(U)overkommelige ting


Melon yoghurt og crusli  ♥

♥ Spise frokost, og spise mer enn en gang om dagen
♥ La vær å vaske hendene femten ganger daglig
♥ Ikke handle hver eneste dag
♥ Drikke nok for å unngå å svimle når jeg reiser meg pga lavt blodtrykk

Ikke så verst?
Vi har alle våre ting, dette er mine akkurat nå.
Maten er verst, jeg er i en dårlig spiseperiode hvor jeg blir kvalm bare av tanken på mat.
Har akkurat presset i meg en skive, André sin bestemors hjemmebakte brød.
Jeg liker best å spise frokost, lunch, middag og kvelds i ett, gjerne i fire-fem tiden.
Problemet er bare at jeg blir så sur, humøret mitt styres av blodsukkeret tror jeg. Jeg blir hvertfall skummel når jeg ikke spiser, blir irritert for hver minste ting, og skikkelig gretten. Så de nærmeste vennene mine pleier å si "ta ei skive ellerno" når de merker jeg er i dårlig humør.. Hehe.
Og så har vi håndvaskingen, som kommer til å gi meg bestemorhender lenge før jeg er fylt tredve hvis ikke jeg tar meg sammen. Kansje derfor jeg har så dårlig immunforsvar, at jeg vasker hendene alt for ofte og ikke får i meg normale sunne bakterier som alle bør få i seg?
Og handlingen, det blir fort en tyggis her, en brus der og en kaffe eller tre. Og jeg regnte nettopp litt på det, og kan trygt si at jeg ikke likte resultatet ..
Og så har du drikkingen da, når jeg hadde kusma fikk jeg jo smertestillende, og en av bivirkningene var at jeg drakk over tre liter vann om dagen, og var konstant tørst. Når jeg kom på normalen igjen, som er omtrent en halvliter om dagen (noe som er alt for lite..) får jeg en intens hodepine hvis jeg reiser meg for fort, varer i ca ti sekunder og får meg til å knipe øynene sammen og trekke hodet så langt ned som overhodet mulig. Det er så intenst vondt, og alt bare svartner. Holdt på å svime av en gang, og da hadde jeg Malin og hele pakka så har omtrent utviklet angst for å svime av når jeg har henne. Kan ikke tenke meg noe verre, for hun er såpass liten at hun hadde ikke skjønt noen ting..
Men bare jeg tar meg sammen og får i meg mat og drikke så blir jeg jo kvitt både hodepine og dårlig humør ;-)

Egentlig så har jeg det jo ikke så alt for verst, jeg har mat i kjøleskapet og penger på konto, i tillegg til såpe og vann i springen, er jo litt verre med de stakkarene som sitter nedi Afrika nesten uten vann og mat, og med små muligheter for å få løsninger på problemene sine.
Så sitter det en sutrete jente hjemme i Norge og blogger om hvor lite hun har lyst på mat, kansje vi er for late?
Vi får jo løsningene servert på sølvfat, og har penger nok til både klær, husly og mat. Og en og annen kinotur ;-)

Jaja, får spise opp den andre skiva som ligger og venter. Jeg er jo hvertfall heldig som har en skive som bare ligger og venter, som ikke er dratt opp av en søppeldunk med matrester fra uka før. 

Regner med at jeg ikke er alene om å ha sånne hverdagslige "problemer"
Hva er dine?

5 kommentarer

Irene | 29.10.2010 | 10:21

Det var en sunn frokost :)

Ser veldig godt ut, så kanskje jeg skal prøve sånn en dag :)

lima | 29.10.2010 | 16:39

Halvparten av de punktene sliter jeg med også, mest mat for det er ett tiltak å lage seg mat på morgenene så det blir gjerne ett måltid om dagen, aaaltfor dårlig :/

Det jeg egentlig skulle si var ang den kommentaren om barn i afrika. I år har jeg bestemt meg for at alle utenom de små barna i familien skal få gaver til for eksempel mennesker i afrika. Jeg kjøper for eksempel vannrensetabletter fra bestemor som er veldig opptatt av at folk skal få ha rent vann. Vaksiner fra mamma for det synes hun er viktig.. Det er mange nyttige ting man kan kjøpe for å bedre livskvaliteten til fattige mennesker som ikke er så priviligerte som oss. Gavene gir jeg via unicef.no, og familien er glade for tiltaket, for hvorfor skal de få noe de slettes ikke har bruk for (de har jo alt..) når det sitter fattige mennesker som trenger mat og rent vann for å overleve..

Bare ett tips :) (Litt snikreklame men det går til en god sak)

Eileen | 29.10.2010 | 20:22

herlig innlegg, elsker di laaaaaaaaaaange innleggene dine :D mine hverdagslige problemer er vel at hvis jeg først sitter meg på datan, blir jeg sittende i AAAAALT for mange timer....

håper alt står bra til med deg <3

Alanna | 29.10.2010 | 21:07

Jeg får noia av brødskiver selv. Jeg elsker varmmat, så havregrøt er faktisk et bedre alternativ for meg. Men man blir jo fort lei det! Beste frokosten jeg vet om er oppskåret frukt og grønnsaker. -Gjerne med dip! Veldig veldig sunt og veldig godt. :-) Jeg kan også finne på å lage meg taco til frokost. -Eller noe pastagreier....noe som likner litt mer på middag ihvertfall! :-)

Jeg blir også helt umenneskelig grinete uten mat. Og problemorientert! Huff, stakkars den som prøver å samarbeide med meg når jeg er sulten! Hehe. ;-)

Irmelin | 02.11.2010 | 06:25

Hvordan lager du hjertene? Takk!
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits