Malins corner!Så stolt og fornøyd! Tror kanskje vi må kutte litt ned på antall "kle på barbie" apper på ipaden..
Hun elsker klær, og er blitt så flink til og kombinere farger, og se hva som matcher.
Ser ikke noe galt med det egentlig, hun er en skikkelig jente-jente og det må hun få lov til å være :-)

Alt er fra Nameit.
Buksa har glidelås bak, lik de buksene de selger til voksne.
Mykt og behagelig stoff. Tommel opp!

7 kommentarer

Lorraine Engen. | 13.11.2013 | 14:34

Nydelig jente :-)

Linn Therese - Nytt kapittel | 13.11.2013 | 17:09

Så nydelig :D

Ronja 20år- Enda en mammablogger | 13.11.2013 | 22:34

Vakker jente, veldig lik sin mor:)

Charlotte | 14.11.2013 | 01:36

Hun er så søt stor og flink for alderen:-) godt det da:)

Ella | 15.11.2013 | 18:44

Hei! Dette er ikke ment som personlig kritikk, jeg syns du virker som en ganske reflektert og god mor, og

jeg vet heller ikke hvordan du oppdrar eller behandler dine barn utenom det som er synlig på bloggen (som jo bare er en brøkdel av det virkelige livet), og har fått inntrykk av at du er en flink, smart og omtenksom mamma. Bortsett fra en ting. Jeg syns du virker lite bevisst på hva slags signaler du gir barna med tanke på at de har forskjellige kjønn. Helt enig i at Malin må få lov til å holde på med å pynte seg og dille med klær når det er det hun liker, men det jeg syns også det er tendenser til at det etableres kjønnsforskjeller mellom de to barna dine, gjennom klær og detaljer de får, som gjeren er typisk tøffe og blå, grønne eller lignende til F og typisk søtt og mer milde farger til M. Det er vanskelig å tenke seg, men slike ting bidrar faktik til å holde kjønnsstereotyper i live, og med tilhørende oppdragelse i samme stil (anklager deg ikke her, for jeg vet jo faktisk ingenting om hvordan du behandler dine barn sånn til hverdags) kan føre til at man får et skjevt kjønnsperspektiv, altså har sp og si fordommer og forventninger til hvordan jenter eller gutter "skal" og "bør" være, også når det gjelder sitt eget kjønn.

Så vær så snill, om du er uenig og faktisk tenker litt på dette i hverdagen, si meg i mot. Jeg er faktisk ærlig og oppriktig interessert i hva du (om du) tenker noe rundt dette.

Linn, mamma til Malin | 15.11.2013 | 20:50

Ella: Hei Ella!
Viktig tema egentlig, men forskjellen ligger vel i at man lar barna velge SELV hva de liker, og vil leke med. Når Malin var baby gikk hun sjeldent i rosa, det var brunt, grønt, rødt og mørkere farger. Jeg er ikke særlig glad i rosa, hello kitty, Barbie osv. Men Malin elsker det, og derfor får hun det. Fillip går i de klærne jeg liker, og det ville ikke falt meg inn å kle han i rosa.
Jeg mener det er viktig at barn får leke med det de vil, om en gutt vil trille dukkevogn og leke mor far og barn, så skal han selvsagt få lov til det. Men farger på klær synes jeg virkelig ikke er viktig, det bør gå på hva barna liker og hva man selv synes er fint når de er for små til og ha sin egen mening. På dette bildet går jo Malin i svart og grått, noe som overhodet ikke er typisk "jentefarger" men stort sett velger hun rosa, lilla og den type farger. Men det viktigste for henne (og meg) er at klærne er behagelige. Hun hadde en periode hvor ALT skulle glitre, skinne eller ha diamanter på seg.. Jeg lot henne få lov, selv om jeg ikke alltid synes det var like pent ;)

Ella | 15.11.2013 | 21:08

Takk for godt svar! :) Nei, jeg kan se at fargen på klærne ikke er viktig (selv om jeg til en viss grad mener det, ikke at man på trass må kle gutta i rosa og jentene i blått liksom, men likevel - men det er kanskje hele utformingen. Altså at i barneavdelingen finner man nesten bare søte og nusselige klær til jenter, mens i gutteavdelingen går det i tøft og røft). Og det viktigste er, som du sier at barna får velge selv, og heller ikke bli "lært" at det er "feil" når noen "trosser normen".

Fint å se at du er såpass reflektert også på dette området! :) Også vil jeg ønske lykke til med å få svar på hva som feiler Fillip, håper han har det bedre nå. Var ikke meningen å begynne å mase om dette i en mindre god periode.
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits