Hvis du kunne reddet et liv, hadde du gjort det da?

For 4 måneder siden ble jeg lagt til i en gruppe på facebook, vanligvis irriterer sånne ting meg litt men når navnet på gruppen var "Arnes kamp mot kreften" forsvant irritasjonen i samme øyeblikk jeg klikket meg inn og leste historien hans. 
Dette treffer meg midt i hjertet, jeg vet ikke hvorfor akkurat denne saken brant seg så fast - kanskje fordi han kunne minne litt om min egen pappa i utseende, eller kanskje fordi jeg i et kort blaff kjente på følelsen de må stå i nå. Datteren og sønnen som kanskje mister pappaen sin, og forloveden som kanskje mister sitt livs kjærlighet og alle rundt som vil bli påvirket om det skjer. Jeg har selv mistet to kusiner og en tante i kreft, i tillegg til oldefar og annen familie. Tankene mine går ofte til Regine og Kristina som gikk bort så alt for tidlig fordi det ikke var mer å gjøre. Denne gangen er det det!

Arne ble diagnotisert med lungekreft med spredning til lymfene for 2,5 år siden. 
Han kjempet en tøff kamp med titalls runder cellegift, han var også med på en studie gjennom rikshospitalet og enda flere cellegiftkurer. 
Så får de i oktober beskjeden om at det ikke er mer å gjøre, enn å vente på døden. For ingen av behandlingene de har tilgjengelig i Norge hadde effekt, og han fikk den tunge beskjeden om at han hadde mellom to uker og to måneder igjen å leve. Det var ingen sjanse for å oppleve 2016. 
Det eneste de kunne tilby var smertelindring mens han venter på døden.
Tenk at du er 47år gammel, tobarnsfar eller mor, forlovet og har aldri røykt i hele ditt liv.
Og så er det lungekreft som skal ta fra deg muligheten til å følge datteren din opp kirkegulvet, se barnebarn komme til og vokse opp.
At du ikke får giftet deg med ditt livs kjærlighet og bli gammel sammen med henne. Fordi det ikke finnes mer behandling i Norge.

Familien ransaker nettet for informasjon og fant et privatsykehus i Tyskland som hadde svært gode resultater å vise til for behandling av akkurat den krefttypen. Problemet var bare at alt måtte betales fra egen lomme, for den behandlingen hverken tilbys eller gis støtte til i Norge. 
Det er ikke alle som har mulighet til å ta opp store lån, eller som sitter på oppsparte midler.
Arne var en de uheldige som ikke hadde mulighet til å finansiere sin livstrengende behandling fra egen lomme, men når man ikke har noe å tape og legger stoltheten til side fordi det faktisk står om livet - så finner man en løsning.
Løsningen ble en kronerulling på facebook, som sålangt har gjort at de har hatt mulighet til å finansiere 3 behandlinger. 
Det har gjort at Arne nå går inn i sin 6mnd på "overtid", han lever ene og alene fordi mennesker - både kjente og ukjente har avsett noen kroner for å gi han muligheten til å leve. Og det fungerer! 

Det som nå er tilfellet er at noen av de mest krigerske kreftcellene har overlevd behandlingen og begynte å klone seg selv .
Derfor blir det nå omfattende hjerte og lungemaskinoperasjon som skal ta knekken på kreftcellene! 
Det koster 240.000 med denne type behandling, så det er 30.000 dyrere enn behandlingene han har hatt sålangt.
Prognosene er uendret, han har veldig gode utsikter til å bli frisk.
Det vil bare kreve mer behandling, og lenger tid.
Men også betydelig mye mer penger. 

Det er derfor jeg skriver dette, for ved å få ut budskapet til flest mulig som igjen kan dele det videre og på den måten øke sjansene for at de får samlet inn nok penger til alle rundene som trengs. I hovedsak er det snakk om to behandlinger til, alt avhenger av hvordan kreftcellene responderer på behandlingen.
Men han lever, og har veldig gode prognoser - en rak motsetning til hva han hadde for seks måneder siden. 
Og det er takket være alle gruppemedlemmene som deler, bidrar og engasjerer seg.
Men nå haster det, på fem dager må det samles inn 130.000 for at de skal kunne reise ned igjen og starte en ny runde med behandling, hver eneste dag teller og dess fortere han kommer i gang med en ny runde dess bedre prognose. 
Marie, forloveden til Arne oppdaterer daglig facebooksiden, hun dokumenterer utgifter og legger ut bilder av kvitteringer og regninger og skriver hvor mye som har kommet inn og hvordan formen til Arne er. Det har blitt noe av det første jeg sjekker hver dag, før snapchat, instagram og facebookfeed. 
Inn å lese hvordan det går, hvor mye som mangler for at de skal få en ny runde og siste nytt fra den skjønne familien. 
Jeg føler nesten at jeg kjenner dem, og jeg bryr meg genuint om hvordan det går fra dag til dag. 
Det finnes mange som har svindlet til seg svimlende beløp, men dette er ikke et av de tilfellene og det får man hele tiden bevis på. 


Det finnes mange tragiske skjebner, og dette er bare en av de. Man kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.
Jeg håper så mange som mulig deler gruppen, legger til medlemmer og bidrar med det de kan.
Når medlemstallene er så høye skal det faktisk ikke mer til enn at alle avser en kopp kaffe og overfører 25kr.
Eller 10kr, eller 5kr. Det er ikke så mye som skal til om mange nok bidrar, og der kan akkurat DU gjøre en forskjell. 

Tenk at du kan gi et menneske livet i gave, bare ved å avse noen få kroner?
At det kan være så enkelt å redde et liv!
Ved å bare taste inn noen tall på vipps eller nettbank.
Eller trykke på "del" eller "legg til medlemmer". 


"Vi kan ikke miste pappaen vår. Sykehuset i Tyskland koster masse penger. Dette er penger vi ikke har, og pappa har behov for behandlinger for å kunne bli frisk. Frisk nok til å være der for oss i fremtiden. Vi ønsker av hele vårt hjerte at dagen han dør skal være av alderdom, ikke sykdom" 

Facebooksiden finner du HER. 
Vær så snill å spre budskapet, del facebookgruppen eller innlegget og vær med på å gjøre en forskjell! <3

9 kommentarer

Marie Gulbrandsen | 16.03.2016 | 11:13

Tusen takk for at du engasjerer deg, Linn ❤

Du er en råtøff dame med bein i nesa. Jeg gråter over hvor flott innlegg du har skrevet om oss og du skal også vite at jeg har egentlig ingen interesse av å lese blogger, men etter vi ble venner for 4-5 mnd siden så har jeg fulgt med på deg og dine 💚💙 Du er en nydelig jente med et stort hjerte. Igjen, tusen takk. Klarer ikke uttrykke meg på hvor mye dette betyr for oss. Vi gråter begge to nå. Nydelige deg 💜💚💙💛

Siri | 16.03.2016 | 17:23

Har vippsa over penger nå <3

Pernille Nylehn | 16.03.2016 | 20:02

Hva innebærer "hjerte og lungemaskinoperasjon"?

garasjefrue | 17.03.2016 | 11:58

Så utrolig snilt av deg å dele dette. Var selv en av de som engang leste sanne ting, og regnet med at det ikke skulle skje meg -noe det gjorde. Pappa tapte kampen mot kreft.

Kreft er en utrolig stygg sykdom! Håper denne mannen får hjelpen han trenger.

Amalie | 18.03.2016 | 22:47

Jeg har meldt meg på "the stream". Det hadde betydd så mye om du kunne tatt en titt på bidraget mitt! http://www.tv2.no/thestream/auditions/entry/21042092

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Celina | 23.03.2016 | 09:23

Bra av deg å dele! Jeg har vippset penger nå:)

Helene | 23.03.2016 | 23:18

Da var penger vipset. Bra at du skrev om dette på bloggen!

Sunniva | 31.03.2016 | 15:56

Viktig å støtte hverandre ja! :) Flere må bli flinkere til det!

| 06.04.2016 | 01:55

så godt å se det fins gode mennesker der ute.
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits