take a walk in my shoes

Noen gang lurt på hvordan en hverdag med barn ser ut? 
Sånn ser som regel min dag ut :

09.00 Malin våkner, vi ligger ca et kvarter i senga og koser, så står vi opp, reier sengene, skifter bleie og lager frokost. Enten skiver med leverpostei eller havregrøt. Spiser, smuler og griser. Så er det på tide med ansikts og håndvask på Malin og bordvask, samt en kjapp omgang med støvsugeren rundt bordet.
Så er det litt morgenkos i sofaen med barnetv, før vi kler på oss og tar en tur ut, tegner, leser eller leker.
11.00 Begynner på lunchen, vanligvis eggerøre, pyttipanne med rester fra middagen fra igår eller havregrøt hvis ikke vi har hatt det til frokost.
12.00 Som regel en heavy bæsjebleie (her sensurerer vi ingenting nei ;)), litt mer kos og som regel leser vi en bok før hun finner sutt, koseteppet og en bamse. Så er det tid for dagsluren.
12.30 Rydder opp rotet som har samlet seg opp i løpet av morgenen. Som regel enten en omgang med moppen eller støvsugeren før jeg hopper i det og setter på en klesvask samt bretter det som har blitt tørt iløpet av natten.
Så er det oppvaskmaskin tid, alt det rene blir satt på plass, og det skitne blir satt inn. Vasker over benken, rydder litt på soverommet eller badet,  så er det Linntid. Det vil si kjapp sminke, håret i en tutt og så hopper jeg ut av daffetøyet og inn i "vanlig tøy". Så setter jeg meg enten på pcn eller ser litt på tv.
13.00/13.30 Nå nærmer det seg vekketid for Malin og da setter jeg klart alt jeg trenger for lunch nr 2.
Som regel brødskiver og pålegg, men suppe eller noe annet godt de dagene jeg har lyst på noe annet enn brød.
Så vekkes Malin, og maten lages (hun elsker å se på og hjelpe til når jeg lager mat).
Så er det samme rutinen igjen, vasker over bord og Malin, setter inn det skitne i oppvaskmaskinen og så tar vi enten en tur ut, eller blir inne og tegner, leker og leser. Spørs litt hvor kaldt det er.
1600/17.00 Middagslaging. Alt fra kjøttboller med brun saus og poteter til kylling og ris, handler som regel inn mat for en uke så middagene varierer fra dag til dag. Har vi mye middagsrester fra dagen før, har vi det igjen enten i ny variant eller bare som det er. Potetet rester funker ypperlig til f.eks pyttipanne eller stekt i båter i ovnen.
Mandager er det som regel mammatreff, tirsdag og torsdag er det åpen barnehage og de andre dagene får vi enten besøk eller går på besøk. Innimellom alt dette er det flere bleieskift, men de blir såklart skiftet etter behov og ikke tider.  
Så er det hjem, spise kvelds som igjen er enten brødskiver eller  havregrøt.
19.00 badetid, tannpuss, pysj og bleie. Så er det bare å finne koseteppet, bamsen og sutten :)
19.30 Linntid. Besøk,tv-kikking, pcn eller enda mer klesvask, rydding og alt det andre som må bli gjort før leggetid.

Det er så koselig å se tilbake på sånne innlegg, akkurat nå går alt av seg selv omtrent, vi koser oss og jeg føler jeg har en veldig grei hverdag. Det føles godt å legge seg, for jeg vet at jeg har en meningsfull hverdag å våkne opp til, og at jeg våkner til verdens herligste mammajente og får masse kos :)

14 kommentarer

CAROLINE MARIA | 17.12.2010 | 22:17

elsker det siste ordtaket :)

Nathalie Dahl Naalsund | 17.12.2010 | 22:18

aw :) jeg og liker det ordtaket tilslutt :)

Ingrid - foto | 17.12.2010 | 22:57

du har begynt å legge henne til og sove en liten lur tidligere på dagen nå ja :) fint at du har fått mer rutiner!

ungmor 20 | 17.12.2010 | 22:59

årh så heldig du er som har et barn som legger seg kl 7, dattra mi legger seg kl 8 eller halv 9, men men ikke alle barn er like hehe:D

har du noen tips til å lære barnet legge seg så tidlig?

har hun alltid lagt seg så tidlig?

håper på svar:D klem klem <3

ps: jeg liker bloggen din ganske mye, så mye nyttig å lese og gøy å høre andre mammaer sine hverdager:D dette er min favoritt blogg, så masse tulleblogger på nettet nå der jenter legger halvnakne bilder ut,og blogger bare om festing,shopping og alt annet unødvendig, men din blogg er super!

GOD JUL søta:D

| 17.12.2010 | 23:15

HEI LINN

DU ER KJEMPE FLINK MAMMA OG DU HAR KJEMPE SØT JENTE.

sofie | 18.12.2010 | 00:46

hektiskt, flinke du er ! derfor vil jeg tenke meg om 3 ganger før jeg får unger :)

Marita | 18.12.2010 | 00:58

Virker som en grei hverdag det :-) Ganske lik den jeg hadde når jeg gikk hjemme med tassen her i huset. Nå er det barnehage og jobb som gjelder :-)

For et flott ordtak på slutten - elsket det :-)

Frida | 18.12.2010 | 10:42

Så bra skrevet! :-) Moro å lese.

Ingrid - foto | 18.12.2010 | 22:21

ungmor 20: linn skrev jo om det for ikke mange ukene siden at hun hadde problemer med at malin ikke la seg tidlig eller noe. hun la seg hvertfall veldig sent! men nå har hun jo endret seg, så da har hun sikkert endret rutinene i det siste.

Så det du kan gjøre er bare og legge henne til dagslur tidligere på dagen :) blir det for sent, sovner hun jo ikke før sent på kveld. sånn er det jo for alle mennesker. hvertfall de jeg vet om! du kan jo legge henne mellom 11 og 12.30 engang :) da sovner hun sikkert greit til kvelden!

mariann | 18.12.2010 | 22:54

Det er bare en ting jeg savner Linn; ditt liv - det som handler om deg og din utvikling. Du er bare 17 år, en tid da du skal utvikle deg og ta utdanning. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke Linn kan gå i barnehage, hvorfor du tar hele ansvaret for omsorgen (mer eller mindre iallefall ser det ut til) og hvorfor ingen dytter deg i gang med det du trenger.

Hvis det er en til barn ikke egner seg for, så er det å være et annet menneskes eneste livsinnhold.

Tenk mer på deg selv Linn, er mitt råd. Det er ikke bare du som kan ha omsorg for Malin.

Maria<3 | 19.12.2010 | 01:10

Du over , Mariann ; Hvis du leser på siden på info. så står det att Malin skal i barnehage til høsten :) Tror ikke hun har fått barnehage plass nå...., uten att jeg vet mer enn det som skrives her da ,

Hun må jo ta ansvaret for Malin , de er jo barnet hennes , så det er vel ren selvfølge ;) Og utfra bloggen så ser det ut til att Roger stiller mye opp , både i fast satte helger og når Linn ellers trenger det , virker ikke som om hun er aleine om ansvaret Malin , det er mitt inntrykk!! :)

Og tror Linn tilbringer mye tid med venninner , så da får hun jo vært" bare seg" og sosialisert seg......,

Ett barn kan ikke være ett annet menneskets livs innhold ene og alene , for man "eier" ikke ett barn , dem er kun til låns , og dem vokser jo til, og skal bli selvstendige mennesker, men virker som Linn gjør annet enn og bare være med Malin da , hun ser ut til og ha variasjon i sin tilværelse :D

Karianne | 20.12.2010 | 00:26

du må nesten være forbildet mitt!

at du klarer det! stå på! kjempe søt jente du har :-)

| 22.12.2010 | 05:17

Få ungen i barnehagen, kom deg på skole og få deg en utdannelse du... jeg lurer på hvilken oppvekst du har hatt, virker som foreldrene din ikke har vært der for deg og heller ikke ennå tar vare på deg, mor di flyttet helt plutselig på hemmelig adr. og lar deg vær alene, far din bor i Stavanger, jeg synes synd på deg jeg.. stakkars. Du er bare et barn og et barn skal ikke ha barn...du er ikke noe forbilde for noen Linn sånn som du har det skal ingen 17 åringer ha det.. Du skal ha det trygt og god, ha familie rundt deg som bryr seg, du skal slippe å bekrymre deg for om du har mat i kjøleskapet, du skal ut sammen med venner og vær russ og ha det gøy...Livet har virkelig sviktet for deg.... Stakkars jente...

ingvild C | 01.01.2011 | 15:56

så flink du er :D
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits