onsdaagGod kveld :-)
Den snille mammaen min lot meg sove lenge idag, snorkfrøken våknet halv ni og hadde bare sneket seg inn på rommet til mamma og Hannah. Jeg derimot, sov meg gjennom snekkerarbeid rett utenfor vinduet mitt, og våknet pottetett og forvirret over hva i alle dager den lyden var rett over ti. Lyden hadde vært der siden klokka syv, men hodet mitt var tydeligvis ikke klart for ytre påvirkninger før da. Hehe. 
Så når jeg våknet og fikk somlet meg ned i stua bestemte jeg meg for å ta snuppene med på lekeland.
Så fikk mamma tre timers ro, ungene fikk ut lassevis med energi og jeg fikk god samvittighet på kjøpet.
Vinn-vinn:)
Hadde besøk ikveld også, film og avslapping. Deilig med rolige kvelder.

Malin er forkjølet, og ligger febervarm ved siden av meg og babler vas.
Få ting som er mer underholdende enn små barn som prater i halvsøvne..
Her snakker vi totalt usammenhengende ting, totalt random ala "det æ kaldt, må finne lua si. Lua hjemme. Va litt kaldt, hvor æ dyna? kan du finne vogna mamma. Vogna Hannah si. Æ kan lånan!" og myye mer.
Tror jeg må ha en liten skrivebok på nattbordet, og skrive ned alle de rare samtalene vi har om nettene.
Går litt sport i å våkne på nettene for tiden, kombinasjon av varme og tørste som resulterer i at hun våkner litt for mye annehver natt, og blir liggende våken en stund. I skrivende øyeblikk ligger hun på ryggen min og koser.
"D æ ikke mørkt nå, stå opp?" nei Malin.. Natta nå vennen, nå skal vi sove vet du. 
 Ååhh. Vil ikke sove nå mamma. Med den vanlige veslevoksne stemmen som alltid har rett ;-)
 Så da er det bare og friske opp sangstemmen som igrunnen aldri har vært noe å skryte av, og synge små ører i søvn:)
Nattis som mamma sier! 

16 kommentarer

Oda | 29.06.2011 | 02:03

haha, å, det høres koselig ut <3

Du linn? jeg har bare et lite spørsmål :) det er bare en ukes tid siden tror jeg (iallfall ikke mye lenger siden) at du skrev at du ikke ville flytte fra kr.sand fordi du ville at malinn skulle ha familien sin i nærheten, men samtidig skrev du på faceboook om noen lette etter leilighet i kr.sand-området (vennsla)? kan du ikke forklare litt om det? :) jeg tror du gjør den rette beslutningen for dere begge uansett c:

elsker bloggen din! <3

Caroline | 29.06.2011 | 10:55

Hei Linn :)

Så fint at det går bedre med dere nå!

Du er en fantastisk person og mamma for Malin, du bør være stolt over den du er ;)

Jeg har bare et spørsmål, og det er om du kan legge ut det kontonummeret en gang til?

Lykke til videre!

Eileen | 29.06.2011 | 11:56

aww, hørtes skikkeli koselig ut :-) søte malin! ha en finfin onsdag!

Linda | 29.06.2011 | 22:06

Er fast leser av du. Ser at du skrev for litt siden at du ikke kom til å fytte fra kr.sand for det var jo en feil. Du ville at Malin skulle ha familien sin i nærheten. Hva er det som skjer med det ? Hva med roger og hans rettigheter ? Hva med mammaen hans som har hjulpet deg om det trengst ? Trur det e fere som lurer på dette.

| 29.06.2011 | 23:16

Reagerer også på denne plutselige flyttingen. Du har jo snakket mange ganger om at du ønsker å flytte. Men så har du plutselig ombestemt deg, tatt til fornuft og skjønt at det beste for Malin er å bli boende nær pappaen hennes. Men nå har du plutselig forandret deg veldig igjen. Du reiser bort, har en bra sommer og bestemmer deg plutselig for å flytte? Den gode sommerfølelsen varer ikke evig! Dumt om Malin får se pappaen sin mye mindre fordi du hadde en god sommer og flyttet i et spontant øyeblikk!

Det er Malin du skal tenke på nå! Ikke hvor koselig det er for deg å kunne ta en fest eller sitte ute med naboene og drikke og grille om kveldene!

Tone-Lise | 30.06.2011 | 00:21

Jeg liker at du skal flytte, Linn! Gjør noe for deg selv også! <3 Du skal gjøre som du selv vil, ikke hva leserne dine vil. Så mitt råd er å IKKE høre på dem som mener du ikke skal flytte. :)

<3

Linn, mamma til Malin | 30.06.2011 | 00:51

Anonym: Hvis ikke du har fått det med deg, så døde stefaren min for tre uker siden og etterlot seg mamma og lillesøsteren min i en by hvor mamma har null familie og kun noen få venner. Hannah har nettopp mistet en av sine aller nærmeste, og å flytte henne ut av trygge omgivelser, venner, og barnehage ville være traumatisk nå, og det kunne forårsaket ganske stor skade og gjort henne utrygg og det har derfor blitt frarådet på det sterkeste. Det handler ikke om en "god sommerfølelse" men om å stille opp for familien og prøve og gjøre ting bedre for alle. Hadde det ikke vært for at pappaen til Malin støtter meg hundre prosent, og det skal tilrettelegges sånn at de får sett hverandre mye og ha kontakt så hadde det ikke vært aktuelt. Det var ikke i planene til å begynne med, men når det kommer til familie så slipper man faktisk det man har i hendene og stiller opp når det trengs. Det er ikke dermed sagt at vi blir her resten av livet, men vi blir hvertfall boende så lenge det føles greit. Jeg har fått full støtte fra de nærmeste rundt meg, hvertfall de som vil meg og oss godt.

Man kan ikke planlegge alt, for man vet aldri når sånne hendelser som dette vil skje. Og de forandrer virkelig alt..

Malin har enda ikke begynt i noe barnehage og er enda såpass liten, så for henne så vil det ikke være traumatisk som det ville blitt for Hannah og plutselig miste alle rundt seg. Ikke minst at mamma kan fortsette og ha en grav å gå til, og slippe å ha på samvittigheten at hun har tatt fra Hannah alt.

Malin mister ikke pappaen sin, hun vil se han en dag mindre i måneden. Men samtidig få mer tid med han når hun først ser han. Og jeg vil endelig, etter ett år med savn og daglige tanker om å komme nærmere familie (noe som er HELT naturlig og ha når man bor fire timer unna all nær familie og har aleneansvaret for et barn mesteparten av tiden) få det bedre med meg selv fordi jeg har mamma, og lillesøsteren min som jeg vet trenger meg mye mer enn både pappa og Jan og Ragnhild som har et stabilt og godt nettverk og familie rundt seg. Jeg hadde ikke hatt samvittighet til å la mamma bli igjen alene etter og nettopp ha mistet mannen sin, og fått aleneansvaret for en femåring, da hadde jeg hatt det mye verre enn noen gang kan få det hvis jeg flytter. Det aller viktigste er uansett hvordan JEG har det og hva jeg og mine nærmeste føler om det, ikke hva et fåtall anonyme som egentlig ikke vet hva det er snakk om mener om det.

Linn, mamma til Malin | 30.06.2011 | 00:55

Linda: Som jeg nettopp svarte en anonym på, jeg hadde aldri gjort det om ikke det var for at Roger støtter meg hundre prosent, og at vi skal tilrettelegge det så de ser hverandre like mye som nå, bortsett fra en dag. Og ang farmoren til Malin, så hva med det? Hun er en fantastisk god farmor, som er kjempeflink med Malin og som har hjulpet meg masse, men det endrer ikke det at jeg har en mamma som kan gjøre det samme, og som trenger meg mer. Det er jo ikke min familie, selv om jeg setter stor pris på alt de har gjort, og gjør. Men nå som dette har skjedd, er det her jeg trenger å være. Livet er ikke forutsigbart, og det går ikke alltid og følge alle planer fordi ting endrer seg underveis.

Linn, mamma til Malin | 30.06.2011 | 00:55

Tone: Du er god du, Tone-Lise <3

Linn, mamma til Malin | 30.06.2011 | 01:01

Anonym: Og forresten, bare siden vi er inne på at jeg kan "ta meg en fest eller sitte ute med naboen og drikke og grille om kveldene" Jeg vil ha Malin tre uker i strekk, dvs 24/7 og jeg vil ikke ha i nærheten av den friheten jeg har med den samværsavtalen vi har nå med fri annehver helg og en natt i uken.. Så tror ikke akkurat den kan brukes mot meg.

Det er ikke snakk om å drikke på den måten det blir fremstilt her, høres jo ut som at det er full fest hver kveld..

Det er snakk om et glass vin eller to til maten et par ganger i uka. I helgene blir det ikke noe med mindre mamma skal legge seg tidlig og kan passe på hvis jeg vil ut litt akkurat nå som vi "bor" her frem til jeg finner meg leilighet. Men jeg tar henne jo alikevel på dagen, og det kan ikke sammenlignes med å ha fri sånn som jeg vanligvis har. Jeg får jo aldri ordentlig mulighet til å hvile ut, det er jo full rulle fra tidlig på morgenen her i hus :)

Men jeg vet at mamma trenger familie nå, og da er det lite betydelig at jeg mister mye av friheten min.

Frihet kan ikke sammenlignes med og få familie i nærheten igjen. ikke i det hele tatt. Det blir godt for både meg, Malin, mamma og Hannah.

SILJE HELÉN - tenåring, mamma & gravid | 30.06.2011 | 02:25

Synes du skal gjøre akkurat det DU vil, og det du mener er best for både deg og Malin. Det er bare du som kjenner dere godt nok til å vite det :) Jeg synes ikke du skal flytte bare fordi du føler at du MÅ det, men jeg synes heller ikke at du skal bli igjen fordi du må. Gjør det du føler er riktig for dere to og det du VIL - for en gangs skyld :) Du og Roger vil nok alltids kunne finne en løsning uansett hvor du bor, sålenge dere begge er villige til å samarbeide! :)

Janne | 30.06.2011 | 12:05

Syns det er helt forferdelig at du faktisk må forklare for folk her hvorfor du tar de valgene som du gjør. Alle skjønner jo grunnene til du gjør det, og alle vet at du ikke hadde gjort det om ikke Roger hadde vært enig.

Du stiller opp for familien din, og Malin lider ingen nød i det hele tatt. Jeg syns du er flink, og håper virkelig ikke du bryr deg om kommentarer her som får deg til å virke "egoistisk" eller hvordan de nå enn fremstiller deg...

Stol på magefølelsen din, gjør det som er best for deg og familien din :) Ønsker deg lykke til med flytting! Alle gode tanker sendes deres vei:)

Maria<3 | 30.06.2011 | 15:38

Så lenge Roger støtter deg 100 prosent så er det jo greit , og jeg har full forståelse for att du ønsker og støtte din mor i den vanskelige tiden. Det viktigste er jo att ikke flyttingen får negativ innvirkning på samværet mellom Malin og pappaen.

Silje Helen : Man kan ikke bare gjøre som man selv vil , flytte hit og dit når man har barn og gjøre som en selv vil. Man skal gjøre det som gagner barnet !! Man har ett ansvar for att samvær med far skal være gjennomførbart og ikke bli negativt påvirket , og om en far ikke ønsker flytting Så kan han eks. gå gjennom rettsapperatene for og stoppe det !!,

Man kan nok ikke bare gjøre det en føler er riktig for seg , far må jo også være enig... Man har ikke enerett på ett barn som mor. Når man velger slå seg ned et sted og velger og få barn der , så mener jeg man i utgangspunktet bør bli der , lange distanser for barn blir aldri og anbefale , det er ikke etisk riktig og ta barnet bort fra en oppegående og velfungerende samværs forelder...

Alt i alt handler dette og og ta ansvar for seg selv og sine egne valg , man velger og slå seg ned på ett sted , og man velger og få barn der , en ganske stor avgjørelse..... Når man har fått barn er man ikke like fri til og flytte på seg om barnet har kontinuerlig samvær med far , da det langt fra alltid er riktig att barnet skal reise lange distanser for og få treffe sin pappa.'

Ett barn har faktisk to foreldre...., og har RETT på samvær med begge. Så om Linn bor oppe i Nord så vil ikke samværet bli negativt påvirket bare hun samarbeider med Roger?!, Selvsagt ville det blitt det.

Nå er jo Linn i en spesiell sitevasjon her , og hun vil stille opp for sin mor , noe som er kjempe flott , og så lenge far er 100 prosent enig i att flytting på nåværende tidspunkt er riktig så er det jo greit !!,

Har bare sett att du du i tidligere kommentarer ikke anser det og flytte barnet i lange distanser bort fra foreldre som noe problem /negativt i det hele tatt..., noe jeg synes er rart , da det og flytte barn bort fra samværs foreldre kan vise seg og være svært negativt og uheldig for barnet., og da det i utgangspunktet aldri er ideelt att foreldre bor langt fra hverandre.

SILJE HELÉN - tenåring, mamma & gravid | 30.06.2011 | 22:55

Jeg skrev da virkelig at hun måtte gjøre det hun føler er best for både henne og Malin. Ja, man må tenke på barnet - men man må også tenke litt på seg selv. Dessuten har jo Linn skrevet at Roger støtter henne, så jeg skjønner ikke hvorfor du blander inn alt om barnefar og alt det. Når han støtter henne, så ser jeg ikke hvorfor andre skal sette seg på bakbena? Og hun skriver jo også at det blir EN dag mindre i måneden, så nei - samværet blir jo ikke ødelagt det heller.

Det er Linn som kjenner sin situasjon og livet deres best, og da regner jeg med at hun best også.

Selvfølgelig er ikke det helt ideelt å flytte langt bort ifra far. Jeg kunne nok aldri tatt med meg barna å flytte langt bort fra Kenneth selv, MEN det kommer veldig an på situasjonen også - og Linn sin situasjon ER veldig spesiell. Og jeg vet at hvis de begge er enige om dette så er det ikke noe stort problem å få til godt samvær, selv om de ikke bort så nærme lenger.

Synes bare det er forferdelig synd at alle skal kjefte og rakke ned på henne når det er HENNES valg, og som sagt - det er hun som kjenner både situasjonen og behovene best. Om det isåfall er noen som skal protestere, så får det bli Roger, ikke en gjeng med blogglesere som ikke kjenner situasjonen i virkeligheten. Jeg har aldri sagt at jeg mener hun SKAL flytte, men at jeg mener hun skal gjøre det hun mener er best ;)

Maria<3 | 01.07.2011 | 03:19

Jeg har da vel ikke kjeftet og rakket ned på Linn...., Men jeg har en formening om att når man VELGER /PLANLEGGER og få barn med ett annet menneske så må man tenke litt langsiktig , ikke bare her og nå eller ett år frem i tid.., Man bør ikke få barn med en person på ett sted man overhodet ikke ønsker og bo., da man aldri er garantert att ett forhold vil vare. Og jeg mener konsekvent att man ikke bør flytte barn i lange distanser fra foreldre , da det kan være uheldig for barnet. Om samværet ikke blir negativt påvirket så er det ikke kjekt for ett lite barn og måtte reise lange distanser for og få treffe mammaen /pappen sin. Jeg trenger ikke kjenne situasjonen inngående for og mene att det ikke er etisk riktig og flytte barnet langt bort fra en oppegående mamma /pappa., da man vet att primær behovet til ett barn er og ha mammaen og pappaen rundt seg , så lenge begge tar ansvar selvsagt.

Jeg påpeker jo att det er flott att Linn og Roger har kommet frem til en løsning som alle kan leve med og att sitevasjonen på nåværende tids punkt er spesiell....., og jeg har full forståelse for att det er en vanskelig tid og att Linn vil hjelpe mammaen sin.

Selvsagt er det HENNES valg.., Men når man deler med så mange mennesker så må man takle og høre ulike meninger !! Og da Linn selv mente det var feil og flytte barnet for kun dager tilbake så begynner man jo og lure.., virker en smule vinglete.. kanskje ikke lurt og dele alt før man er helt sikker på sitt valg !!

Synes bare du med andre har sett forbausende lett på det att Linn tidligere har vurdert og flytte barnet bort fra far og sitt vandte miljø........., og synes det er rart.., så snakker litt på generelt grunnlag nå siden dette er noe som har blitt tatt opp mang en gang på denne bloggen.,

Har selv sett hvor negativt fedre og ikke minst barn har kommet ut av det ved att kvinner gjør som dem vil og flytter hit og dit med barna. Roger var jo ikke positiv til tidligere planlagte flyttinger , men mange med du mente da Linn måtte gjøre som hun ville.., for hun visste jo best , da tenker jeg hallo.., snakk om og ikke tenke på hverken barn eller far., Og heller ikke det dugg kritiske til og dra ett barn bort fra sitt kjente miljø !!!

Personlig mener jeg att hele omsorgs situasjonen burde blitt revurdert om en foreldeldre med daglig omsorg ønsker og flytte , tenker flyttetrangen til enkelte kvinner ikke hadde blitt så fryktelig stor lenger da. Jeg tipper også pipa hadde fått en annen lyd om det var far som ville flyttet langt bort med barnet., eller er det greit at mødre /fedre tar barnet og flytter langt bort fra den andre , tydeligvis !! !! Kanskje dette virker litt krast men jeg har ganske bestemte meninger rundt akkurat dette med barn /flytting.

Men bare så det er sagt så Synes jeg Linn virker som en super mamma og en meget fornuftig jente..., Men synes det er synd med alle disse flytte planene støtt og stadig !!, Men så lenge hun og Roger er kommet til enighet og mener dette er det beste for Malin så er det jo selvsagt greit , dem er foreldrene så går utfra at valget er nøye overveid !! :)

Linn, mamma til Malin | 01.07.2011 | 13:07

Maria: Ja men kjære deg, jeg har jo HELT likt syn på det som deg!

Men jeg vet også at livet ikke er svart hvitt, og at meninger og handlinger ofte må gå imot hverandre for at man skal få det bra. Og du kaller meg vinglete, det handler ikke om å være vinglete - det handler om at det å flytte ligger så dypt og langt inne for meg at det har tatt over ETT år med daglige tanker og argumentering med meg selv før jeg har tørt og faktisk gjøre det.

Jeg har holdt ut lenge, jeg har ikke hatt noen å lene meg på eller få hjelp av bortsett fra venner, som igjen har sitt og som ikke kan sammenlignes med familie. Såklart har Roger hatt henne, men han har aldri hatt henne i flere dager og netter i strekk, helt alene. Han får hjelp fra familien hver gang han har henne, for han bor hjemme. Og det er jo kjempebra for han, men når det er jeg som har hovedomsorgen, og som sitter med 70% av omsorgen, og har henne dag og natt fordi hun ikke går i barnehage så sier det seg selv at det har vært tungt. Tenk deg selv da, jeg har vært syk, Malin har vært syk, jeg har gått mange dager uten ordentlig søvn, jeg gjør absolutt alt hjemme selv, jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har hatt barnevakt av andre enn pappaen hennes mer enn noen få timer på dagtid.

Jeg klarte det jo, og Malin hadde det bra. Men den ensomhetsfølelsen, og den fortvilelsen du kjenner når du er syk, har sovet lite og fortsatt må gjøre ALT du vanligvis gjør selv om du egentlig kun har behov for søvn og hvile.. Ja, døm meg når du har vært der. Når du har ventet seks timer på å komme deg på legevakten, fordi du ikke får tak i barnepass på kveldstid og ikke får tak i pappaen, og blir diagnotisert med nyrebekkenbetennelse når du endelig får kommet deg ned godt over to på natten, etter over en dag med intense smerter og forsøk på og få tak i noen som kan hjelpe samtidig som du tar deg av barnet ditt, lager middag, skifter bleier, leker og gjør alt som må gjøres. Da fikk jeg en kraftig oppvekker, og det var i desember.. Så til slutt, så blir det nok av de episodene, nok av å være totalt avhengig av noen du ikke vet om du får tak i når det gjelder. Og du aner ikke, hvor mange sjanser det har vært snakk om, eller hvor mange episoder det har vært. Skulle ønske jeg kunne skrevet alt, men det kan jeg ikke for Malins skyld. Men valget er hvertfall veloverveid, med godt over 365dagers tenketid. Og hvis ikke DET er veloverveid, og gjennomtenkt så vet ikke jeg.

Og så vil jeg til slutt minne deg på at jeg ble gravid som femtenåring, på en plass jeg hadde null tilknytning til annet enn å ha bodd der 2år. Jeg var ikke gift, velutdannet med hus og bil i garasjen og hadde en barnefar som var der hele tiden. DA hadde jeg også kanskje reagert, hvis personen med omsorgen for barna flyttet langt vekk, men det er ikke situasjonen vi er i. Langt ifra. Men alikevel, jeg hadde tenkt så langt at jeg hadde regnet med at personen som tok valget hadde en VELDIG god grunn.
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits