Sleepyhead

Omtrent sekundet etter forrige innlegg var skrevet la jeg meg ned med Malin tett inntil meg på sofaen og sovnet momentant.
Helt utslitte begge to, tar på å være ute hele dagen og gå masse.
Tror jeg har sittet i ro i halvannen time til sammen idag, resten har jeg gått, løpt, stått eller surret.

Dårlige webcam bilder får duge når kameraene har tatt kvelden ;-)

Nå står malingen for tur, Malin ble akkurat lagt etter et langt bad og har ikke laget en eneste lyd til nå:-)
Satser på å få sove sammenhengende i natt, blir så utrolig sliten av å sovne og våkne annehver time.
Av og til vurderer jeg bare å stå opp, blir faktisk mer opplagt av å stå opp i femtiden enn å sove for så våkne og sovne igjen etter å ha vært oppe en time med henne. Det er da jeg virkelig savner å ha Roger boende.
Han var kjempeflink til å hjelpe til på nettene, og støttet og trøstet alt det han kunne.
Han har hatt henne en time idag, jeg lå som et slakt på sofaen og Malin var i skikkelig dårlig humør når hun våknet.
Sutret og skulle ikke ha noe annet enn sesamkjeks selv om det var flere timer siden hun sist spiste.
Hun har dilla på noen økologiske kjeks fra Ica I<3eco serien. Det er egentlig ikke kjeks, det er bare masse frø som er bundet sammen av honning. Brekkmiddel deluxe. Men sunne og ifølge Malin veldig gode.
Merker jeg bare skriver for å drøye tiden, malingsspannet og malerkosten har rottet seg sammen og ligger bare og venter på at jeg skal få et anfall av malelyst. Dream on!
Jaja, jeg MÅ jo nå som jeg har malt litt over alt ;-)

Vi har forresten en sterk mistanke om at Malin har melkeintolleranse.
Hun reagerer ikke noe særlig på prim, ost, yoghurt og sånne ting. Men de dagene hun spiser mat med mye melk som f.eks risgrøt, suppe (tomatsuppe med melk, blomkålsuppe ol) eller hvit saus og lignende så er hun full av luft i magen og har løs mage. Så derfor har vi bestemt at de dagene barnehagen serverer mat med mye melk skal hun få med seg mat hjemmefra. Ellers også igrunnen, hun skal få hjemmesmørt niste slik at vi har litt kontroll over hva hun får i seg og hva hun reagerer på og ikke. Så da blir det økologisk mat i barnehagen også.
Er jo noen av dere som har lurt på hvordan jeg vil gjøre det med den økologiske maten når barnehagen ikke serverer det.
Synes barnehagen er kjempeflinke til å ivareta våre meninger og rutiner, de synes det er greit vi har tøybleier i barnehagen og at vi har egne salver og solkremer med. Mange som kunne sagt nei til dette, og ikke tatt seg bryet med å passe på at de bruker våre produkter og ikke barnehagens.
Barnehagen blir en såpass stor del av livet vårt så det er utrolig viktig at man er fornøyd.
Og det er vi absolutt, hvertfall så langt :-)
Har også fått noen spørsmål ang det at jeg er så ung, og om jeg føler jeg blir tatt "seriøst".
Det gjør jeg så absolutt, har aldri følt at de ser ned på meg eller snakker til meg som om jeg var "ung og dum".
Men så er jeg veldig klar på meningene mine også, har virkelig gått helt opp i å sjekke ut og finne de beste alternativene med det meste. Trives veldig godt som mamma, og føler jeg får utrolig mye igjen for alt arbeidet jeg legger i å oppdra og finne gode alternativer. Blitt trygg på meg selv og er ikke redd for å si hva jeg mener eller gjøre ting på min måte.
Håper alle mammaer og pappaer der ute klarer det samme, uansett alder :-)

Men NÅ skal jeg hoppe i maletøyet og bli ferdig med gangen.
So long!18 kommentarer

CAROLINE MARIA | 03.08.2010 | 21:13

så søtt bilde likevel :)

Tina - 22år og mamma til Malin | 03.08.2010 | 21:19

Der Malin går i barnehagen der er det kun økologisk mat og produkter. De vil helst kun ha tøybleier så nå skal de teste ut åssen type bleie som passer henne best altså de tøybleiene for finner de ett merke som passer Malin bra så skal jeg begynne å handle det inn sånn at ho har eget i barnehagen og slepper å bruke de sitt :) HO kan bruke papirbleie men de spurte om de kunne bruke tøybleier på henne i stede noe de vil så jeg sa sefølgelig ja til det.

De er veldig inn på det milijøvennlige og at alt mat er økologisk. De har flotte rutiner på mat og de rutinene passer Malin perfekt heldig hvis :) De har dyr i barnehagen og drar ofte på gården ved siden av. Jeg har valgt at Malin skal sove ute på dagen men senger har de men jeg hadde ikke lyst til å bruke sengene der inne for ho sover jo best ute på dagen.

Bare håper at dette er riktig barnehage for henne :) Jeg ville jo ha henne inn i milijøvennlig barnehage så nå for jeg bare se om det er riktig for meg og henne. Det er kjempe koselig personer som jobber der men Malin likte best mannen som jobber der.

Godt du trives med barnehagen der din datter skal gå :)

LInn nydelig bilde<3

Kristina - Pokerface | 03.08.2010 | 21:26

Hos den barnhagen vi går i er de veldig flinke og spør hva vi vil sønnen vår skal spise og vi tar med det bleiene og kremene vi vil at de skal bruke og det gjør de:) de spør åssen vi vil ha det og gjør det akkurat sånn:) så jeg er å fornøyd med barnehagen selv om vi bare har vært der i to dager:)

Marion | 03.08.2010 | 21:29

Det kan høres ut som om hun har lakotseintoleranse, da er det typisk å reagere spesielt på melk som er varm/vært varm - altså i fks middagsretter osv. Laktose er melkesukker og det er det ikke så mye av i fks ost, rømme, yoghurt osv, så siden hun ikke reagere på alt av melkeprodutker tipper jeg at det er laktoseintoleranse. Heldigvis kommer det flere og flere produkter for den som er laktoseintolerant. Håper det finner ut av det og at det går bra med henne i barnehagen :)

skyggebarnet | 03.08.2010 | 22:40

i barnehagen der jeg jobber har vi mange unger med tøybleier. og jeg skifter nesten like mange av dem som vanlige bleier.

Maten er det like dan med. ungene får den maten foreldre ønsker.

har flere laktrose toleranse osv, og til de blir det kjøpt inn egen mat og melk til. slike ting følges nøye. vi oppdaget att en unge hadde laktose intoleranse, og da endret vi barnet kosthold utifra hva vi fikk beskjed om

vi kjenner ungene veldig godt etter bare en kort tid i barnehagen.

godt å høre du føler deg bra mottatt i barnehagen, det er viktig som foreldre å føle det, og det setter nok di ansatte på avdeling også pris på å høre

Elise Henriette | 03.08.2010 | 23:40

Synes det er så bra at du sier ifra om hva du vil, og at du står på dine meninger om hvilke produkter du vil bruke på malin og hvilken mat du vil at hun skal spise. Det kunne vært bruk for flere som deg, for er mange som ikke tenker på hva de stapper i ungene sine og ikke bryr seg om hva de smører på huden deres.

Du har fptt meg til å bli flinkere til å sjekke ut produkter før jeg kjøper dem, spesielt kremer og lotions, deodoranter o.l. Takker for tipsene som du har lagt ut om det. Du burde være et forbilde for alle foreldre - og kanskje oss andre også :-) Du er så flink!

twilight0news | 03.08.2010 | 23:59

Så fin blogg du har! :)

Blir veldig glad for en kommentar tilbake:)<3

BIRGITTE & INGRID <3 | 04.08.2010 | 00:09

Kjempefin blogg :)

Ragne Annie | 04.08.2010 | 00:09

Jeg har sagt det før og sier det igjen, jeg beundrer deg virkelig:)

| 04.08.2010 | 09:36

Hei
Ville bare di at det høres helt ut som laktose inntoleranse Malin har. Har selv jobbet i barnehage hvor det var barn med laktoseinntolerase. Det eneste som er litt rart er at prim er noe av det som er værst får barn med laktoseintoleranse.
Lykke til, håper dere finner ut av det,)

Ane | 04.08.2010 | 10:12

For meg høres det ut som Malin kan ha laktoseintoleranse. Jeg har det selv, og det kan være ganske tungvindt (ikke meninga å skremme deg). Jeg må lese ingredienslista på alt spiselig som jeg kjøper. Du vil ikke tro hvor mye som inneholder melk eller laktose. Pølser, div. pålegg, supper, sauser, gryteretter, godteri +++ Selv om f.eks. en suppepose bare skal blandes ut med vann, så inneholder som regel pulveret melk eller laktose.

Hvis Malin får spise søtt pålegg, så kan jeg anbefale et sjokoladepålegg som heter Choco Chocoreale Bio. Det selges på helsekost og i noen matbutikker. (glass med blått lokk) Pålegget er melkefritt, og jeg tror faktisk det er økologisk også. Om ikke annet så er i alle fall en del av ingrediensene økologiske.

Og en annen viktig ting: vitamintabletter (i det hele tatt tabletter) kan inneholde laktose.

Anita | 04.08.2010 | 13:21

Jeg har laktoseintoleranse, men jeg kan også spise ost og prim osv,uten at det gjør noe særlig. Akkurat sånn som du beskriver det med Malin,er det med meg.Jeg får veldig vondt i magen(detaljer trengs ikke) og blir uvel og litt slapp av å ha spist produkter med mye melk. Hun har nok ikke melkeallergi,for da ville hun vel reagert på det meste, men det kan høres ut som intoleranse. Prøv å bruke laktoseredusert melk(eventuelt laktosefri melk,greit å prøve med laktoseredusert først for å se forskjellen-det er den vi bruker) når du lager mat som trenger melk. Jeg reagerer ikke på den melken,og hvis Malin ikke reagerer heller, er det jo bare å fortsette med laktoseredusert melk i mat som krever mye melk. Jeg er ikke så følsom som Ane har kommentert til deg,og det virker ikke som at Malin er det heller. De har også laktosefri matfløte,noe jeg er veldig glad for at har kommet! Ingen grunn til å ikke kunne kose seg med mat som trenger fløte/melk når man har det. Prøv å unngå is med melk og fløte, det reagerer hvertfall jeg på. Saftis er tingen vett ;)

Det er verdt å teste ut,bytt ut den vanlige melken med laktoseredusert, så skal det gå fint :)

Hilde | 04.08.2010 | 13:42

Ser du får tips om laktoseredusert/ laktosefri melk. Prøv den!

Min Malin har tåler litt laktose. Men med laktosereduserte/frie produkter er det ingen stor omveltning. Kutt ut fløteis og yoghurt, det var drepen på jenta mi. Ost går helt fint.

Barbro | 04.08.2010 | 22:27

Hei.

Det er viktig at du ikke kutter ut mat på egenhånd for å finne ut om hun er allergisk/intolerant mot noe. Dette må skje i samråd med lege. Om Malin ikke er intolerant mot melk så kan hun faktisk bli det av at dere kutter ut melkeprodukt. Så mitt tips er at du tar kontakt med lege for å finne ut om hun er laktoseintolerant ;)

Linn, mamma til Malin | 04.08.2010 | 22:34

Barbro: Vi kutter bare de produktene vi merker hun reagerer på, det vil vi jo gjøre uansett :)

Pia :) | 04.08.2010 | 22:36

får håpe ikke gullungen har melke allergi. Det har jeg og det er ikke noe godt! Men heldigvis så finnes det soya produkter og nesten alle av de produktene er økologiske :)

klem Pia <3

Lise | 05.08.2010 | 09:12

Hei

Jeg har laktoseintoleranse og vil bare informere at det står masse på tine sine sider om hvor mye laktose (melkesukker) det finnes i de forskjellig produktene. http://tine.no/ernaring/allergi-og-intoleranse/8783.cms?laktoseintolerante-trenger-ikke-a-kutte-ut-meieriprodukter

Det som kanskje overrasker mange er at brunost/geitost inneholder opptil 45% melkesukker, mens melk bare rundt 4%. Generelt er det lite melkesukker i de tingene som er fetere (smør, hvitost, fløte osv).

På apoteket kan det kjøpes tabletter som inneholder laktase. Laktase er det ensymet som jeg med laktoseintoleranse mangler, og hvis jeg tar en tablett når jeg for eksempel har veldig lyst på en is så gjør den jobben for meg. Du kan også få det i flytende form.

For de fleste med laktoseintoleranse blir de ikke dårlige av å spise/drikke en enhet til dagen (f.eks ett glass melk, en is), og youghurt kan faktisk hjelpe pga melkesyrebakteriene. Uansett er det viktig å huske at en intoleranse ikke er en allergi, så det er ikke veldig skadelig og derfor kan ting testes ut ved prøving.

Ingvild | 06.08.2010 | 01:25

det er bra det går så bra i barnehagen, Linn ! :D
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits