Nothing's permanent, you just have to love it while you still have it.

Heihei :-)
Vi startet ikke dagen før halv ti vi, da sto vi opp og spiste frokost og kledde oss før vi tok turen til byen.
Var innom banken, og så tok vi bussen til Lillian & co. Der tilbragte vi resten av dagen, og fikk servert nybakt brød til lunch, og fiskepinner til middag. Lillian var så snill at hun passet Malin mens jeg skrev under på leiekontrakten hos huseieren. Føler meg utrolig heldig med både utleier og leilighet, de virker som utrolig hyggelige mennesker, og det har veldig mye å si for hvordan leieforholdet blir :-)
Grunnen til at frøkna ble holdt hjemme idag, var rett og slett at hun hostet som en gammel sjømann i natt.
Holdt begge to våkne ganske lenge, så ingen av oss har sovet noe særlig godt.
Da er det fint og ha en hjemmedag, få koset oss i litt roligere omgivelser enn barnehagen er for henne og ikke minst få litt ekstra tid på morgenen.


Bilde fra en av de andre hjemmedagene tidligere i sommer <3

Ellers så bare tripper jeg rundt og er overlykkelig! Hehe.
Tror det kommer til å bli rene julaften og få hentet tingene mine, og bli gjenforent med green gate, bruka og alt det andre jeg har av interiørting. 

Ikveld er første kvelden på flere måneder at det har vært tilnærmet umulig og få snuppa i seng.
Brukte 1,5 time, og hun kom opp igjen hver gang jeg gikk ned med henne.
DA får man testet tålmodigheten da! Her er det nemlig sånn at det virkelig ikke fungerer og bli irritert, eller sur.
Hvis jeg har sur tone, og sier ting som "nå er det nok Malin- nå legger du deg!!" kan jeg se veldig langt etter og få lagt henne, da blir hun bare veldig usikker og lei seg. Så det må tålmodighet til, og jeg må si "mamma går ikke fra deg, mamma er oppe og passer på. Mamma kommer snart og legger seg hun også, men først må jeg rydde litt, pusse tenner og ordne seg"  sikkert tredve ganger med rolig og lav stemme. Synge litt, stryke litt og gjøre henne helt trygg før jeg går ut igjen. Tenkt mye på akkurat det, kunne aldri brukt f.eks ferbers på henne, tror ikke det hadde gjort så mye annet enn og gjøre henne usikker og utrygg. Og det vil jeg jo ikke, det hadde ikke vært verdt det.
Men nå er hun heldigvis ikke noe problem vanligvis, har vært utrolig heldig på den fronten, rett og slett fordi jeg har vært streng fra dag en. Hun har aldri blitt bysset, bært eller vugget i søvn. Hun fikk lære og sovne selv tidlig, og jeg ser hvor utrolig mye jeg har fått igjen for det nå. Husker at mange reagerte på at jeg ga henne trøst med en gang hun viste tegn til å gråte påsto at jeg gjorde henne "bortskjemt". 
Det er det dummeste jeg hører, barn kan ikke bli bortskjemt på kjærlighet, trygghet og kos.
Det finnes ikke noen maksgrense for hvor mye de bør ha, de kan ikke få for mye.
Når hun visste at jeg alltid var der, og at jeg reagerte med en gang så tror jeg hun fikk mye mindre behov for å gråte, fordi hun var trygg.
Trenger vanligvis bare legge henne i sengen, synge to-tre nattasanger og si god natt og at jeg er glad i henne. Så sovner hun av seg selv med en gang og sånn har det vært lenge :-)
Merker nesten jeg "gruer" meg litt til og eventuelt få flere barn, tenker at når jeg har vært så heldig med den første så får jeg vel et kolikkbarn som er helt umulius neste gang.. Hehe.

Men nå får jeg krype i seng jeg også, fikk nemlig lov til å jobbe på dagsenteret - og begynner i morgen :D
Nevnte jeg at jeg har det supert for tiden?! 

16 kommentarer

Marita | 17.01.2012 | 23:49

Du høres ut som en kjempeflink mor.

Smilte litt for deg da jeg leste innlegget. :)

Linn, mamma til Malin | 17.01.2012 | 23:50

Marita: Takk, det er det viktigste jeg gjør så det er alltid koselig og få høre det :)

| 18.01.2012 | 00:24

Ah, Linn. Eg er like gamal som deg og livet som småbarnsmor i min alder høyres, for å vere heilt ærleg, umogleg ut. MEN eg får nytt håp rundt mi eiga aldersgruppe og det å få barn i ung alder når eg leser din blogg. Du virker så avbalanser med Malin. Dyktig, gjennomtenkt, trygg. Fantastisk! Har fulgt deg ei stund og det er jo ikkje til å stikke under ein stol at du har hatt ditt å stri med, men det virker som du ikkje lar det gå ut over måten du oppdrar Malin på. Du virker som ei fantastisk mor, slik som mi mor var - og ho var 34 då ho fekk meg! Som sagt får eg nytt håp for aldersgruppa mi. Du er heilt klart eit førebilete for unge mødre og unge jenter! Du har ein god porsjon sunn fornuft og mykje menneskelighet i deg. DU ER FANTASTISK!

| 18.01.2012 | 00:55

Helt enig med hun over :) kjempeflink mor virker du som. Jeg står i startfasen selv, er 36 uker på vei, så det er så kjekt når du legger ut erfaringer med eget barn :-)

Mina | 18.01.2012 | 08:48

Da har jeg akkurat stemt på deg til årets mammablogg på foreldremanualen ;)) syns du er suUUUUUUUper!! Lykke til m nye leil =)

| 18.01.2012 | 10:25

Er du på tettinntil? Høres ut som du passer inn der :)

Janett | 18.01.2012 | 11:30

Neste gang du er i stavanger, MÅ du stikke innom fem høns enten i randaberg eller bryne, du hadde elsket den butikken tror jeg :)

Cecilie | 18.01.2012 | 11:45

Malin er helt nydelig, nei de kan i få nok kos! Men når de blir store , må de jo kunne gjøre noe uten mamma! Men det tror jeg hun kan, du er fantasktisk flink:D Stemte på deg til årets mamma blogg fordi, du har gått gjennom ekstremt mye i år, men fortsatte å være mamma til Malin på en fantastisk måte!<3

Cathrine - 17 år og mamma til en prinsesse | 18.01.2012 | 14:31

Fint skrevet og jeg vil tro den måten å gjøre ting på er veldig klok. Vi gjør det på samme måte med Elanor. Har vanlige kveldsrutiner, så er det i seng, synge og gå ut. Hun er riktig nok bare 8mnd. men har virkelig tro på den rutinen og håper det går like greit senere som nå!:)

Smiler for meg selv når du skriver at du har det så bra! Lykke til med flyttingen <3

Marlene | 18.01.2012 | 15:06

Heipådeg!

Så koslig å stikke innom deg. Og gratulerer med leilighet! Leste noe om det lenger ned her.. ;) Stas. Er på flyttefot selv om ikke så lenge. Blir spennende. ;)

Kjenner meg igjen i det du skriver om soving. Ungene her har også vært flink å sove fra dag en, mye fordi vi har vært ganske strikt på legging. De har alltid blitt lagt i sengen når det er sengetid, og blitt vandt til å sove/sovne der. Lurt å begynne med dette tidlig. Fryktet det samme når jeg skulle få nr. 2, at vi skulle få igjen fordi det gikk så smurt med førstemann, men neida! Vi fulgte samme oppskrift og med like vellykket resultat. :) Synes det er viktig å vise at "vi er der", hvis de gråter kan det være nok å stikke hode inn og kose litt, før vi går igjen. Da har de roen med å vite at vi ikke er langt unna. :)

Følger deg gjerne videre. Klem Marlene :)

ingvild | 18.01.2012 | 15:58

kjempe bra skrevet :-) Er veldig enig med deg :)

Så bra at du har det bra :-D You deserve it!

Hanna | 18.01.2012 | 16:36

Kan du legge ut bilder av leiligheten ? :-)

ineblog | 18.01.2012 | 19:46

kjempe fine bilder! Må bare slenge med også at du har en kjempe fin blogg! :) Stå på videre! Utrolig koselig med en kommentar tilbake også:)

Anonym | 18.01.2012 | 20:56

http://www.facebook.com/pages/Berheim-Interi%C3%B8r-Antik/134829339920365

Neste gang du er i Stavanger bør du ta turen til Sandnes på denne butikken, ser ut til å være typiske deg ting der :) Har vært der en del selv og kommer alltid ut med noe nytt:)

Christina | 20.01.2012 | 16:05

elsker hylla og alle skålene :) Du har akkuratt slik interiør smak jeg liker. Kjempe fint :)

Linn, mamma til Malin | 20.01.2012 | 17:00

Christina: Takk :D
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits