Lyst til å lykkes med nyttårsforsettene?

Det er forsket mye på vilje og hvorfor vi tar de valgene vi tar.
Noe av det som kommer klart frem er at vi mennesker misliker tap mer enn vi liker å vinne.

Jeg tror muligens denne uvanen ryker i 2016..

For å oppsummere det veldig kort og lettlest kan jeg gi følgende eksempel:
Du ønsker å kutte ut chips/brus/godteri i ukedagene, for å bli sunnere og muligens gå ned noen kosekilo.
For å klare dette målet bestemmer du deg for å spare pengene du ville brukt på all denne snacksen og brusen (det blir fort mye penger!) og at det skal gå til noe du virkelig ønsker deg, som en ferietur eller noe annet som står høyt på ønskelisten.
Dette virker jo fair? 
Problemet er at hver eneste kveld vil du kjenne på savnet etter chipsskåla eller smågodtet, og tapet vil føles større "jeg fortjener jo litt kos nå, etter denne lange stressfylte dagen.." og alt det andre vi forteller oss selv for å rettferdiggjøre at vi dobler kaloriinntaket på kveldstid. Ferieturen føles langt unna og du tenker gjerne at kveldskosen er verdt mer enn en ferietur som uansett bare er en uke og som fort vil bli glemt i hverdagsmaset og strevet.  Hva er en uke med kos når du kan få 365 kvelder med det?
Dere skjønner tegningen. For å motivere må man legge til tap, at om man feiler så taper man noe vesentlig, som umiddelbart vil svi.
For eksempel at samboeren din får selge noe du har kjært (pc/pyntegjenstand etc) og gi pengene til noe du virkelig ikke liker, eller for eksempel at han får bruke pengene på en guttetur eller legge ut et grusomt stygt bilde av deg på instagram/facebook eller eventuelt blogg..
Om det skal fungere må man ha en klar avtale og virkelig innfinne seg med at konsekvensen blir gjennomført, og at det vil svi.
Dette kan overføres til alt, f.eks røykeslutt, snusslutt etc. Alt man vil avvennes eller bli bedre på.
Og så ligger nøkkelen til å lykkes i at man deler det med andre og at man har en "partner" som man vet at sørger for at konsekvensen blir gjennomført.

Del gjerne, sannsynligheten for at du lykkes øker betraktelig om du velger dette alternativet! ;-)

2 kommentarer

Emma Olsen | 25.12.2015 | 20:20

Lykke til! takk for tips og god jul :)

Marthe | 27.12.2015 | 14:16

Svigersøster og jeg har godteristopp som vi startet med 16.august (dagen før barna startet på skolen), der vi kun får spise godteri på vår egen bursdag og julaften. (Dette skal vare i ett år) For å holde motivasjonen oppe så sparer vi 1000kr hver, hver måned, på felles sparekonto. Hvis jeg taper går alle pengene til henne og motsatt, hvis vi begge klarer å holde oss så får vi dele pengene på tur. God motivasjon å vite at man kan mista såpass mye penger.
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits