helgen

Hei!
Tok meg et par dager bloggfri, det må til innimellom :)

Helgen gikk fort, fredagen gikk jeg på kino med Helene, og når klokka var fem på natta ble jeg hentet av en kompis og dro til Stavanger på dagstur for å overraske pappa og gjengen. Det var koselig det!
Kjempemoro å ringe på halv ti på morgenen, han ble jo helt satt ut. hehe.
Var hjemme i kr.sand igjen i seks tiden og da var det bare å hive seg rundt og få på seg festtøy og høye heler..
Hadde en kjempekjekk kveld, selv om jeg kun hadde fått 3,5 times søvn på sånn 38 timer. Skjønner ikke hvor jeg får overskuddet fra, tror kroppen har vent seg til å få lite søvn, takk gud for det :)
Søndagen gikk med til å rydde og vaske, få hjem Malin og ta igjen for lørdagen jeg ikke så henne, bollebaking og å ha overnattingsbesøk av Helene. Kjempekoselig helg!


Glemte bort hele deigen, så den fikk 2,5 times heving. Ble kjempegode boller :)
Med rosa krem!

(kremfløte med noen dråper rød konditorfarge)

Idag var vi på mammatreff og fikk brukt de kreative sidene våre, Malin tok den helt ut og endte opp med maling over HELE cardiganen og buksa si. Inkludert litt på meg.. Jeg lagde tre søte rammer med lim og lyserosa glitter.
Kjempesøte på rommet hennes, må bare få satt inn noen bilder i dem.

Fant denne supersøte stekepanna på Åhlens på tilbud til 99kr. Kunne ikke passet bedre, trengte ny stekepanne nå.
Malin tviholdt i den, og klikket i vinkel når jeg la den i posen og gjemte den under vogna.. Den var tydeligvis hennes.

Fant kolibriegg idag, så nå håper jeg at noen kan komme å spise opp noe av det for meg..
Jeg blir kvalm hvis jeg spiser mer enn 2. Så, kom kom!

Ellers storkoser vi oss nå som det faktisk går an og være ute uten å få frostskader etter ti minutter.

Jeg veide meg på lørdags natt, og har nå bare 3kg igjen før jeg har nådd målet mitt!
Herlighet, hvis jeg klarer å gå ned tre til før denne mnd er slutt så har jeg gått ned 10kg på 3mnd.
Uten noka, uten ekstremdiett eller andre usunne ting. Kun ved å spise mindre til hvert måltid, spise godteri lite og sjeldent og når jeg først unner meg noe godt så tar jeg ikke helt av. Igår lagde vi jo boller, og da spiste jeg en bolle og ga meg da, istedetfor å proppe innpå 4-5 og sitte igjen med vond mage og anger.
Sånn prøver jeg å gjøre med alt, spise en istedet for 2-3.
Og så spiser jeg veldig lite brød, jeg spiser igrunnen bare knekkebrød og middag.
Jeg har aldri vært noe særlig glad i brød, men kan fint spise en skive innimellom hvis det hører til middagen.

Tror hovedårsaken til at jeg klarer å gjennomføre det er at jeg har ekstremt liten matlyst, jeg klarer meg veldig fint på 1-2 måltider om dagen, og klarer ikke presse i meg mat med mindre jeg er sulten. Jeg kan spise ett måltid den ene dagen, og fire dagen etter, men jeg klarer ikke holde en fast "diett" med så og så mange måltider pr dag.
Er veldig for det å høre på kroppen, tenker at vi faktisk har instinkter som gjør at vi fint klarer å finne ut hva vi trenger selv. Forskningen på mat endres jo støtt og stadig, plutselig er det feil å spise frokost, man bør vente til 12-1 før man inntar det første måltidet, så er det bra å spise frokost, så er det viktig å spise middag hver dag, så er det ikke bra å spise middag, og så bør man få i seg 5 måltider om dagen, og så må man plutselig ikke spise mer enn 3. Hvem er det som egentlig har fasiten?
Ingen tror jeg. Jeg tror man må spise det man føler for (til en viss grad såklart, tror ikke kroppen ber om Mc.Donalds mat fire ganger daglig if you get my point..)  Noen dager er frokost supert, andre dager ikke.
Kjenn på det selv! Jeg presser hvertfall ikke i meg mat med mindre jeg er sulten, og jeg beveger meg mye hver dag.
Thats all! Funker ikke for alle, men det funker for meg.
Har fått så utrolig mange spørsmål om dette på mail og facebook, er tungvindt å svare en og en - så svarer liksomgodt alle her :)


Uansett så er det viktigste hvordan du tenker, ikke hva vekta sier.
Du kan veie 45kg og hate deg selv, eller veie 80kg og digge deg selv - den viktigste forandringen skjer i hodet ikke på vekten. Det vil alltid være noen som synes du er for brei, for tynn, for høy, for lav, for lubben eller for smal.
Sånn er det bare. Alle liker forskjellige ting, men det er garantert flere der ute som liker deg akkurat sånn som du er!
Den eneste som avgjør hvordan du føler deg, er deg selv :)

Er så glad jeg har Malin, her om dagen sa hun helt av seg selv "mamma har fååt laant håhr, mamma sitt hårh fiiint"
Da smeltet jeg. Det tror jeg er det fineste komplimentet jeg har fått, slår alt å få høre det fra barnemunn. Hun satt så rolig på fanget mitt og dullet med håret mitt, og var skikkelig kosete og sjarmerende.  Hun får høre hvor glad jeg er i henne, hvor flink hun er og hvor stolt jeg er hver eneste dag, og det gir tydelig resultater. Tror den eneste måten man kan virkelig lære barna sine noe er å gå foran med et godt eksempel og vise det i praksis. Vise at man er snill med andre, gi komplimenter og kos. Det å gi ros og skryt er så utrolig viktig, det er jo nå vi virkelig har mulighet til å bygge opp selvfølelsen deres :)
Så sier hun takk helt av seg selv nesten hver gang hun får noe, hvis jeg gir henne en leke hun spør etter når vi leker, eller når hun får ett glass vann eller juice. "takk" og så går hun videre eller fortsetter med det hun holder på med. 
Den følelsen man får innvendig når de små gjør sånne ting, er helt ubeskrivelig.
Det som går mest igjen her hjemme er "kose mammas mage".
Hun kravler opp på fanget mitt, og legger seg oppå magen min og koser. Helt av seg selv ♥ 
Nå ligger hun inne i senga mi og snorker, og jeg skal straks krype inn til henne.
Ikke helt god i magen sin, så hun våknet nokså panisk og bare gråt for en times tid siden.
Fikk massert magen hennes, og koste med henne til hun sovnet igjen, i min seng såklart..
Det er det beste med å ha henne hos meg på natta, jeg kan stryke og kysse alt jeg bare orker - hun ligger bare og lager koselyden sin og med en gang jeg stopper begynner hun og vri seg og romstere frem til jeg stryker henne igjen.
Skjønneste ♥

Må bare ta i et lite tak her før jeg legger meg, ting har en tendens til å hope seg opp etter en dag med turboMalin som leker med ALT. Ligger høye heler under bordet, under tv-benken og i lekekassene hennes. Rydder sko hver eneste kveld, så tror snart jeg setter ned foten der og investerer i lukkede skoskap... 
Trenger ikke bruke penger på leker til henne lengre, kan heller kjøpe høye heler til meg selv og slå to fluer i en smekk.. Sikker på at hun diller med skosamlingen minst to timer om dagen, prøver, tar av og på, rydder, gjemmer de på forskjellige plasser og spankulerer rundt som om stuegulvet var en catwalk..


MEN nå gir jeg meg før det blir alt for sent. God natt ♥

34 kommentarer

Kamilla Sofie | 07.03.2011 | 22:59

Du er så flink Linn! vær stolt av deg selv :)

Marte | 07.03.2011 | 23:15

Herlig! Malin er så skjønn!

AletheMarie | 07.03.2011 | 23:31

Så koselig! Virker som dere koser dere masse sammen:) du er flink Linn! Og jeg beundrer viljestyrken din. Malin er heldig som har en Mamma Som deg ;)

Eileen | 07.03.2011 | 23:39

vakkert innlegg med mange gode ord! :) digger alt som har med deg og gjøre linn! stor klem fra meg.

Monica | 08.03.2011 | 00:07

Jeg liker bloggen din Linn. Du skriver bra og underholdende, og du deler dine meninger om alt mellom himmel og jord. Aldri et kjedelig innlegg fra deg, uansett hvor korte eller lange de er. Jeg liker at du deler tankene dine med oss, og jeg liker å se din stå-på-vilje og stahet for det du brenner for- nemlig oppveksten til Malin. Du gjør en kjempe bra jobb med henne, og det at du flytter til Stavanger, er kjempe bra for som du sier er familien rundt, viktig.

Jeg synes også du er en utrolig sterk jente, eller jeg kan vel si kvinne nå, som har opplevd mye vondt i barndommen, men likevel klarer deg så bra som du gjør.

Jeg synes også det er kjempe flott at du tar deg tid til å være bare Linn noen ganger, dra ut på byen å "bare" være 18 år. Jeg håper og trur at du vil klare å få til alt du måtte ønske videre i livet. Jeg har stor tro på deg Linn! :) Fortsett som nå og du erobrer verden en dag ;)

<3

Attini | 08.03.2011 | 01:06

Dette er kun ment som en liten "heads up";-) Fra ordboka:

heler: person som gjør seg skyldig i heleri; ordtak: h-en er ikke bedre enn stjeleren

hæler:

- 1 den bakerste delen av fotsålen gå, være i h-ene på en like bak / komme på h-ene bli tvunget på defensiven / h-ene i taket (oftest i formen hæla) full fest / ta noe på h-en overf: ta på sparket, uten forberedelse

- 2 den bakerste delen av en skosåle el. en strømpe tøfler uten h-er / slå h-ene sammen / strikke ny h- på en strømpe

| 08.03.2011 | 01:55

ingen har beskyldt linn for å være god i rettskriving heller da. haha , men hva kan man forvente?

Nina | 08.03.2011 | 08:31

Hvor mye ønsker du å veie da? Og ikke minst; hvor høy er du? Synes du er kjempeflink jeg. Fortsett sånn, og ikke mist troen på deg selv:-)

2barnsmamma | 08.03.2011 | 08:38

Dere som bare slenger dritt må virkelig ha mindreverdighetskomplekser til tusen..

Hadde dere likt og fått slengt så mye dritt i trynet?

Hvis dere ikke har noe saklig og si så kan dere heller holde dere unna bloggen hennes :)

Malin | 08.03.2011 | 09:13

Så koselig :)

Men har du sluttet helt å skrive om økologiske produkter? :( Jeg savner produktanbefalingene dine...Så burt's bee-leppepommader på apoteket hin dagen, og da tenkte jeg på anbefalingene dine :)

Elise Henriette | 08.03.2011 | 09:27

Enig med det med maten. Det er bare rot hele greia hvis man skal høre på forskere...det forandres hundre ganger om dagen. Jeg spiser når jeg føler for det, og det synes jeg de fleste andre skal gjøre også. Men man må jo også tenke litt på hva man trenger. Man skal jo heller ikke spise for lite eller for mye hvis man føler for det. Man må jo tenke litt selv :)

| 08.03.2011 | 10:44

Om du så må hive innpå mer mat enn du føler for å spise, så bør du få i deg ALT av vitaminer, mineraler, antioksidanter, og omega3. Har aldri lest at du har spist fisk, gjør du det? Hvis ikke er det kjempelurt å ta f.eks Selolje, det er utrolig bra for deg.

ARK | 08.03.2011 | 10:49

Du er så flink du;) klem

Femanon | 08.03.2011 | 12:13

Anonym: nå har Linn tenkt å gå på media og kommunikasjon linjen, de utdanner vel blant annet journalister. Rettskrivingskravet blant dagens norske journalister er ikke akkurat høyt.

Trist nok så spiller det ingen rolle om hun behersker rettskriving eller ikke. Norsk rettskriving går ad undas i dag :(

| 08.03.2011 | 12:23

jeg tror du er en god mor :)

Ingelin Ida | 08.03.2011 | 12:24

Den stekepanna var råå! Har lyst på selv! ;)

Camilla | 08.03.2011 | 12:25

Vært innom bloggen din innimellom i en god stund nå. Du er ei kjempeflink jente, Linn! Du er en fantastisk mor for Malin, du er oppegående og smart - og til å være i din alder... du fortjener applaus!! Stå på Linn, heier på jenter som deg!

| 08.03.2011 | 12:43

Hehehehe, må le av dere som bare skal slenge dritt. Kan dere svare på dette spørsmålet da?

1. Hvorfor bruker dere tid på å lese bloggen hennes i det hele tatt? Hvis dere har så problemer med dere selv at dere må gjemme dere bak en pc for og bare skrive dritt til andre så er det vel ikke noe vits og kommentere noe annet enn stakkars dere!!

Det kan da virkelig ikke være lett å ha det slik? Får dere det bedre med dere selv av den grunn? Får dere selvtillitten deres opp ett par hakk av og rakke ned på andre? Sjalusi er en bad ting, men satser på at dere kun er i fjortiss-krisa og håper for deres skyld at dere vokser fra den snart!! For er dere eldre blir jeg virkelig flau..

Stå på Linn!! :D Du er en kjempe flink mamma, du ordner opp i ting som en voksen person og viser at du tar ansvar, du er utrolig moden for aldreren. Beundrer deg veldig.. Bloggen din er virkelig bra!! :)

| 08.03.2011 | 13:36

Hvor er den pusekatten dere skaffet dere for en stund siden?

Ingrid | 08.03.2011 | 13:37

Jeg blir så utrolig glad av å lese bloggen din. Jeg har ikke barn, og er heller ikke i samme del av livet som deg med tanke på flytting og å klare seg selv og sånt, det er ikke det som gjør at jeg leser den. Grunnen er først og fremst at du er en så utrolig inspirerende person; det du skriver får meg alltid til å tenke at jeg er en bra person og at jeg er bra nok som jeg er :) Jeg blir så ufattelig glad når folk faktisk tør å klappe seg selv på skuldra og si at de er fornøyd med seg selv og livet sitt, for det finnes så ufattelig mange der ute som sliter med dårlig selvbilde på grunn av janteloven. Og du har virkelig all grunn til å være stolt av deg selv, du er en fantastisk person og mamma for Malin! Ønsker deg lykke til videre :D

Malene | 08.03.2011 | 14:24

Det er helt sant det du sier om kropp og mat.. Vekt har ingenting å si, så lenge man er fornøyd med hvordan man ser ut :)

Stå på Linn, du er flott! Vær stolt av deg selv!

| 08.03.2011 | 14:25

Åhh, så heldig du er som har Malin!! Og så heldig Malin er som har deg Linn!

DIVAMAMMA.COM | 08.03.2011 | 15:17

Et veldig fornuftig valg når det gjelder kosthold. Jeg må også si at jeg blir så glad av innleggene dine...:-)

| 08.03.2011 | 18:17

du burde ta av 10 kg til ca:) da blir du fin kanskje :) fin blogg.

ABCDee | 08.03.2011 | 19:47

besøk bloggen vår :)

Anne Elisabeth | 08.03.2011 | 19:48

omg....Du anonym der:Du burde ta av 10 kg til...da blir du fin kanskje....Hvem er dum nok til å kommentere slik.....Linn er flott og trenger ihvertfall ikke å gå ned mer enn hun selv føler for...........

Til Linn :Du er utrolig,jeg koser meg når jeg leser bloggen din.Du er sterk,smart og oppegående.Du er heldig som har Malin og Malin er kjempeheldig som har deg til mamma....Ingen...og da mener jeg INGEN kunne gjort dette bedre enn deg :)

Stå på videre Linn og gi blaffen i alt det negative...det bunner stort sett i misunnelse likevel !!!

Klem fra meg,mamma til 3 flotte jenter :))))

Marie | 08.03.2011 | 19:50

Jeg likte bloggen din! Og den er veldig til hjelp:) Fyller 16 i mai og er 1 mnd på vei, og dette fant jeg ut idag.

Jeg tok første test på fredag, men den var ugyldig for det var en og en halv strek. (1 strek, negavtiv) Da stod det på pakken at man skulle ta en ny 48 timer senere og nå har jeg jo ventet i tre dager!

Tok en ny i dag tidlig og da stod det to streker.

Jeg hadde tisset på uringlass så jeg bare bare tok på glasset og fikk mamma til å ta det med til legen! Jeg fikk melding av mamma på jobb "Hei kjære jenta mi. Du er gravid :-D Kjempe glad i deg.".

Jeg vet ikke om jeg skal beholde det, eller ta abort.

en fast leser som har kommentert før, men ikke vil snakke om vekta si sånn at hele verden kan se det | 08.03.2011 | 20:16

For noen fine rammer! Så heldige dere er som er med i en sånn kreativ barnehage.

Forresten så er det veldig motiverende å lese det du skriver ang. vekttap. Jeg prøver selv å gå ned noen kilo. Neste mandag (venter litt fordi det er ferie nå og da eier jeg ikke viljestyrke, haha) skal jeg begynne med et opplegg jeg har satt opp nå - trening, mindre usunn mat, aldri godteri & brus midt i uka. Trivselsvekta mi er 42 og det er målet :-) Liker veldig godt at du skriver så motiverende at det handler om å være komfortabel med seg selv i hodet og ikke hva andre tenker om deg, fordi det alltid vil være folk med sine teite meninger om deg. You go girl!

| 09.03.2011 | 03:57

er trivselsvekten din 42??? what the fuck?? går ut ifra det der var en skrive feil. nam fikk lyst på fastelavensboller nå

| 09.03.2011 | 07:54

http://owrefjeld.blogg.no/ Les, en sterk blogg om en liten jente som er alt for fortidlig født

Marianne | 09.03.2011 | 18:41

Synes det er utrolig bra at du viser at du kan gå ned i vekt på en sunn måte! :D Bra at noen beviser at det er mulig å gå ned i vekt bare man har tålmodighet! Virkelig inspirerende ^^

Jeg har fulgt bloggen din en liten stund og synes du skriver veldig bra :) Stå på videre!

Maria<3 | 09.03.2011 | 22:50

Owrefjeld.blogg, virker lite troverdig etter mitt syn.., Litt mange sprekker i den historien, og mye jeg ikke får til og stemme......, men for all del hva vet jeg.........!

jenika.blogg.no | 10.03.2011 | 20:14

så herlig blogg du har ! syntes du er flink med malin, hun er heldig som har en sånn snill mor som deg :))

Gina | 12.03.2011 | 00:58

Så fint kjøkkenutstyr du har! :D Hvor pleier du å kjøpe slike ting?

Kjempefin blogg!
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits