goodbye 2015

Desember har bare flydd avgårde og nå er det plutselig 2016.
Jeg gleder meg faktisk, 2015 tror jeg er det verste året vi har hatt helsemessig noen gang.
To operasjoner på meg, en på Halvard med påfølgende 6 ukers sykemelding, så ble jeg sengeliggende nesten 4 uker på grunn av rygg og nå helt på tampen av året toppet jeg det med en betent visdomstann som ble trukket hos tannlegevakt her i bergen. Altså HALLO. Give me a break!

Så det skal ikke så fryktelig mye til for at det nye året skal toppe det som har vært ;-)
Jeg er i det minste veldig mye mer optimistisk, for nå tror jeg trygt vi kan si at vi har vært innom bunnen og er på vei opp igjen.


Haha, på vei hjem fra tannlegen full av beroligende og smertestillende og relativt amper stemning når hele sulamitten kostet over 3000kr.
Surt å betale noen så mye for å gjøre deg vondt, men nå har jeg hvertfall fått unna 1 av 4 visdomstenner. 
Og jeg overlevde. Uten mamma. 
Selv om jeg sikkert så ut som en femåring der jeg lå og skalv som et aspeløv og spurte han ut før jeg under sterk tvil motvillig lukket opp munnen og lot det stå til.
Det som var litt dritt var at jeg ikke hadde full effekt av beroligende før etter at jeg var ferdig. Så det ble en mildt sagt sløv dag.
Neste gang tror jeg at jeg skal se om jeg finner en tannlege som har lystgass, hørt at det er veldig effektivt om man har tannlegeskrekk.
Kan forøvrig anbefale arken tannlegesenter, det var en veldig tålmodig tannlege som fjernet den kirurgisk (bare fordi de må skjære litt kan de doble prisen, logisk..)
Nei nok om det. 

Denne julen har jeg knapt rørt kameraet, bare vært til stede og prøvd å nyte tiden vi har her.
Første gang jeg ikke er rastløs og kjenner behovet for å finne på noe hele tiden, det er så deilig å bare slappe av.
Fillip koser seg med all oppmerksomheten og får fylt opp lageret med nærhet og kos både dag og natt.
Han sover stort sett mellom oss, og både legging og dupp må foregå tett inntil mamma med påfølgende koselyder og så tydelig trivsel.
Veldig koselig, men ikke en vane jeg håper vi tar med hjem.
Jeg er ikke klar for å bruke to timer på legging hver kveld, klokka viser nemlig gjerne ti før han endelig sovner, mettet på kos og oppmerksomhet. 
Men sånn er det vel i feriene? Det er ikke lett å holde på rutiner når ingenting er som det pleier. 
Vi har vært hele sju voksne og fem barn.
Så det har mildt sagt vært nok av mennesker som kan gi oppmerksomhet og lydnivået har ikke vært helt leggevennlig så da har vi bare latt leggerutiner og døgnrytme seile avgårde på juleferie. 

Jeg håper så inderlig at 2016 byr på oppturer og at vi får en enklere hverdag.
Mange av kampene er tatt allerede så grunnlaget er hvertfall lagt. 
Henvisninger er sendt og når alle er ferdige med juleferie kommer vi forhåpentligvis kjapt i gang.
Det blir bra!

Jeg har forresten ingen svulst, hjernen min ser helt normal og frisk ut så det er hvertfall en bekymring som kan krysses av lista og legges igjen i 2015! :-)

8 kommentarer

Silje Helén | 31.12.2015 | 11:58

Åh, tannlege er det verste jeg også vet! Må snart inn å fjerne visdomstenner jeg også, alle fire :( skjønner ikke vitsen med at vi får de i det hele tatt? Men er det ikke slik at når de må fjerne kirurgisk, så har du rett på å få det meste dekt? Jeg skal operere ut alle mine, og da sa tannlegen at jeg ikke kom til å måtte betale noe særlig selv. Sannsynligvis kom jeg til å få dekt alt.

Anne Lise Pedersen | 02.01.2016 | 22:53

Godt nyttår til deg!

Har ikke kommentert før, men lest bloggen din innimellom.

Du er en dame med utrolig styrke og et stort hjerte! Godt å høre at du ikke er syk, syns du har hatt mer enn nok på leeeenge!!

Ønsker deg et godt nytt år, og at overvekten av året samles i plusskåla på vekten:) Jeg heier på deg!

K | 05.01.2016 | 22:48

Håper virkelig at 2016 blir et fantastisk år for dere :) Det fortjener dere virkelig :)

Anne Lise | 06.01.2016 | 18:32

Så bra det ikke var svulst! Godt med det man kan legge vekk av bekymringer. Håper dette nye året er snillere mot dere, og at dere får et godt år. Har vært og er her inne og leser med jevne mellomrom, og føler med dere når det stormer og vonde ting skjer for dere.

Ida | 06.01.2016 | 22:00

Godt nyttår til dere:-) Håper dere får et år fylt med latter og glede, og at sykdom, utredning og utfordringene ikke tar hovedrollen i hverdagen. Vi har selv vært igjennom store utfordringer med barn og oss selv, men heldigvis har vi klart og ikke la det prege hverdagen mer enn det må:-) Stå på! Klem

Anita Husevåg | 06.01.2016 | 22:23

Huff, høres ut som om dere har hatt litt av noen utfordringer i 2015, håper ting blir litt bedre i det nye året.

Veronika | 11.01.2016 | 14:17

Kjære Linn <3

Dere har fått kjenne på livet i 2015 ja. Det må jeg si! Fordelen er at man blir så mye sterkere av så mye motgang. Så nå står dere sterkere enn noengang :)

Må 2016 bli DERES år! Det er på tide nå :D

Godt å høre at hjernen ser bra ut <3

God klem Veronika - kaos med kjærlighet

Vilde Gotschalksen | 13.01.2016 | 08:16

Uff, masse god bedring!
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits