Janteloven på sitt beste

Du skal ikke tro du kan noe, du skal ikke tro du er noe.
(Er klar over at den er lengre, men er dette jeg sikter til nå)
Dere som kommenterer negativt, dere tror dere har like mye rett som jeg har.
Problemet er bare at det er ikke i alle tilfeller det er rett og galt, eller svart eller hvitt passet vel ypperlig i denne sammenheng.
Noen liker ikke å bli kalt neger, andre gjør ikke noe av det.
Man må rett og slett bli enige om å bli uengige.
Og de som tenker "åh, ikke la de spamme bloggen din med forsvarsinnlegg fra deg Linn", bloggen handler om hverdagen min, tankene mine og meningene mine, så det har gått utover store deler av dagen min og blir derfor en del av bloggingen. Men ikke nødvendigvis negativt at det blir sånn, det er jo sånne tilbakemeldinger som setter meg i tankeboksen og får meg til å tenke over ting ekstra nøye.

Det som provoserer meg er at i samme innlegget kan folk trykke meg ned med å si at jeg ikke skal tro jeg er voksen fordi jeg har et barn. Takk gud for at jeg ikke er en usikker førstegangsmamma!
Jeg er riktignok førstegangsmamma, men jeg er ikke usikker.
Er det noe jeg er usikker på, så spør eller leser jeg til jeg har svaret.
Det er å være voksen, være ydmyk nok til å forstå at man kan ikke alt.
Man kan mene hva man vil om absolutt alt, men det er ikke dermed sagt at man kan det.
Jeg kan mene at bilbelte er noe tull (dårlig eksempel, for jeg mener ikke det - men satt på spissen!) men det er jo ikke dermed sagt at det er det. Nå vil mange tenke at jeg sier imot meg selv, men jeg vil bare at de som tar seg nær av ordet neger skal forstå at det er ikke alle som mener det negativt, meg selv inkludert.
Det har vært en del av språket vårt i mange herrens år, og kommer til å fortsette og være det uansett hvor mange som er for eller imot. Sånn er det bare. Da kan man jo heller innfinne seg med det og endre oppfatningen av ordet hvis man blir kalt ordet selv?
Altså fra å være negativt til og enkelt og greit være et ord som forklarer en person som er mørkhudet.
Nothing more, nothing less. Akkurat sånn jeg og de fleste jeg kjenner ser det.

Nå har jeg akkurat fullført enda et "mission impossible" skiftet en full bleie på en sovende Malin.
Tok den vanlige nattsjekken og ble møtt av en mistenksom lukt.. Resten kan dere jo tenke dere til.
Fikk hvertfall lirket den av henne, og vasket forsikig med en lunken klut med olje. Det siste er forresten er lite tips til dere, noen ganger er det vanskelig å få det ordentlig rent etter en heavy nr 2 i bleia, og da er litt olje på kluten alt som skal til.
Skånsomt, så lenge det ikke er natusan du har på kluten ;-)

Nå er det sovetid her. Og negerdebatten legges herved død!
Har tilbragt mesteparten av dagen med denne galskapen.
Kjenner jeg blir påvirket..
FIkk to telefoner ikveld (og hun kaller meg masete!) den ene tror jeg bare var det at hun endelig hadde funnet ut hva som var galt med telefonen, hun hadde nemlig bestilt nytt abonnement og simkort, og da sperres jo det gamle.
Fikk en "fin" mms, og en telefonsamtale fra en vilt begeistret Tonje. "Ja, flott det Tonje, men jeg ser på film!" så en halvtime etterpå; "heeei, gjett hva æ nettopp fikk?! Lite begeistret spør jeg "hva da?" joo jeg fikk kommentar av mammawesterheim(.blogg.no) og hun ville ha bloggtreff! Og så var det noe med en tante eller mormor. Eller begge deler for den sags skyld. Ble såklart gira da, men jeg så fortsatt film så var vel noe kort.
Sorry vennen, tar det igjen i morgen.  

Tonje er splitter pine gal. Hun driter loddrett i hva andre syns og mener, og er en av de få personene jeg virkelig liker for tiden. Jeg har en tendens til å bli veldig fort lei av folk. Roger og Tonje er vel de eneste vennene jeg har som jeg bare ikke blir lei av. Tonje er aldri kjedelig, like gal hver eneste gang.
Men så er hun også uvanlig reflektert, og bærer preg av mange alvorlige ting som har hendt tidligere, men alikevel har hun klart å snu det til noe positivt. Setter utrolig stor pris på å ha henne i livet mitt, føler jeg lærer mye av henne.
Er et lyspunkt i hverdagen med facesamtaler, labbeturer, middager, filmkvelder  og ikke minst superspontane turer som planlegges på to timer. 
Malin og Mia går utrolig godt sammen også, på vei hjem fra mammatreffet idag satt de i hver sitt sete, Malin bakover og Mia forover, det gjorde at de kunne ligge å smugkikket på hverandre og byttet på å titte frem. Var så utrolig herlig.
Så stjeler Malin sutten til Mia, later som hun skal gi den til henne og idet hun strekker hendene frem for å ta den så drar Malin den til seg med verdens ondeste latter. Holdt på å le oss ihjel! Dette holdt de på med lenge.

Hatt tidenes deiligste dag, nydelig vær, knallgod middag og masse koselig folk. Ikke minst herlige babyer!
Som Tonje sa " det kilte litt i eggstokkene mine nå Linn... "
Vi var forresten i Tresse (som er en stor lekepark med stranda) og da fant jeg enda en genial ting bæreslynga kunne brukes til! Nemlig å klatre i lekestativer med Malin. Det blir for risikabelt å klatre med Malin i en hånd, og takle vekten til begge med den andre samtidig som man skal balansere seg opp små spiraltrappetrinn.
Derfor slang jeg henne i bæreslynga og klatret enkelt og trygt opp. Malin er enda litt for liten til å klatre opp alene, så dette var en knall mulighet for henne å være med på leken. Rutsjebanen var vel det kjekkeste, etterfulgt av husken.
Latteren bare triller ut av henne, tydelig at dette er noe som skal gjøres ofte i sommer!
På Onsdag tenker jeg vi tar turen i den åpne barnehagen som er her i Øvrebø, den er fra halv ti til halv fire hvis ikke jeg husker feil, og det koster bare 20kr.
Er så viktig at vi mammaer som har såpass store barn hjemme sosialiserer dem med andre barn, helst daglig.
Vi koser oss veldig hjemme nå, finner på masse og er ute så og si hele tiden.
Merker at søvnkvaliteten er en helt annen, og at hun legger seg mye lettere nå.
De to siste dagene har hun lagt seg i syv tiden og våknet mellom åtte og halv ni, og da har hun også sovet hele natten gjennom. Helt herlig for begge, kjenner at det var akkurat det vi trengte begge to.
Det sliter jo de små også ut når de aldri får sove ordentlig, så det er jo også noe å ta til ettertanke for de som sliter med små som er vrange om natta ;-)
Men nå må jeg runde av, sikkert ingen som gidder å lese uansett.

- Lykkelig, trøtt, mett og fornøyd Linn


18 kommentarer

Christine | 11.05.2010 | 00:35

AMEN! :-)

Mari Lene | 11.05.2010 | 01:03

wow, langt innlegg, men et bra ett:) må si meg veldig enig i det du skriver til å begynne med her! ;) men greit å sette en strek ved det nå, ja! umulig å komme til en enighet i den saken..

Det er så deilig om dagen, kjenner at sommeren kommer snikenes og det er herlig!!

Malin og Mia er begge noen skikklig godinger! Er sikker på at det "kiler litt i eggstokkene" til de fleste jenter som leser mamma blogger som din! hehe..

Nora Brinck <3 | 11.05.2010 | 08:14

:D<3

A | 11.05.2010 | 08:16

Hvordan kan du si noe slikt, at du er lei alle vennene dine?! Tenk deg om..

| 11.05.2010 | 08:17

Eneste som fører debatten videre er deg. Og nei, du blir ikke automatisk voksen fordi du har blitt mamma

Jonny Rev | 11.05.2010 | 08:37

Man trenger d aikke heve seg over andre, og man er da ikke mer andre...Mye bra i Janteloven også

Alanna | 11.05.2010 | 08:39

Man blir absolutt automatisk voksen når man blir mamma. :-) De som ikke blir det får plutselig et veldig problem. ;-) Folk sier mye rart. Folk tror og mener mye rart. Og folk tror de kjenner deg fordi du blogger. Du er en sterk og tøff jente som ikke finner deg i hva som helst. Du burde være stolt av deg selv. Du er en flott mamma for Malin, og du er en flott kvinne som tør stå for det du sier og ikke tar andres bullshit som fakta bare fordi mange nok sier at det er sånn. :-)

Hei! | 11.05.2010 | 09:13

Godt innlegg...noe vi kan tenke grundig igjenom alle sammen!

Lett å komme med kritikk når man ikke står ansikt til ansikt med deg tror jeg...mange som tørr mene sterkere og ikke har store kvaler med å trykke på "send"-knappen på slike fora.

Jeg tror man blir voksenere uansett når man er mor, selv jeg på 38 år og med ei på 11 mnd. føler jeg er blitt det. Men jeg tror du også i utgangspunktet var reflektert, man blir ofte det av erfaringer man ikke skulle hatt.

Skulle ønske vi alle kunne tenkt oss mer nøye om før vi blåser hodet av folk med meningene våre, kunne anstrengt oss for å si ting på en penere måte og tenkt igjennom hvordan er vi EGENTLIG selv!

Ønsker deg en nydelig dag sammen med Malin:)

Takk for oljetipset ang. bæsjings! Den kan sitte som betong av og til, hehe.

| 11.05.2010 | 09:38

Kjempe hyggelig for alle vennene dine å høre at du er lei av dem !!

Linn, mamma til Malin | 11.05.2010 | 10:08

Anonym: Skriver jo folk. Alle blir lei av hverandre hvis man går veldig masse sammen i perioder, poenget var bare at sånn er det ikke med Tonje, og vi går sammen hver eneste dag.

anonym | 11.05.2010 | 10:26

Jeg liker bloggen din og du virker som en fornuftig og flink mor. Men tenk deg om, du skriver...det virker rett og slett litt lite smart.. Du forsvarer bruken av ordet neger (?!) i stedet for å være ydmyk å beklage hvis du har støtet noen. Jeg er ikke mørk i huden, men jeg er mor og jobber med integrering og den statistikken din om at 60% av befolkningen sier det er greit å bruke ordet neger er useriøs og bør ikke brukes som en valid kilde. I samfunnet bør man ikke bruke slike negativt ladet ord.. Jeg skjønner at du skrev det som en spøk, og i ditt privatliv er det helt greit men ikke post det på en blogg som så mange leser. Men ferdig med den saken, måtte bare ytre at jeg hadde et annet inntrykk av det og trodde ikke du kom til å forsvare deg så aggresivt.. Si heller beklager at du postet det, men du står for det du tror på.

Ha en fin dag

- Lager gratis design :) | 11.05.2010 | 10:28

drit i de stygge kommentarene, Linn. De fleste synes du er en topp mamma og ett bra forbilde for mange! :)

Tairill - Blogger om hverdagen min =D (kommenterer alltid tilbake) | 11.05.2010 | 10:31

veldig pent bilde av dere!

og et kjempebra skrevet innlegg =)

Elin-Marie | 11.05.2010 | 10:53

Du er et flott menneske! Mer voksen enn de fleste 30-åringer og fornuftig til tusen! Selv er jeg 36 og mamma til to på 51/2 og 7 år, men jeg lærer stadig noe nytt av deg og lar meg imponere. Både når du har satt deg inn i miljøvennlige og helsevennlige produkter, men like mye når du nyter at du faktisk er "bare" 17 og har vett til å være tenåring! Stå på Linn - du har dine meninger og alle behøver ikke være enige - men alle bør respektere det!

Ha en flott dag!

Marlene | 11.05.2010 | 11:41

Synes du er en god mor!:) Åsså er du sikkelig pen!!!:)

Å foresten skjønner jeg at malin er så skjønn!, med to slike forelde er det jaggu ikke rart! like dok alle 3;)

Ragnhild | 11.05.2010 | 15:27

ferdig med den "neger"-saken nå vel. hehe. Folk får mene hva de vil:-)

Elisabeth | 11.05.2010 | 20:54

herregud , jeg blir skikkelig irritert over dere som driver å hakke ned på Linn , ho gjør det beste ho kan å det er mer enn godt nok !

Linn du må ikke bry deg om de komentarene du får du er mitt forbilde å jeg er veldig glad for at du blogger får mye svar på spørsmål som jeg trenger hjelp til å forstå , du er veldig heldig som har alle de som støtter deg , skjønner at det er vanskelig men stå på <3

klemz <3

| 12.05.2010 | 01:44

90 000 poeng til anonym her oppe, som skrev det på en ok måte at du faktisk har gjort en grov feil. Det er menneskelig å feile, og ydmykhet og evnen til å se sine feil, innta bredt perspektiv er gull verdt.

Det blir bra den dagen du ser tilbake på de meldingene og ser at du faktisk skrev noe dumt, og at du skulle beklaget deg istedet for å forsvare dette. Først den dagen nærmer du deg voksen/moden.
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits