Sånn er det faktisk.

Husk det gode på innpust/
slipp det vonde på utpust.


Når dagen starter seks, etter 3,5 times søvn.
Frem med frokost, på med knerten og inn i seng igjen. Halvsove til rett over syv, stå ordentlig opp og styrte tre kopper kaffe.
Ingen tegn til trass enda, på med klær, jakke, sko og lue. Ut døra, mot bussen.
Inn på bussen. "mamma, hvilken farge vil du ha?" Blå. ( gjentas ca 30 ganger det kvarteret det tar med buss)
Ut av bussen, ned bakkene og bortover veien. Barnehagen, levering går knirkefritt, og du tenker at det må finnes en gud som er veldig glad i deg akkurat idag.
Opp bakkene til mamma, låse seg inn og deise ned i sofaen. Forsyne seg med et par brødskiver med sjokoladepålegg. Mimre litt, sjokoladepålegg er egentlig ganske godt.
Snakke med mamma om alt mellom himmel og jord, følge med til byen hvor begge har hver sin avtale.
Kikke litt rundt på senteret, før "lunch" på Mc.Donalds. Går hver til vårt.
Ferdig med avtalen, ringe Cathrine og fortelle noe morsomt. Kunne liksom ikke gå å le alene midt i gågata, så trengte en unnskyldning for og få ut latteren som boblet i magen.
Møter Cathrine, spiser is ute. Sola var der to minutter tidligere, varm og god. Selvfølgelig forsvant den de fem minuttene det tok å bestille og betale is..
Så var det den vanlige kikkerunden på senteret, før hun kjørte meg til barnehagen og fikk meg og Malin hjem.
Sparte meg for ca 1,5 t med stress, venting og svett overfylt buss. Overtakknemlig.
Inn døra, så kommer de vanlige spørsmålene. "kan jeg få yoghurt?" Ja, etter maten. Må spise middag først.
"jeg har ikke lyst på middag jeg, er ikke sulten. Vil bare ha yoghurt sier jeg jo!". Du kan ikke det Malin, du må spise ordentlig mat først.
Yoghurt er dessert vet du. Så kommer tårene, etterfulgt av et kvarters surmuling over at hun blir sendt inn på badet for å vaske hendene etter barnehagen og alt det innebærer av bakterier.
Starter på middagen, verdens enkleste. Middagspølse og spagetti! Står og steker pølsebitene når hun kommer tuslende ut. Ser ut som et lite troll med bustet hår og snørr og tårer over alt.
"Vil opp på benken, få se hva du gjør". Løfter henne opp, og fem minutter senere er maten klar.
"Liker ikke pasta jeg mamma, vil ikke ha det der.." Prøver meg på at det ikke er pasta, men spagetti.
Vips, ny runde med femten minutters skriking over feil middagsvalg. Kapitulerer, sier hun kan få sitte på benken og spise, og kun ta pølsebitene.
Ti minutter senere er skålen med både spagetti og pølse tom. Ler litt inni meg, tenker at mamma må være mentalt skadet etter og ha oppdratt meg som tidligere var tidenes mest viljesterke og stae person.
Ser for meg alle rundene med trass hun gikk igjennom, og får litt medlidenhet. Så dinger det på døra, Malin løper og lukker opp. Nabobarna, "kan Malin være med ut å leke?".
Tenker igjen at det må finnes en gud, og kler på ytterklær og sender henne ut med et smil. Vips så var det leggetid! Sofaen er innenfor rekkevidde, bena blir slengt på bordet og man tenker at den maskinen med klær man burde satt på, kan vente til i morgen. Spennende liv jeg har?
 
& thats all for today. 

9 kommentarer

SiljeK - kommenterer tilbake! | 17.04.2012 | 19:56

greit og ha litt slike dager innimellom hvor alt går omtrent pirkefritt og bare faller på plass :)

Lise | 17.04.2012 | 20:35

haha, herlig innlegg :)

Elin-Marie | 18.04.2012 | 22:35

:-)

oda | 19.04.2012 | 00:32

a-fakkings-men!

signe | 19.04.2012 | 17:18

Det hørtes ut som en bra dag :) I hvertfall mer sosial og mindre stressende enn student/jobb-tilværelsen :P Skulle ønske jeg hadde tid til å gå å kikke litt og ha kvalitetstid med mamma :)

tidlost | 20.04.2012 | 22:47

Nå fikk jeg virkelig lyst på is.. :p Og jeg har forresten prøvd ut daim med karamell, søren Linn.. Nå er jeg jo avhengig!

Linn, mamma til Malin | 21.04.2012 | 00:06

tidlost: I know! Helt latterlig godt :D
Hehehe

emma | 21.04.2012 | 23:58

så herlig malin er! kjempegøy med videoblogg :)

Cecilium | 22.04.2012 | 22:33

Hehe, herlig innlegg. Tenkte bare jeg skulle videreformidle et tips jeg selv fikk i den perioden dattera mi var aller verst til å ikke ville ha den og den type mat. (varierte gjerne fra dag til dag hva hun "likte" og ikke)

Jeg ble tipset om å gi henne helt absurd små porsjoner med mat. Sånn type "fire spaghetti-tråder og to pølsebiter" Når hun da hadde spist opp pølsebitene, ville hun selvsagt ha mer, og fikk beskjed om at hun måtte spise opp det hun hadde først.

Det var litt slitsomt å måtte servere henne 17 porsjoner mat til hvert måltid, hehe, men det fungerte, siden det aldri ble noen big deal for henne å kapitulere og spise de fire spaghettitrådene, og etter bare noen få dager var det ikke snakk om å pirke ut yndlingsbitene sine for å spise dem først :)
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits