Hjemmelaget pizza


Nr jeg jobbet p pizzeria Fabbrica ble jeg introdusert for helt nye smaksopplevelser nr det kommer til pizza.
Jeg tenkte at det var p tide prve og gjenskape dette hjemme, og forskte lage den perfekte pizzadeigen.

Etter noen google-sk fant jeg ut at det finnes et eget mel som er laget for skape bedre bunn.
Dette heter "tipo 0" eller "tipo 00". Det fs kjpt hos meny og Ica blant annet.
Koster ca 30kr for en pakke og det rekker til hvertfall tre deiger.
N har ogs Mllerens produsert dette melet, s det skal finnes hos kiwi og andre butikkjeder ogs.

Oppskrift:

Tilberedning:
Pizzabunn:
320 g / ca. 5 dl Pizzamel tipo 0
ts salt
pose trrgjr
2 ss olje
2 dl lunkent vann (ca. 38 C).

1.Bland alle ingrediensene og elt i ca. 5 minutter i kjkkenmaskin eller rr sammen for hnd. Juster om ndvendig deigen med mel/ vann, men la den vre litt ls.

2. Hev deigen i 30 - 40 minutter, eller til dobbel strrelse.

3.Kjevle deigen ut p en plate med bakepapir. Etterhev deigen etter nske, avhengig hvor tynn og spr bunn du nsker. Ingen etterheving gir tynnest og sprest bunn.

4.Legg p nsket fyll.

5. Stekes ved 250 C i 10-15 minutter avhengig av ovn. Avkjl p rist.



For gjenskape favorittpizzaen kjpte jeg parmesan, pinjekjerner, ruccola og serranoskinke.
Jeg lagde sausen fra bunnen av:



Finn frem en bolle og en sil, hell tomatene oppi silen og press ut saften ved stryke over med en skje.
Evt la det st noen minutter til det bare er tomatene som er igjen.

Finmos tomatene med stavmikser eller kjkkenmaskin.
Tilsett 1-2ss chillisaus og rd pesto.
Rr godt sammen, og smak til med salt, pepper eller annet krydder du synes er godt.
Jeg brukte ogs finhakket fersk basilikum. Smak deg frem!

Rist pinjekjernene i en trr panne med medium varme, de skal bli gylne men ikke svidd s pass godt p og rr underveis.
Fordel sausen utover den utkjevlede bunnen og legg p masse serranoskinke, jeg dekket hele bunnen.
Men det er sklart en smakssak!
Jeg raspet parmesan lett over fr jeg satte den i ovenen.
Nr pizzaen er ferdig stekt raspet jeg over enda mer parmesan, strdde pinjekjernene over og avsluttet med masse ruccola.
Det er en smaksfest i munnen!
Kombinasjonen av salt spekeskinke, krydret aroma fra ruccolaen og, sdmen fra tomatsausen og den ntteaktige smaken fra pinjekjernene.. Magisk!



-NYT-





4 kommentarer

Tuva | 09.06.2015 | 14:01

Den s god ut :)

Ta gjerne en titt p bloggen min og kommenter gjerne :)

Mvh Tuva

Kristina - Pokerface | 09.06.2015 | 14:13

S digg:D

Linn, mamma til Malin | 10.06.2015 | 18:13

Kristina: Ja den er virkelig noe for seg selv, fantastisk smakskombinasjon :D

Nina | 10.06.2015 | 19:48

h, det s ganske godt ut! Jeg har aldri aldri prvd spekeskinke p pizza fr, men det er jo s godt med alt mulig annet, s hvorfor ikke :)

Jeg har ogs flere venninner som er glad i "hvit pizza" med spekeskinke, creme fraiche i stedet for tomatsaus - kanskje det ogs faller i smak :)
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20r gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15ring, var hjemmevrende med Malin i tre r fr jeg begynte p skole igjen. S viste testen positiv igjen som 19ring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre mneder senere. Fillip har medfdt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjr at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer p samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vr. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt gr vr vei fortsetter jeg p utdanningen min neste r. Frste prioritet n, er vre hjemme og kose meg med ungene og flge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interir og oppussing, s det er ikke sjeldent at jeg str med malekosten i hnden eller flytter rundt p mbler. Liker ogs veldig godt lage mat og bake, s det gr endel tid til det ogs.

Trives godt med livet mitt, og fler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue r.

+ Flg p blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits