Leggerutine, Malin 2år

PS! Mammainnlegg.

Når de små lærer seg å klatre ut av senga har man plutselig et lite problem.
Vil ikke minsten legge seg, nei da kan han jo faktisk bare klatre ut av senga.
Vi har fått en helt ny rutine, og det er en ganske stor overgang fra å bruke 2 minutter på leggingen, til å bruke rundt 15-20min. Andre ganger er det enklere, da tar det bare noen få minutter fordi hun er så trøtt.
Men det er ikke nødvendigvis negativt altså, det er bare så tydelig at hun er blitt så stor.
Leggetiden er ikke like nøyaktig lengre, men det er mellom halv syv og halv åtte.
Det kommer an på hva vi har gjort, og hvor trøtt hun virker. Er hun ikke trøtt, så er det umulig.
Så noen kvelder har det blitt så sent som 8-halv 9, men da er det som regel fordi hun har vært nødt til å sove på dagen. Det har hun igrunnen sluttet med nå, det skjer bare en sjelden gang innimellom på de dagene hun er så trøtt at det er umulig å holde henne oppe. Så det er unntak, ikke en rutine fordi det ødelegger leggingen på kvelden.

Sånn er rutinene nå:
Starter alltid med det samme, kveldsmat. Jeg sier alltid "nå er det kvelds Malin".
Og da får hun velge pålegg, så koser vi oss litt ekstra med å se litt på film, eller lese i en bok mens hun spiser.
Så går vi inn på badet, hun dusjer annehver dag så enten blir hun dusjet eller så får hun ny bleie og vasker hender og ansikt. Så er det tannpuss, og å ta på pysj. Så tar vi en runde i stua hvor hun plukker med seg de bamsene hun vil ha i senga, og så får hun velge om hun skal ha hvitt eller rosa koseteppe med seg i sengen. Så går vi inn på rommet, jeg henger opp et teppe foran vinduet fordi det er så lyst, og så legger jeg henne ned i senga. Hele tiden snakker jeg litt sånn "kosesnakk" nå er det natta vennen, så skal vi det og det i morgen. Det hjelper alltid, "nå skal du bare sove litt, så skal vi ut og kaste steiner i vannet i morra". Det forstår hun, og da legger hun seg ned greit.
Så synger jeg nattasangen mens jeg stryker henne på kinnet og hodet. Nattasangen jeg synger er litt "egenkomponert" så Malin spør alltid om jeg kan synge natta. Den er en blanding av to sanger fra julebarnetv  og litt fantasi. Begynner med "nå er det natt i stall og stue, nå skal alle småjenter sove. Og vår kjære lille måne, skinner ned på alle dem som ikke har et hjem og som ikke har en seng. Takk for denne dagen, takk for gode ord. For det gode vi fikk i magen og det gode vi fikk på jord. Nå er dagen over, alle sover nå." og så synges det litt om igjen, og i litt tilfeldig rekkefølge. Fletter som regel inn "nå må Malin sove"  og lignende.
Når jeg synger den roer hun seg skikkelig, øynene blir tyngre og hun ligger helt avslappet og koser med teppet sitt.
Synes det er kjempekoselig å legge henne for tiden, det har blitt en skikkelig kosestund

Bilde fra 2års dagen :)

Synes det er koselig å ha sånne innlegg å se tilbake på :-)

18 kommentarer

LeneHenriksen - tobarnsmor, hesteeier & student! | 27.04.2011 | 11:02

Hørtes ut som en fin rutine det da. Har noe lignende selv, bare at når unga her legges gir jeg dem bare natta kos og sier natta.. Blir jeg sittende der inne eller gjør mer er det bare værre og legge dem for da vil dem ikke sove..

Linn, mamma til Malin | 27.04.2011 | 11:04

LeneHenriksen: Sånn var det her også før:) Nyyyyt det ;)

Silje | 27.04.2011 | 11:44

Her er det kveldsmat halv 6, deretter tannpuss og pysj :) Med engang vi går inn på soverommet lukker han øynene vi legger han ned og det er stilt pronto :P Nå er han 15 månder og jeg antar lyse sommer dager får ting til og bli annerledes. Han hopper ut av senga men det skjer heldigvis bare engang i blant :P

Isis | 27.04.2011 | 13:26

Hehe, vi byttet sprinkelsenga til Minsten med en vanlig seng for noen måneder siden nettopp fordi han skulle greie å komme seg ut av senga si selv, vi! (Han blir to i sommer) Han ble bare stående å hyle i den gamle senga si. Han var ofte vanskelig å legge, og det var krise om morgenen når han satte igang konserten klokka 6 på morgenen og vekket storebrødre og naboer og alt. (vi har folk i leiligheten under oss) Han følte seg friere når han kunne gå ut av senga selv. Særlig om morgenen. Da kommer han inn til oss og vekker oss. Koselig! :-) Han ble lettere å legge også, selv om det er dager hvor han er mindre trøtt. Da går han ut av senga si og står i døråpningen inn til stua og kikker og hører på lydene fra oss. Det lar vi han få gjøre i noen få minutter, så legger vi han i senga si igjen, sier god natt og gir kyss og går ut. Da pleier han å bli liggende. Så prater han med seg selv til han sovner.

Vi var litt bekymret for om han ville falle ut av sengen, men vi satte bare et bord helt inntil, slik at det "tar imot" om han skulle komme litt langt ut på kanten. Han er likevel fri nok til å krype ut av sengen på kortsiden når han våkner.

Eileen | 27.04.2011 | 13:29

så koselig! :-) gleder meg til jeg selv får barn og kan oppleve slike herlige øyeblikk!

| 27.04.2011 | 14:20

Synes også det er koselig å bruke litt tid. 15-20 minutter på slutten av dagen er jo ikke så mye for oss, men kan bety mye for ungene! Husker jeg elsket det da jeg var liten (selv om jeg la meg uten å klage om de ikke ville lese).

Stine | 27.04.2011 | 15:05

Hei Linn! Alltid like koselig å titte innom bloggen din :)

Lurte likevel på noe annet.. Skal flytte til Kristiansand til sommeren pga. skole, og lurte på om du hadde noen anbefalinger i forhold til steder å bo osv? Hvor er det du bor henn nå? Og finnes det noen andre lokalaviser eller noe som det er greit å lete etter leilighet, noe annet enn finn.no tenker jeg på? :)) Ble litt mye, men håper du svarer! Klem

Ronja 20år- Enda en mammablogger | 27.04.2011 | 15:10

Høres ut som en veldig koselig rutine:) men du bør kanskje vurdere å bytte ut sengen hennes med "stor" seng :P

Linn, mamma til Malin | 27.04.2011 | 15:33

Silje: Så deilig da! :)

Linn, mamma til Malin | 27.04.2011 | 15:34

Isis: Hun roper bare forsiktig hun, hehe. Men nå hoppet hun ut av senga for første gang midt på natten for et par dager siden, så idag kommer det "stor jente" seng inn i hus. Spent på hvordan det blir! :) Høres ut som at dere har kjempegode rutiner :)

Linn, mamma til Malin | 27.04.2011 | 15:36

Stine: Tusen takk for det :-)

Det spørs litt på hvor du skal gå på skole, litt vanskelig å anbefale noe uten og vite det.

Vi bor i Vennesla, og jeg trives igrunnen veldig her. Vi har alt, klesbutikker, mange matbutikker, frisører, hudpleie, pyntebutikker og mye mer. Samtidig så er det litt "landlig" med mye fin natur og dyr. Og så går det ofte buss, og er mange barnehager og skoler. Ang leilighet så vet jeg dessverre bare om finn.no eller lokalavis, men det går jo an og høre med folk man kjenner ? :)

Linn, mamma til Malin | 27.04.2011 | 15:36

Anonym: Helt enig! :)

Be | 27.04.2011 | 15:38

Det var en koselig rutine! Mener at en bør ta seg litt tid med barnet før det sovner, det er jo så KOS. Nå er jenta mi bare 6mnd da, så hun sovner med en gang hun har fått på soveposen og tutten i munnen - blir nok litt annerledes etterhvert ja! :)

Tina Marie | 27.04.2011 | 15:45

en kjekk rutine og ha på barn i den alderen ;))!

ingvild | 27.04.2011 | 16:29

hørtes ut som en veldig fin rutine :D

Kine | 27.04.2011 | 20:09

Høres koselig ut, er lignende rutiner hos oss :-) Litt morsomt at vi også har en egenkomponert nattasang med utgangspunkt i samme som deg, her kalles den bare nattasang hehe ;-)

:) | 27.04.2011 | 21:34

Takk for gode råd...Fint av deg å skrive så langt svar og eget innlegg om det:)

Jeg bør nok bli fastere og mer konsekvent.

Ikke så lett nei, når man har holdt på en time og man er omtrent like gråteferdig som lillen;)

Linn, mamma til Malin | 27.04.2011 | 21:55

:): Bare hyggelig :-)

Lykke til <3
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits