utpust.Det har blitt ganske mye den siste tiden, dødsfall, begravelse, reaksjoner, flytting, pakking, MASSE kjøring, stress, mas, kaos, irritasjon og masse innestengt frustrasjon.
Men nå er hvertfall planene i boks, drar tilbake til Kristiansand på mandag og vasker ut av leiligheten og får ryddet og kastet det siste som ble igjen. Flyttebilen var endel timer forsinket, så jeg rakk ikke alt jeg skulle rekke før vi måtte skynde oss avgårde for å ha sjans til og rekke siste båten over. Utslitt etter og ha vært våken halvannet døgn, erstattet den ene kaffekoppen den andre, og vips så var man klar for å ut etter seks timer i bil, og det rundet 48 søvnløse timer før jeg traff puta halv ni på morraen og våknet småforvirret halv syv på kvelden. Ut igjen,  kaffe og noe godt i koppen og vips så orket man litt til. Fast bestemt på og utnytte litt av den "fritiden" jeg fikk etter en uke med drittarbeid. Så kom kaoset. Det ble rett og slett litt for mye, så jeg har vært ganske irritabel og sur de siste dagene.
Heldigvis forstår mamma meg, selv om hun sikkert har lyst til og låse meg inne i boden innimellom ;-)

Søvn
Mange sier "legg deg og sov, stå opp tidlig uansett hvor sent du legger deg, bare slutt og tenk eller hold på med noe, bare lukk øynene og vips så sovner du". Det er ingenting som irriterer meg mer enn de ordene der.

Fra torsdag til søndag sov jeg rundt fjorten timer til sammen etter et intenst døgn med flytting, bæring, pakking og alt som hører med. Søndagen var jeg utslitt og i halvsøvne hele dagen.
Så kom kvelden, klokka var Malinleggetid og jeg var stuptrøtt, gikk og la meg nokså tidlig. 
Sovnet ikke før godt over to, etter flere timer i sengen!
Det har ingenting og si hvor sliten jeg er, hvor lite jeg har sovet eller hvor trøtt jeg er.
Kroppen klarer ikke og slappe av, jeg får ikke til og havne i søvnmodus, kroppen ligger bare rastløs og anspent. 
Sovetabeletter er ikke et fast alternativ, jeg har hatt et brett med ti piller liggende hvor jeg har tatt to på over seks mnd. Det har vært i krisetilfeller hvor jeg har gått såpass mange dager med ekstremt lite søvn at jeg er nødt til og få sovet ut, for og kunne ta meg av Malin på best mulig måte (begge gangene hadde jeg pass, slapp av).  
Jeg har gått så vanvittig mange runder med meg selv på akkurat dette, for og mot sovemedisin, alternative ting, googling og i det hele tatt. Så jeg skal få fingeren ut og få ordnet meg fastlege her så jeg kan ta tak i det.
Egentlig så føler jeg at jeg har forskjøvet døgnet, kroppen er sliten og trøtt på morgenen og på dagtid men kvikner veldig til på kveldstid. Så det kan jo strengt talt være en medisinsk grunn. At jeg mangler melatonin eller noe annet jeg trenger for at kroppen skal forstå at det er natt. Men nå klikker det snart for meg, er drittlei av å være sliten og trøtt. Føler meg så lite tilstede av og til at det er helt ekkelt. Glemmer ting, vimser og føler meg helt rar.
Både hud, humør og kropp bærer preg av det for tiden.. Unngår bloggen, for jeg vil aller helst unngå syteinnlegg som disse, for det har vært endel tunge dager i det siste. Jeg er så alt for flink til å ha det bra på utsiden, blir litt som å brenne lyset i begge ender, kjemper og kjemper til jeg ikke orker å holde maska lengre. 

Jeg vet at det går over, det er garantert bedre i morgen hvis jeg bare får sovnet nå. 
Nå vet dere hvertfall hva det går i, det tar på og "sørge", være mamma 24/7 og ikke få sovet ordentlig, samtidig som en har et lass med ting som henger over en.. Lover at det blir bedre bloggtider snart, når alle disse praktiske tingene er ute av verden.
Så godt natt, og tusen takk for alle søte mail og meldinger setter stor pris på det!  <3

39 kommentarer

Mari Lene | 13.07.2011 | 01:03

Håper Jon Blund kommer til deg i natt, Linn :D SOV GODT!!

Kristine Fjellestad - Kampen mot overvekten | 13.07.2011 | 01:27

Hvis du kommer hit på mandag, så kan du jo bare få shaken da? Går jo nesten fortere det enn å sende den med posten :)

beate | 13.07.2011 | 01:34

kan gjerne være lurt å prøve noe alternativt? synes selv at jeg sover mye bedre etter et par måneder med akupunktur. det er mye som skal ut etter alt du har opplevd, og søvnen henger gjerne sammen med det psykiske. akupunktur handler gjerne en del om og åpne energikanalene i kroppen (om jeg ikke er helt på jordet) som igjen kan være med på å hjelpe deg med for eksempel søvnen. har selv vært borti både homeopati, healing, kiropraktor og vært igjennom det vanlige medisinske, og kan virkelig anbefale akupunktur :) lykke til

Ingrid | 13.07.2011 | 01:34

Skjønner at det er slitsomt!

Jeg går på noe slags "sovetabletter". Det er et naturmiddel. De heter melatonin, og de gjør at jeg blir naturlig trøtt. For jeg har sikkert litt mangel på melatonin. Og de er suupergode og ha! Også får man ikke sånn vond smak i munn dagen etter, og føle seg så "hangover" (som man gjør med sovetabletter)

Men dette på spesial bestilles på apoteket da. Eller hos legen. Men det er noe jeg virkelig anbefaler altså! Istedenfor skadelige sovetabletter:)

Lykke til med alt!

Malin | 13.07.2011 | 01:49

Huff, det å ikke få sove er utrolig slitsomt i lengden..

Jeg vet ikke hva du har prøvd og ikke prøvd, men her er iallfall noen idéer til ting du kan teste ut:

1.Varmt bad/dusj med avslappende oljer før du legger deg. Hvis du har noen som kan massere deg, kan det hjelpe å bruke en avslappende massasjeolje. Når musklene avspennes, virker det gunstig på hele proppen. Du kan finne massasjeoljer på butikker som The body shop og sikkert apotek/helsekost.

2.En times tid før sengetid kan du prøve å sitte i et rom med dempet belysning, ha på lav rolig musikk, puste godt med magen og prøve å ta roen innover kroppen. Les gjerne noe lett litteratur, gjerne overfladisk slik at du ikke går og tenker på det. F.eks sladderblader, lett underholdning, tegneserier... Å gå rett fra hektisk aktivitet til søvn, funker sjeldent.

3.Det finnes gode lydbøker om avspenningsteknikker - spør på biblioteket eller i bokhandel. Finnes også applikasjoner til iPhone. Jeg har hørt om psykomotoriske fysioterapauter som jobber med slike ting - kanskje dette er noe du kan få henvisning til av legen?

4.Ligger du og grubler lenge før du sovner, skriv ned på en notatblokk tingene som plager deg. Få det ut, putt det i en slags "boks" og sett lokket på. Og la det ligge der til en annen anledning.

5.Det er ikke lurt å gå til sengs sint. Prøv å gjøre opp med de du er sint på før du går og legger deg. Ellers blir det alltid så mye grubling...

6.Hvis du får "hangover"-følelse etter å ha brukt sovemedisin, kan det være du bør prøve en annen type, eller en lavere dose. Er man riktig medisinert, skal man ikke føle seg så utslitt dagen etter.

7.Har du prøvd naturmedisin? Mange urter kan virke beroligende på kroppen. Akupunktur kan også hjelpe. Ta og hør med en lege eller homeopat, eller en helsekostforretning. Ofte har naturmedisin færre bivirkninger og er "snillere" mot kroppen enn vanlig allmennmedisin.

Håper du får det litt lettere snart Linn!

Kanskje det går bedre når brikkene faller på plass og du har en mer stabil hverdag, jeg ønsker deg uansett lykke til <3

Ella78 | 13.07.2011 | 06:56

Bare slapp av du, Linn. Vi kommer til å være her når du er mer opplagt og klar for å blogge igjen... :-) Unner deg litt fred og ro nå!

Kaja | 13.07.2011 | 07:45

Jeg leste ett eller annet sted at å ta Magnesium før man legger seg hjelper deg å slappe av. Kanskje du burde lese litt om dette og at det kan hjelpe? :)

Selv har jeg totalt motsatt problem. Kan sovne hvor som helst og når som helst. Gjerne når jeg helst ikke burde sovne...

Hege | 13.07.2011 | 08:00

Jeg syns heller ikke du burde ta sovetabletter. Å drikke te før man legger seg funker ofte bra. Er det grønn te de sier er bra? Hm husker ikke helt.. Å akupunktur gikk min svigemor til, hun fikk heller aldri sove, og det funka bra sa hun.

newlyamericanized | 13.07.2011 | 09:12

Liker bloggen din:) Har started en blogg selv. Ta deg en titt :) www.newlyamericanized.blogg.no

Handler for det meste om hvordan det er aa vare nordmann i USA :)

myruin | 13.07.2011 | 09:19

De symptomene du beskriver kan være indikasjon på lavt stoffskifte!!

Jeg har det og går på tabeletter for/mot det, og det hjelper endel.

Men jeg føler meg fortsatt mye utslitt og trøtt, glemsom og til tider sur og gretten. Så det kan virkelig være lurt for deg å sjekke!

Men en annen ting,- det er vel ikke så rart om du skulle få en reaksjon nå heller.. Men gi deg selv tid, tid til å kjenne etter, sørge, slappe av, gjøre Linn-ting, uten å måtte stå til rette for bloggen din... Det er BARE en blogg..

Ha en fin dag!

Isis | 13.07.2011 | 09:52

Du har opplevd utrolig mye og du har et vanvittig ansvar på skuldrene dine (nå kunne jeg skrevet "til og være så ung", men jeg har liten tro på at det er lettere for de som er eldre bare fordi de er eldre) med veldig lite avlastning og minimalt med hjelp. (På tross av at du har utrolig flotte venner som stiller opp og "frihelger" når Malin er hos sin far) Det har vært utrolig mye for deg å forholde deg til, og du har taklet alt på en helt utrolig måte. Du er fantastisk. Sterk, tøff og klar i alt du gjør og mener.

Jeg kjenner meg veldig igjen i deg. Jeg har vært utslitt. Så utslitt at jeg brukte mange år på å komme meg igjen. Og fremdeles trenger jeg mye mer hvile og søvn enn alle andre. Det skal ikke mye til før jeg blir veldig sliten. Men jeg fungerer ihvertfall normalt, så lenge jeg tar vare på meg selv. Den gangen jeg var så utslitt, greide jeg ikke sove, slet med å få i meg mat, orket nesten ikke holde meg oppreist til tider. Jeg brukte all den lille energien på barna mine. De var det eneste lyspunktet i livet mitt og jeg gjorde alt jeg kunne for dem.

Det som er trist, er at nå...mange år etter, så har jeg en masse svarte hull i hukommelsen min fra de årene. Jeg var rett og slett så sliten at hodet mitt ikke greide å lagre minnene! Det gjør så fryktelig vondt! Det er så mye av den tidlige oppveksten til barna jeg rett og slett ikke husker! Heldigvis har jeg fått et barn til senere, og det å se han vokse og utvikle seg gjør at jeg lettere husker oppveksten til de store. Men bare i glimt, følelser og skygger. Jeg husker så lite konkret.

Ta vare på deg selv, Malin. Jeg vet det er vanskelig, når du har så stort hjerte og så lite muligheter til å virkelig hvile ut. Men for din egen skyld. Jeg lover deg, det virket kanskje ikke sånn nå som du kan glemme viktige ting i Malin sitt liv. Men plutselig er det borte. -Uten at du vet når du "glemte" det. Jeg har snakket med andre som har vært i liknende situasjoner som min - og de fleste sier det samme - hukommelsen fylles av sorte hull.

Jeg håper virkelig du får mulighet til å hvile ut. Virkelig hvile ut. Uten at utenforstående skal dytte på deg dårlig samvittighet om ufullført skolegang f.eks. Det haster ikke, egentlig. Du har hele livet foran deg. Det viktigste er at du har overskudd nok til å leve! -Ikke bare overleve. :-)

amalie | 13.07.2011 | 10:56

åå, jeg synsen du er så utrolig flink jeg, prøver og gjøre alt rett( og får det til også), setter alltid andre forran deg selv, men nå er det nettopp det du må gjøre, ja jeg vet at din mor har det vanskelig og sånn, men det har du også( selv om du for alt i verden prøver og la vær å vise det) men ta nå noen dager, uker, månder om du vil, og ta fri fra bloggen, kos deg med DEG, og dine. nå handler det om og prioitere, og nå trenger du å pleie deg selv litt.

vi kommer til og sitte her klare til og lese bloggen din, når du er klar. men nå trenger du å ta vare på deg selv litt. ikke tenk på at om du ikke blogger så skuffer du leserene dine, har du noen som kommer med sånne utalelser så er dem ikke gode nok lesere, for denne bloggen. du er utrolig Linn, stå på videre, og gjør det du føler er best for deg og Malin, du får det til, for jeg har troen på deg.

og det som noen over her sa, med sovingen, så tror jeg de har et poeng, prøv noe alternativt :)

notatblokk | 13.07.2011 | 11:40

Håper alt ordner seg for deg snart, når du blir ferdig med ting og kan gå videre. Håper du får sovet snart også, som du sier kan det jo hende du mangler noe også. Det beste er nok å konsultere med fastlege også forklare situasjonen, som du skrev. 'God bedring' hvertfall!

ingvild | 13.07.2011 | 11:48

Høres lurt ut å ta en prat med legen ja, det er jo ikke normalt å gå sånn uten søvn over så lange perioder som du kan:/ Ser du har fått mange gode forslag, både "vanlig" medisin og alternativt :) Lykke til, hvertfall. Gleder meg til nye innlegg om hvordan det er i Sarpsborg, fine bilder av datteren din og alt annet du skriver om! Men ta den tiden du trenger, helsen din er så mye viktigere enn en blogg. :)

Elisabeth w | 13.07.2011 | 11:56

Jeg har hatt søvnproblemer lenge. For 14 dager siden hadde jeg første time hos ny fastlege og fikk da prøve truxal- det er ikke b-preparat,ikke avhengighetsskapende og det gir en veldig god søvn. Aberet er at den må taes samme tidspunkt hver dag, utenom det utgjør den forskjellen for meg. Kroppen slapper av og jeg får rundt 8t søvn hver natt. Kanskje du skulle prøve det?

Elisabeth w | 13.07.2011 | 11:56

Jeg har hatt søvnproblemer lenge. For 14 dager siden hadde jeg første time hos ny fastlege og fikk da prøve truxal- det er ikke b-preparat,ikke avhengighetsskapende og det gir en veldig god søvn. Aberet er at den må taes samme tidspunkt hver dag, utenom det utgjør den forskjellen for meg. Kroppen slapper av og jeg får rundt 8t søvn hver natt. Kanskje du skulle prøve det?

Eileen | 13.07.2011 | 12:12

håper det ordner seg for deg snart! :-) nyt dagene, og tenk på alt det positive som skjer, selvom det kan være vanskelig! ikke tenk på at du må oppdatere bloggen for å gjøre leserne glade, du blogger når du føler for det :-D ønsker deg mange gode netter med masse søvn! stå på, du klarer deg nok kjempe fint :-)

Lille My. | 13.07.2011 | 12:21

Akkurat sånn har jeg det og. Jeg er og alenemamma, men er og fulltidsstudent. Nå må jeg og begynne jobbe litt for å få endene til å møtes. I tillegg har jeg en to åring som trenger minimalt med søvn i forhold til alderen, (sover ikke om dagen lengere, og sover fra 9 om kvelden til 6 om morran) Missunner deg sjansen til ihvertfall å sove om dagene, hehe..

Jeg prøver disse tingene for å få mer og bedre søvn: En treningsøkt for legging av barn (sykle med sete, jogge med barnevogn). Varm dusj. Varmt drikke. Ikke spise sent, (eller koffein drikker selvfølgelig). Og viktig!, ikke se tv eller sitt på nett før leggetid, heller ikke lekser for min del. Les noe hyggelig som roer deg ned!! Det viktigste er FAST døgnrytme, om selvom du lar deg irritere deg over de som sier det til deg, så er det jo sant, for etter 3 års fast lesing av bloggen din vet jeg at du ikke har det! ;) Det er flere med store søvnproblemer som løser seg etter lengre tid med fast mønster, en må bare finne ut av hva.

Jeg er og motstander av tabletter i hytt og pine- så det må jeg rose deg for! :)

jenny Kristin | 13.07.2011 | 12:40

Hei Linn!

Tror jeg skjønner akkurat hvordan du har det når det kommer til søvn. Jeg har inniblant noen netter der jeg ikke har sjans til å sove.

Kan gjerne gå to døgn uten å ha fått et minutt med søvn. Slitsomt? Ja fryktelig!

Og selv om jeg er stuptrøtt når jeg legger meg, så bare kverner tankene rundt i hodet og jeg klarer ikke slappe av.

Kommer til å følge med på kommentarene folk legger igjen her, med håp om noen gode tips. Skriv gjerne om noe du selv prøver ut og om det evt funker :)

Stå på =)

ingvild | 13.07.2011 | 16:24

håper det snart går over og at du føler deg bedre <3

Marte | 13.07.2011 | 19:12

Forstår at du ikke liker å ta medisiner på den måten, liker det ikke selv. Men har du prøvd å ta en tur til homeopat? De kan "lese av" kroppen, og finne ut at et problem oppstår på grunn av noe annet i kroppen. Var skeptisk til det først, men etter å ha vært hos en homeopat som kunne fortelle meg ting om "kroppen" min som ikke kan sees, med mindre du leser legejournalen min. Håper du føler deg bedre snart. Stå på, flinke Linn :)

Kristina | 13.07.2011 | 20:20

Hei linn.

Jeg skal prøve så godt jeg kan å skrive et innlegg med tips så håper ikke du bare klarer se de negative tingene jeg tar opp.

Sliter med mye av det samme som du gjør...må jobbe meg i søvn, men er grusomt å stå opp, og komme gjennom de første timene av dagen. I mitt hode er det et "ekstremt" b-menneske. Jeg trenger generelt lite søvn, men fungerer fint på 5 t natten. Blir det 4, er det ok i et par dager, før smellen kommer. Klarer ikke hvile på dagtid (leser du gjør d) og får heller aldri sovet lenge da mine småtroll våkner 6-6.30. Men når jeg snakket med legen om søvn...har en gutt som har sov utrolig lite og dårlig, og de ville gi sovetab evnt melatonin. Leggeruntiner og alt var bra...alt ble sjekket, men han var kommet inn i en ond sirkel. Nok om det!

Legen sa at noe av det viktigste for god søvn er allikevel rutiner. Om du ikke sovner, så skal du fremdeles legge deg f.eks 11 hver kveld. Du skal stå opp på et fast tidspunkt...ikke sove lenge som du og malin ofte gjør. Ikke data på sengen (fy fy!!), evnt en bok (ikke krim), eller rolig musikk på ørene. Når jeg leser hvor mye du tuller med døgnrytmen din, med tanke på døgning, div ryddeprosjekter på nattestid osv, så hjelper ikke det. Selv om du ikke sover, har kroppen godt av å ha en rolig periode som er på samme tidspunkt. Hvis du slapper av og driter i om du ikke sovner, men bare ligger i sengen...så skal dette faktisk hjelpe det og.

Skriver som sagt ikke dette med en spydig tone, men prøver å hjelpe med noen råd jeg har fått i årenes løp. Nå sovner jeg inn mye lettere. Pleier ta maks en time, mot 3-4 tidligere. Håper det ordner seg raskt, for lite søvn er ikke bra for verken kropp eller sinn!

Mina | 13.07.2011 | 20:52

Kan ikke si mer enn at jeg er imponert over styrken og stå-på-viljen din! Du er en supermamma!

| 13.07.2011 | 21:52

Rundt eksamenstider å slikt mas hadde jeg det akkurat på samme måte som du beskriver. Jeg fikk rett og slett ikke nok søvn i starten og når jeg da hadde "tid" til å sove så fikk jeg ikke sove. Problemet mitt lå i at jeg hadde så uregelmessig søvnrytme at tilslutt sluttet alt å fungere. Uansett hvor lite jeg hadde sovet de siste dagene så ble jeg ikke trøtt til kvelden, og fikk dermed ikke sove. Det var en lang kamp men nå har jeg fått orden på søvnvanene mine og jeg prøver å ikke ødelegge dem mer :) Tabletter å slikt er ingen god løsning, det beste er å få den søvnen du trenger uansett. Det er veldig enkelt å nedprioritere søvn hvis man har mye å gjøre, men det bør man altså ikke. Søvn er utrolig viktig hvis man skal fungere, samtidig er det ikke bra å få lite og uregelmessig søvn for helsen sin del, verken nå eller i fremtiden ;)

Anja | 13.07.2011 | 22:27

Skjønner så godt at du har det tøft nå, og at søvnproblemer gjør alt enda tøffere. Har selv sliti mye med søvnproblemer. Startet med søvnpreparater da jeg var 17 og brukte det i 4 år. Tilslutt funka ingenting, og jeg valgte å kutte det helt ut. I perioder er søvnen fraværende og det er grusomt. Uansett hvor trøtt man er så sovner man ikke. Og det er som regel i tøffe tider at det søvnproblemene blir størst. hode klarer ikke stoppe å jobbe rett og slett.

Har fått høre så mye at jeg bare må legge tankene til side, eller skrive de ned. For da blir de borte også kan jeg ta de frem igjen neste dag.... Det funker ikke for meg, og jeg tror ikke de som kommer med disse "ideene" virkelig har hatt søvnproblemer selv.

Ta deg en tur til legen, og se om h*n har noen gode råd. Kanskje du burde få litt ekstra hjelp av en psykolog el.? Mener å huske at du har snakket om at du har hatt det før..? Du har tross alt gått gjennom mye, ikke bare nå, men i barndommen også. Jeg går selv til psykolog og det har tatt laaang tid for meg å faktisk se at det er noe hjelp i det. Men når jeg ser tilbake nå så har det hjulpet meg mye å f snakket om både fortid, nåtid og framtid. Anbefaler det på det sterkeste!=)

Ta vare på deg selv, Linn. Du må ta vare på deg selv for å kunne ta vare på andre vettu.

Sender en klem og håper du får sove i natt =)

Iselin | 13.07.2011 | 22:31

<3

benedicte | 13.07.2011 | 23:27

Lysterapi er ikke å kimse av. Etter 10år med søvnproblemer var problemet løst på to dager. Verdt et forsøk hvertfall :)

Kristina | 14.07.2011 | 00:34

Hei.

Ser kommentaren min om søvnen din ikke kom med. Syns det er merkelig at du ikke vil ha noen råd fra andre som har slitt med det samme. Som sagt så var det ikke ment negativt, men jeg må jo få påpeke hva du gjør "feil" i følge alle rådene jeg har fått, for at du skal kunne få noe konstruktivt utav tilbakemelidingen min.

Uansett...lykke til

Linn, mamma til Malin | 14.07.2011 | 11:52

Kristina: De jeg ikke godkjenner enda er fordi jeg vil bruke tid og skrive et svar tilbake, de andre blir godkjent fra tlf min :)

Nå er jeg på farta, men skal svare når jeg kommer hjem, og da blir den godkjent :) Det var overhodet ingenting galt i det du skrev.

Victoria | 14.07.2011 | 12:08

Blir litt sånn sekundært, siden det ikke er meg selv, men jeg ser bare at jeg tror du har samme problemet som min egen mamma. Hun har slitt med store (!!) soveproblemer hele livet, og det blir liksom litt tåpelig når andre kommer og skal "belære" henne om hvordan hun skal takle det. Sannheten er vel at det er den som sliter med søvnen som vet best. Hun har prøvd alt som er mulig; magnesium, melatonin, naturlegemiddel osv. I tillegg gikk hun i mange år på sovetabletter, noe hun uttrykker (på lik linje med deg, noe jeg absolutt finner forståelig) ikke ønsker å bruke for mye av. Det blir en "hangover" på mange av tablettene, også er det noe å gjøre seg avhengig av noe i så ung alder som du er i. Kutte ut kaffi har hun prøvd, men det er jo vanskelig når du ikke sover.. Hun sier selv at det er en grei regel for henne å ikke drikke kaffi etter klokken 16 (men det er jo individuelt hvor mye effekt koffein har på en). Lavendel, kamille og lignende er jo ting som virker søvndyssende, men jeg tror det har minimal effekt på slike store soveproblemer. Men selvfølgelig.. det er sånn med alle bloggere, at andre føler at de må lære deg noe :)

Jeg ser at du prøver å gjøre det best mulig, både med å skrive ned tanker (så innlegget om "boka di", som jeg regner med du bruker til det) og prøve å ta tid til deg selv iblant. Men jeg tror at man må tenke på at nå i denne tiden så er du i en vanskelig situasjon, og kroppen reagerer også på det, i likhet med følelsene.. Det var jo en veldig fattig trøst! Jeg tenker personlig (er sykepleier) at det ikke blir rett å grave ned alle reaksjonene på sorg med tabletter, selv om det må være lov å kreve en "pause" fra de iblant med å ta sovetablett eller beroligende.

Nå snakker jeg for min egen mamma, og hun har hatt god hjelp av et godt samarbeid med fastlege (ikke vær redd for å skifte fastlege om du ikke får en som helt forstår problemet, eller "har tid" til å høre din versjon). Mest av alt har hun hatt hjelp av Jesus, som har båret henne gjennom veldig mye. Til og med så mye at hun ikke mistet hodet fullstendig når hun gikk dag etter dag uten en eneste blund. Det står i Sal 4:9:"I fred vil jeg legge meg ned og sove. For du, Herre, bare du lar meg hvile trygt." Ber for at du får en god søvn og om at ting legger seg til rette i livet ditt. Gud velsigne deg :)

wordoftheheart | 14.07.2011 | 19:44

Liker bloggen, lest den lenge. Ta gjerne en titt på min:)

Aslaug | 14.07.2011 | 23:01

Håper alt ordner seg for deg! :)

Linn, mamma til Malin | 17.07.2011 | 23:51

wordoftheheart: Tusen takk for det :-) Har tittet innom nå, supermange fine bilder! <3

Linn, mamma til Malin | 17.07.2011 | 23:53

Victoria: Tusen takk for en veldig lang og fin kommentar, du har mye rett i det du skriver! :)

Mener også at reaksjoner og tankene som kommer er noe som må gjennomgås, og ikke sløves ned eller utsettes med medisiner. Ha en flott uke! <3

Linn, mamma til Malin | 17.07.2011 | 23:57

Kristina: Jeg sover veldig sjeldent på dagtid, får det ikke til med mindre jeg er totalt utslitt og bare MÅ ha søvn.

Jeg skal prøve med rutiner, men det skjer så mye for tiden og det er så mye som krever planlegging at det er ikke så lett akkurat nå. Men når ting faller litt til ro så skal jeg få orden på det.

Ang det du skriver med at kroppen har godt av å ligge i ro osv, så tror jeg det er veldig individuelt.

Hvis jeg ligger og begynner å virre meg inn i et tankenett jeg ikke bør være i, så har jeg mye større effekt av å stå opp og gjøre noe konstruktivt som rydding vasking etc, for problemet blir ti ganger verre hvis jeg blir liggende å tenke.

Men igjen, har jeg det bra så ligger jeg som regel et par timer i sengen og bare hviler, før jeg til slutt sovner fordi trøttheten endelig kommer sigende over meg. Hehe.

Men takk for tips! :)

Linn, mamma til Malin | 17.07.2011 | 23:59

Marte: Kanskje jeg skal prøve det :-)

Takk for tips!

Linn, mamma til Malin | 18.07.2011 | 00:01

Lille My.: Da er du utrolig flink! Får ikke sovet noe særlig på dagene, med mindre jeg ikke har Malin eller er syk. Er en stund siden hun sluttet å sove på dagen gitt :-)

Ang trening før leggetid, så er jeg helt enig. De dagene jeg har vært veldig aktiv, og gjort mye mesteparten av dagen sovner jeg som et slakt med en gang hodet treffer puta omtrent.

Tusen takk for tips! :-)

Linn, mamma til Malin | 18.07.2011 | 00:02

Elisabeth w: Tror nok jeg prøver det meste før jeg havner på medisiner, uansett om det er A eller B preparat.

hehe. Men hvis det kommer til et punkt hvor det ikke går mer, skal jeg ta det opp med fastlegen :-)

Linn, mamma til Malin | 18.07.2011 | 00:05

Malin: 1.Dusje gjør jeg hver kveld før jeg legger meg, det hjelper litt :-)

2. Det fungerer dårlig på meg, hvis jeg har gjort veldig mye før leggetid sovner jeg mye fortere enn om jeg har slappet av en stund.

3. Psykomotoriske terapeuter skal sjekkes ut! :-)

4. Det gjør jeg, fungerer veldig bra.

5. Sjeldent sint, og de få gangen jeg er det løser jeg det med en gang.

6. Medisiner er ikke et alternativ, ikke før det er så galt at det kan gå utover Malin. Foreløpig er det langt ifra SÅ galt.

Det går bare utover meg.

7. Jepp, har prøvd litt forskjellig, men har ikke hatt noe særlig effekt.

Tusen takk for at du skrev en liste, det var utrolig snilt gjort :-)

Og du har helt rett, når brikkene faller på plass og ting er litt mer stabilt vil det nok gå mye bedre!

Ha en fin uke <3
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits