Fredag, tre slakt klare for helg!

Endelig fredag etter en lang uke!
Fillip har satt soverekord, i går sto han ikke opp før kl 17. 
Sov og sov, sovnet igjen 20.30 og sov helt til 10.30 i dag. 
Fortsatt slapp og medtatt, men litt mer opplagt enn i går. Det skulle jo ikke så mye til men ;-)

Nå har Halvard reist og jeg skal ha ungene alene en helg for andre gang på fire år.
Kan ikke klage egentlig, jeg er heldig sånn sett som har en samboer som prioriterer å være hjemme med  meg ungene i helgene.
Jeg har lovet Malin at hun skal få sove i min seng, så jeg er spent på om det blir noe søvn på meg med to unger som krever mesteparten av sengen og attpåtil beveger seg mer enn de ligger i ro ;-)
Vi starter hvertfall helgen bra, med fem kryss og belønning:


Det blir bra! Jeg tror helgen hadde blitt betydelig tyngre om hun ikke hadde klart ukesmålet.
Jeg glemte kanskje å presisere det, men kryssene får hun så lenge hun legger seg greit på kvelden og så lenge det ikke er noen episoder på skolen.
Læreren er klar over det, så hun ringer hjem om det skulle være noe.
Det føles bra, et godt samarbeid med læreren er helt nødvendig om man skal klare å snu dårlige mønstre både hjemme og på skolen.  
Grunnen til at jeg har valgt de to tingene er fordi det er det som er viktigst for å få hverdagen til å gå godt rundt.
Når hun sovner sent sier det seg selv at humøret og formen dagen etter ikke er optimal for gode dager og god oppførsel.
Så er det viktig at man ikke legger lista for høyt, om hun er spydig/frekk eller glemmer noe eller finner på noe tull utenom legging og skole går det ikke utover kryssene. Det er for å gjøre det lettest mulig for henne å nå målet, så hun selv ser at hun kan klare å fullføre noe og få belønning.
Om vi hadde hatt flere punkter, f.eks huske å ta matboksen ut av sekken, sette på plass sko, gjøre lekser uten diskusjon osv så hadde det blitt så mange krav og så mange ting å huske på at mye av mestringsfølelsen garantert ville forsvunnet. For hun er ikke der at alle de tingene går helt av seg selv enda, men det blir stadig bedre. Vi har hatt store fremskritt de siste ukene, og jeg tror det skyldes en blanding av mer tålmodighet og at vi har blitt flinkere til å gi beskjeder på en god måte fremfor å bli irriterte eller oppgitte når hun ikke husker ting eller gjør som hun får beskjed om.

Jeg har også blitt mer bevisst på hvordan jeg gir skryt. Før kunne jeg gjerne si "i dag har du vært flink" eller "jeg er stolt av deg".
Men nå sier jeg mer konkret hva jeg er fornøyd med, som "i dag har du vært flink til å høre på beskjeder, sånn som når jeg sa at du skulle sette skoene på plass gjorde du det med en gang og du ryddet tallerkenen din etter maten uten at jeg trengte å minne deg på det. I dag har du vært veldig flink til å leke med Fillip, det ble han glad for og det synes jeg var fint gjort av deg. I dag var du veldig flink på morgenen, som kledde på deg raskt og spiste frokost og gikk til skolen uten at vi trengte å diskutere noe, det ble jeg glad for."
Og ørten andre eksempler, men dere skjønner greia. Jeg føler hvertfall at det er lettere å få henne til å ta til seg positiv oppmerksomhet når vi er mer konkrete, og gir henne begrunnelse på hvorfor vi synes hun er flink og hva hun gjør bra ila dagen.
 


Mamma kom inn og passet Fillip mens jeg løp på butikken for å hamstre nødvendigheter og så tok hun han med inn til seg litt.
Deilig med en liten pause, han skal nemlig ligge i armkroken eller sitte på fanget hele tiden og det er koselig men alikevel godt med et avbrekk.
Han skal helst kun ha meg for tiden, så veldig kjekt at han ville være med mormoren sin litt :-) 

Det blir nok endel fjordland denne helgen, formen min er fortsatt skikkelig dårlig.
Så da passer det fint å bare kunne putte mat i microen, frem til Halvard kommer hjem på søndag.
Fikk kjøpt et lite lager med forskjellige middager, forskjellige typer kjeks, halspastiller og nugatti. 
Nugatti pleier å være en sikker vinner når matlysten er borte, så håper det sklir ned et par brødskiver med det i løpet av dagen.
Han ser helt utsultet ut stakkar, gått ned nesten en kilo siden søndag.
Så nå er alt lov, sjokolade, chips, nugatti, kjeks, is og alt som vanligvis er forbeholdt lørdager ;-) 

Nå fikk jeg akkurat sms om at Malin er dårlig og på vei hjem, så da blir vi vel liggende alle mann.
Var vel ikke til å unngå at smitten nådde henne også, når vi er så tett oppi hverandre hele gjengen :-)Facebook viser jo minner hver dag, dette er fire år siden i dag <3 
Tiden bare FLYR altså.


Dette var tre år siden for to dager siden <3 Syk da, syk nå. Heldigvis ikke på sykehus denne gangen :-)

Ha en fin dag! 

 

3 kommentarer

Oda | 15.04.2016 | 13:47

Håper dere kommer dere raskt alle sammen.. god bedring! :)

Synne | 15.04.2016 | 14:51

har fulgt med på bloggen din i mange år nå, faktisk før bruddet med Roger også! Men jeg lurer på hva er det som feiler Malin? Virker som hun er en fin jente :-)

Annie | 17.04.2016 | 00:17

Skulle til å skrive at du er så flink mamma for din unge alder, men du er nok faktisk flink mamma punktum. :-D

PS. Jeg mener egentlig at blogger ikke er representative for om folk er gode foreldre, da de viser det de vil vise... Men gjør et inntak for deg, fordi du er såpass ærlig og ikke minst reflektert (og jeg har lest bloggen "alltid"). =)
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits