Mat og trening

Jeg har skrevet flere ganger at jeg ikke følger noen spesiell diett, jeg spiser når jeg vil.
Jeg har ikke noe spesiell "nei mat" annet enn godteri og at jeg ikke spiser så mye brød.
Her er en typisk matdag hos meg:

Frokost: Crusli med kiwi, banan, litt melk (da blir det ikke så tørt) og vaniljekesam.
Lunch, et rundstykke med eggerøre og kalkunfilet. Malin fikk det ene rundstykket, eggerøre og så delte vi kiwien (dette var igår) 


Frokostalternativ, eller et knekkebrød mellom lunch og middag. 

Kosemellommåltid, en mangosmoothie. Beste vi vet, Malin er lært opp til at det er "is" så hun tror hun får is nesten hver dag ;) hehe. Jeg bruker en pose frossenfrukt fra Coop med mango, ananas og melon, vaniljeyoghurt og tropisk juice. Jeg kan ikke gi nøyaktige mål, for jeg lager sjelden mat etter oppskrift.

Typisk lett vår/sommer middag. Pastasalat lagd av fullkornsfusilli, kylling, fetaost og oljen som er oppi (det er liksom "sausen"), kyllingfilet kuttet i biter, mais og pinjekjerner. Salat ved siden av. Denne blir som regel spist til lunch dagen etter. Jeg er ikke så veldig glad i brød og sånne ting, så det går mye i supper og enkle retter til lunch.
Ellers spiser vi mye typisk potetmiddager ala kjøttboller, fiskepinner, fiskegrateng, kjøttdeig og spagetti og andre vanlige ting. Og så lager vi litt mer avanserte og spesielle ting innimellom. I hverdagene går det mest i enkle retter.
Jeg er nøye med å lage sausen fra bunnen av, så det blir mye fløtesauser av forskjellige slag, og tomatsauser.
Jeg spiser mindre enn før, og det er ikke alltid jeg klarer fire måltider. Noen dager blir det bare to, andre seks.
Det kommer helt an på matlysten, jeg har kun en "regel" angående det og det er at jeg spiser ikke med mindre jeg er sulten. Kroppen min er i full stand til å fortelle meg når jeg trenger mat selv, jeg orker ikke lage mer stress for meg selv med å tvangsspise fire måltider ekstra hver dag de dagene jeg har dårlige matdager og ikke er sulten.
Jeg hadde et veldig anstrengt forhold til mat før, og jeg føler at mat er en positiv ting nå, det er ikke noe pes og det er ikke noe jeg presser i meg. Vil ikke ødelegge det og gjøre det negativt igjen. 
 
Jeg trener når jeg kan, jeg kan ikke følge noen spesiell plan eller ha faste dager for da blir det bare stress.
På torsdag jogget jeg, på søndag jogget jeg og idag tenkte jeg å benytte anledningen til og ta meg en løpetur før Malin kommer hjem fra pappaen sin. Fikk ordnet busskort igår, så jeg tror vi tar turen på trening i morgen. Så får Malin vært i barnepassen mens magemusklene mine får kjørt seg. Jeg får jo trening hver dag med å gå opp og ned bakken vi har hjem til leiligheten. Det tar 15-20 min og gå med vogn, og det er oppoverbakke hele veien. I tillegg til at vi er ute og leker, jeg gjør husarbeid osv. Jeg beveger meg så og si hele dagen, og sitter ikke så veldig lenge i ro. Jeg er utrolig rastløs av meg, og liker ikke å sitte inne hele kvelden. Når jeg var syk for noen uker tilbake, med omgangssyke lå jeg rett ut på sofaen i tolv timer, etterfulgt av tolv timers søvn. Det vil si 24 timer liggende. De nærmeste venninne mine trodde omtrent jeg var døden nær, for det er så langt ifra meg man kan komme.
Snakker jeg i telefonen MÅ jeg gå frem og tilbake, jeg klarer ikke å sitte stille og prate. Og med en time halvannen på tlf hver kveld blir det endel turer frem og tilbake på terassen ;-)

Ikveld kommer Tittibestis og sover over til i morgen, så ikveld blir det kosemat.
Linn spesial, biff, potetbåter, fløtesaus og sopp og løk til. Standard. Beste jeg vet :)

Men nå må jeg skynde meg, må få vasket og ryddet litt før jeg går ut sånn at jeg rekker alt jeg skal.
Er skikkelig trøtt, våknet med jevne mellomrom i natt, er ikke vant til å sove med noen som ligger i ro så jeg har litt sånn "hangover" følelse. Mistet konsentrasjonen på slutten av kjøretimen "hallo, sving lengre inn til den siden, du ligger jo snart i grøfta" hehe. Har verdens snilleste kjørelærer, tålmodig og veldig flink til å lære bort.
Kjører med blinkkjøreskole, anbefaler de virkelig :-) 8 kommentarer

Hei Oda! | 13.04.2011 | 15:02

nam, det så godt ut! :D

Eileen | 13.04.2011 | 15:44

flink du er :) er ikke så store endringer som skal til, bare for og få en sunnere livsstil! mange tror det er skikkeli mye som skal til, men så lenge man kutter ned på litt søtsaker og er mer i aktivitet, kan det meste skje!

Eva | 13.04.2011 | 15:51

Så koselig innlegg med fine fristende bilder:)

| 13.04.2011 | 15:53

Så mye deilig mat !! Får vann i munnen..

Kan du vise maten dere spiser ikveld? Har du noen råd for hvordan man steker biff?

Og vet du om det finnes noen alternativer til creme fraise?

Du er topp! :D

Linn, mamma til Malin | 13.04.2011 | 16:08

Anonym: Nei, men jeg har en veldig god artikkel : http://www.klikk.no/mat/spise/article520945.ece

Der står det godt forklart :-)

Og ang creme fraishe så tror jeg rømme gjør noe ala det samme :)

Guro | 13.04.2011 | 17:43

Hei:) Vil bare si at du har en kjempe fin blogg, å jeg er imponert over hvor reflektert og voksen du er:) Kan du legge ut oppskrift på maten? er elendig på kjøkkenet så trenger sårt tips men må gjerne ha det inn me tskje;)

M. | 13.04.2011 | 17:55

Må endre litt på mitt eget kosthold, å har allerede kjøpt masse god frukt og vaniljekesam, etter inspirasjon fra deg!:) Kanskje jeg skal prøve den frokosten også...er ikke så glad i brødmat selv, så sliter litt med å få ned mat på morgenen. Får se om dette hjelper:)

Lise | 13.04.2011 | 22:42

Flink du er :) Masse god inspirasjon :) Holder selv på med en livsstilsendring.
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits