Family comes first


Er skikkelig i tenkemodus for tiden, hva jeg vil fremover, hvordan jeg vil ha det og så videre.
Alle har jo sin mening, hva som er best for meg, oss og i det hele tatt.
Så nå er det bare å tenke nøye gjennom alt, og begynne å ta valg når jeg føler jeg er klar og "ferdigtenkt".

Det er så mange ting å ta hensyn til, og så mange detaljer jeg må tenke nøye over.
Heldigvis har jeg mange gode støttespillere, og gode voksne jeg kan diskutere ting med og samtidig få konstruktive svar på både det ene og det andre. Samt litt kritikk fra de nærmeste, som kan brukes til å bli bedre og ikke minst skjønne ting bedre, eller innse ting man ikke har tenkt over før.
Før folk får det for seg at jeg skal "rømme" til Stavanger kan jeg vel nevne at det dreier seg om utdannelse, jobb og ikke minst barnehagevalg og bosituasjon. Jeg sier ikke at jeg skal flytte, jeg må bare tenke over hvordan jeg vil gjøre ting rent praktisk. Og ikke minst være sikker på at jeg tar det riktige valget hvis jeg evt skulle flyttet til et sted hvor det er lettere med barnehageplass, jobb, utdannelse, og ikke minst hvor jeg ser en fremtid. Jeg vil ikke søke Malin inn i noen barnehage før jeg vet det med så stor sikkerhet som jeg kan at jeg ser en fremtid der, og at det er der vi skal bo frem til Malin begynner på skolen evt er ferdig med skolen.
Det er så utrolig viktig for meg at Malin får en stabil oppvekst på en plass, og ikke minst at hun føler seg trygg.
Jeg har heldigvis godt over fem måneder til å bestemme meg og finne ut hva jeg vil.

Lille tuppa mi. Idag lærte hun et nytt ord, "mista´n" sier hun når hun mister noe.
Reisesenga var forresten fra når jeg ble født, så den er faktisk over 18år gammel.
Var så heldig at jeg fikk den, så den skal med hjem når jeg får billappen og kan kjøre og slipper å drasse med alt på toget. Synes det er så koselig å arve ting jeg har hatt når jeg var liten, eller når hun arver noen av søsknene mine.
Tingene har liksom litt historie. Får bare håpe det ikke er samme reisesenga som mamma alltid forteller om når jeg tok av meg bleia som liten, og klæsjet innholdet ut over hele senga og meg...

Koser meg i Stavanger, er veldig godt å se alle igjen og ikke minst få kost ordentlig med søsknene mine, er jo så heldig at jeg har en hel bunt ;)
Malin er helt i hundre, storfornøyd med å få løpe etter og være med på leken med de andre.
Gleder meg så til hun blir litt større, og skjønner enda mer.
Er jo noe helt annet med familiemedlemmer enn ungene i åpen barnehage, man blir jo knyttet på en helt annen måte.
Malin kaller pappa for "mossa"  og kan si Eva og Ida. (Stemoren min og lillesøsteren min).
Blir så glad av det lille sjarmtrollet mitt, merker jeg er skikkelig stolt av henne og liker og få "vist" henne frem til de som ikke får sett oss så ofte. Jeg er et kapitell for meg selv, ser ut som et vrak etter alt for mange netter med dårlig søvn, men sånn er det bare. Heldigvis går det over etterhvert, alt er jo bare perioder.
Malin har fått en ny tann, så det er antakeligvis det og omgangssyken som har gjort at hun ikke har villet spise og har hatt feber. Men nå som tannen er ute, omgangssyken er over og ikke minst matlysten begynner og komme på plass, så er det håp for ho mor også ;-)

Pappa kom med en bra en istad, "pappa, eg e sulten.." "ja, ta deg ein sjokolade då?"

Igår som jeg liksom skulle være såå fornuftig endte jeg opp med å ligge til halv tre, og jammen meg var det morgen halv åtte. Nå er jeg på 9ende natt uten ordentlig søvn, men har lært at det virkelig ligger noe i alt snakket om at man får en egen evne til å takle søvnunderskudd når man blir foreldre. Nå som jeg endelig kan senke skuldrene, vite at Malin sover godt og ikke minst ikke har det vondt, så er det som sagt håp for meg også.
Sweet dreams!

19 kommentarer

<3 Susanne Karlsen | 26.12.2010 | 01:53

Så utrolig søt Malin er! :)

Alethe Marie | 26.12.2010 | 01:59

Fint innlegg! Du virker som en utrolig god mor for Malin, hun er heldig som har deg som en slik trygghet (: stå på Linn! :)

sofie zetterstrøm | 26.12.2010 | 11:18

aaw. så søt hun er ! :-)

Hadde betydd mye hvis du hadde besøkt bloggen min <3

Charlene | 26.12.2010 | 11:55

Godt du koser deg i Stavanger Linn :) Solen skinner jo her i dag, og hva er vell bedre enn tid med familie, snø, sol og julefilmer på tv? Nej , det er ikke mye det :) hehe!

Kos dere videre! :)

| 26.12.2010 | 12:36

Stavanger er en fantastisk by! Jeg bor i Sola, ( byen ved flyplassen i stavanger ) Og her er det rett og slett helt fantastisk! Kunne aldri ha drømt om å bo ett annet sted! Så jeg anbefaler på det sterkeste å vurdere å flytte til Stavanger. :) Men dette er jo noe du må vurdere selv, såklart.

Men du virker uansett som en helt fantastisk mor for Malin!

Godt att du koser deg, med familien i Stavanger nå i disse juletider.

Stå på Linn! Og God Jul videre!

Klem

| 26.12.2010 | 13:30

Mye negativt og deprimerende skriving på deg..

ungmor20 | 26.12.2010 | 14:11

hvorfor flytter du ikke til stavanger? er det ikke bedre å for både deg å malin bo nerme sin familie?

og veldig fin by stavanger, fantastiske jobb muligheter,skole og ikke minst barnehager:D

og er ikke så dyrt som oslo.

det er jo deilig å bo med sin familie å kunne ha de ved siden av seg, venner er ikke alt men familie er viktigst :D

men seff din avgjørelse til sist

håper at du får en fine år forann deg og finner ut av det.

... | 26.12.2010 | 14:18

Flytte igjen? Hvor mange ganger har du flyttet i det siste?

Twi-F | 26.12.2010 | 14:31

Jeg håper du får tenkt og tenkt, og ordnet opp :-)

Marita | 26.12.2010 | 15:10

Håper du finner ut av hva du vil, jeg er sikker på du tar det riktige valget :-)

Høres ut som du koser deg i Stavanger, og kjekt er det :-)

Håper du har hatt en strålende jul :-D

eileen | 26.12.2010 | 15:18

fint innlegg :-) og drit i de som bare kommenterer negativt, selv om jeg vet at du sjiter i dem, måtte bare få det ut :) håper du kommer frem til en god løsning for dere begge, å kos deg masse videre! :)

Anna | 26.12.2010 | 16:03

Hei Linn!

Godt å høre at du har hatt en fin jul sammen med familien din.

Du må ikke bry deg om hva folk mener når det angår å flytte. Det eneste du skal ta hensyn til er Malin, Roger og deg selv!! Små barn tar sjelden skade av å flytte så lenge de har trygge, ordentlige rammer rundt det hele. Eldstejenta vår flyttet en haug med ganger før vi slo oss til ro her vi bor nå. Hun byttet vel og merke ikke barnehage, da hun ikke begynte i barnehage før hun var tre, og etter det flyttet vi i nærområde. Hun er (til tross for dette) den mest selvstendige og sosiale og trygge jenta jeg vet om:) Skryte skryte:)

Ikke tenk så "stort" når det gjelder Malin. Hun er liten enda. Så lenge hun er i trygge omgivelser, får være med Roger ofte nok, så har hun det bra så lenge du har det bra:)

Lykke til, Linn. Det ordner seg alltid for snille jenter!

Godt nytt år!!

Monajenten | 26.12.2010 | 16:14

Håper du får det fint uansett hva du ender opp med!

Bare husk at søknadsfristen for barnehageplass er 1. mars så du har vel kanskje egentlig ikke fem måneder på deg...?

Maria<3 | 26.12.2010 | 16:36

Så bra att dere koser dere i Stavanger:D

Intet bedre enn en fin Juletid med masse flotte minner :)

Til dere over som skriver hvorfor Linn ikke bare flytter til Stavanger?!! Glemmer dere att Malin har en Pappa som også har med bestemmelse i livet hennes.., og han bor i Kristiansand.., så det er jo ikke bare for Linn og flytte.., da kan det jo resultere i rett sak rundt barne omsorg!!

Men jeg skjønner Godt att Linn ØNSKER og flytte.., hun har jo far og stemor med søstre boende der.., så hadde hun kunnet hadde hun nok bare flytta ;D

Håper du og Roger finner en god løsning som er til det beste for dere alle tre :) Og som over sagt bare 2 mnd. til søknads frist på barnehage går ut .., så ikke så lenge til...;)

Ha en forsatt så fin juletid :D

Elise | 26.12.2010 | 16:52

Håper du får sove godt om nettene fremover, og at du finner ut hva du vil og hva som er best :)

ungmor20 | 26.12.2010 | 22:10

ja maria du har helt rett glemte helt roger hehe:D

ja seff roger har mye å si her fordi han er jo pappan og pappa er like mye viktig som mamma, desverre er det ikke alle som mener det sånn idag men jeg mener det ihvertfall.

syns man burde følge magefølelsen og hjertet men alikavel bli enige med andre foreldren.

så dumt det var av dine foreldre flytte vekk, det var rett og slett uansvarlig fordi man må prioritere sin unge først og du er ikke 18 en gang men 17 som betyr umyndig.

men det er godt at du klarer morsrollen selv så har du mange venner og familien til roger og roger:D

lykke til framover, håper du finner ut av det, syns det er veldig posetivt at du velger å ha malin hjemme å ikke haster med å ta henne i barnhage som mange andre mødre, det er så fint å nye småbarnstiden:D

god Jul

Linn, mamma til Malin | 27.12.2010 | 12:09

...: Har aldri flyttet med mindre jeg har måttet, så trenger ikke ta den tonen :)

| 27.12.2010 | 14:32

Linn, nå har ikke jeg barn selv og er dermed ingen ekspert, men jeg kan da bruke mine egne erfaringer. Vi flyttet mye i min oppvekst. Jeg er født i Trondheim, og etter ett år flyttet vi til Finnmark, der vi bodde i tre år før vi flyttet til en liten kommune i Nordland. Også innenfor denne kommunen har jeg flyttet mye. Men jeg har det virkelig helt fint, det har også min bror. Jeg vet imidlertid om andre som det ikke går så veldig bra med, som har bodd på samme plass hele sitt liv ... Du må ikke være redd for å flytte litt på deg. Mine foreldre er i tillegg skilt og jeg har ingen hjemplass og ikke noe ordentlig "heimhus", men jeg føler virkelig at det går veldig fint likevel. Og jeg har aldri følt "utrygghet". Jeg tror det hele kommer mest an på hvordan du oppdrar barnet, og der ser det da virkelig ut som at du gjør en god jobb.

Ha en fin romjul!

Maria<3 | 27.12.2010 | 15:29

Jeg tror Linn gjør rett i og være bevisst på att hun ønsker att Malin skal vokse opp hovedsaklig på ett sted..., nå vil jo Malin også alltid ha to hjem siden hun har "skilsmisse foreldre".., bare det i seg selv kan være en belastning for barnet. Men om man flytter en gang eller to så tror jeg ikke det vil være belastende så lenge barnet er lite.., jo mindre barna er når flyttingen foregår jo bedre er det!! Når barna er små ligger jo hele trygghethets behovet relatert til foreldrene og det viser seg att små barn , dem under skole alder takler flytting veldig bra!!

Om større barn må flytte mye, da tenker jeg på dem i skolealder og oppover.., så kan nok mange barn føle sorg over tap av venner., og det kan føles tøft og skape tilhørighet til mennesker på nytt sted.., og barn som blir "trukket opp med roten gang på gang" kan jo få problemer med og føle tilhørighet til medmennesker.., kan være vanskelig og knytte relasjoner , for dem de blir glad i må dem jo reise fra allikavel.......,

Synes ikke man skal ta så lett på dette med barn og flytting. , når barna er små går det helt fint.., men med større barn er det ingen selvfølge att det og flytte vil gå knikefritt.., det er jo store omstillinger i barnets liv., ny skole., nye lærere., nye venner.., kanskje nye regler.., nytt hus.., nytt sted.., er jo en stor en påkjenning for ett lite menneske..., selv for voksne er ikke alltid flytting like enkelt!! Tror du gjør rett i og ville bo på ett sted etter att Malin har startet skolen!! :)
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits