Vognen - resultat av en ukes prøving

Sånn ser vognen ut. 

Kort fortalt :
Kjempe god å trille, enkel å slå sammen samtidig som den tar liten plass i bilen.
Jeg er kjempe fornøyd med alt bortsett fra to ting;  det at man må bruke glidelås for å legge ned ryggen i liggestilling.
Det er litt tungvindt, for det er fire glidelåser, så man trenger begge hendene for å få den opp igjen.
Og det at man ikke kan ha barnet mot seg er også et minus for meg.
Det er igrunnen det eneste jeg har å klage på.
Har bestemt meg for å kjøpe en bugaboo bee å ha som reisetrille/bytrille i tillegg.
Falt helt for den, den er nemlig helt fantastisk lett å trille og legge sammen og ned, samtidig som at jeg kan ha henne mot meg. Noe som faktisk er anbefalt, med tanke på at det kan bli ganske mange inntrykk for en liten å fordøye når man bare ser fremover og ikke ser mamma eller pappa.
Så Easywalkeren kommer til å bli brukt som turvogn og sovevogn her hjemme, med mindre jeg får solgt den.

Easywalkeren får 4/6 "poeng" av meg, grunnet det at man ikke kan ha sittedelen begge veier og at den er litt tungvind å legge ned/ta opp.
Vognen kan virkelig anbefales, er bare meg som er litt vel kravstor og har vogndilla..

Vognen kan man få kjøpt i de fleste barnebutikker, jeg har hvertfall sett den mange steder.
Den koster 6200kr.

Linn28 kommentarer

Ingrid | 03.05.2010 | 22:41

Du burde virkelig satse på bugaboo ja! Det er fantastiske vogner :-)

Lorraine Engen. | 03.05.2010 | 22:49

Den virket jo praktisk da!

Ellen Marite | 03.05.2010 | 23:12

For mye inntrykk? Når ble det negativt? Mener ikke å kritisere deg Linn, virkelig ikke (jeg elsker bloggen din), men det virker litt "overbeskyttende". Er så mye nå til dags som "ungene liksom ikke har godt av". Skrubbsår er ikke farlig ...

Eller?

Sunniva | 03.05.2010 | 23:26

Om man leser nøye på beskrivelsen av produktet hadde du visst at man ikke kan snu sittedelen. Unødvendig mye vognkjøp! men hey, kjør på!

Tina - 22år og mamma | 03.05.2010 | 23:39

Liker når ungen ser fram og ikke mot meg ;)

Og de er for de jeg merker at min datter er mer happy da.

Linn, mamma til Malin | 03.05.2010 | 23:40

Sunniva: En vogn i bhg, en hjemme/fast hos Roger og en reisevogn/vogn til å ha hos meg, er faktisk nødvendig hos oss da barnehagen kun bruker vogner til dagsoving og ikke seng.

Roger vil ha en egen vogn som han kan ha hos seg, og det kan jeg jo ikke nekte han.. Derfor skal jeg ha bugabooen til vogn hos meg og byturer osv, og den andre i barnehagen og den tredje hos roger.

Anna | 03.05.2010 | 23:41

Hmm!!

Kjenner jeg lurer litt her!!

Du har akkurat kjøpt denne nye trolla og er ikke fornøyd og skal rett ut å kjøpe ny! Hva med å selge denne easy walkeren først?? Ut i fra bloggen din virker det som du har nok av penger hil å bruke på stæsj! Kan jeg spørre hvordan du har så god råd i den alderen du er? For du er alene og har ingen jobb??? Eller?

Og dette med for mye inntrykk blir for drøyt!!

De elsker jo å følge med å ha noe å titte på!! Halooo!!det går da an å prate m ungen selv om hun sitter forover i vognen!

Syns det er rart og ikke sjekke ut såpass viktige ting om en vogn før man kjøper en vogn til 6000!!!

Sorry mye negativt her! Liker bloggen din kjempe godt! Syns du for det meste virker som en meget flink og oppegående mor! :-)

Linn, mamma til Malin | 03.05.2010 | 23:41

Sunniva: Og jeg visste at vognen kun kunne brukes en vei, men når jeg skal skrive hva jeg mener om vognen må jeg jo være ærlig om de tingene som trekker ned hos meg;)

Linn, mamma til Malin | 03.05.2010 | 23:45

Anna: Som jeg har skrevet lenge, hun skal ha en liten reisevogn som er enkel til korte turer osv, det er jo ikke en dyr vogn den jeg skal kjøpe, og jeg kommer til å prøve og finne en brukt før jeg kjøper en splitter ny en..

Ang økonomien min har du ingenting med,ja jeg har råd til det jeg vil ha nå - og det er det en grunn til som du fortsatt ikke har noe med.

Ang intrykk så er dette forsket på, ikke noe jeg sitter og vaser om.

Les deg litt opp på emnet før du legger ut.

Easy walkeren ligger forresten på finn nå, skriver jo "hvis ikke jeg får solgt den" har hørt vanvittig mye bra om vogna, men den passet ikke meg på alle punkter.

Ferdig med det.

Monica... | 03.05.2010 | 23:46

Ellen Marite: Linn har helt rett i det hun skriver om å ha barnet vendt mot seg i vognen, det er anbefalt å ha små barn mot mamma eller pappa, dette for å beskytte dem for ulike inntrykk, samt at det trygger barnet å se mammas reaksjon på de ulike hendelsene man passerer med vognen i.l.a trilleturen. Dette har jo ingenting med å være overbeskyttende å gjøre, da barn i dag blir utsatt for langt flere inntrykk enn bare for noen år siden. Klatring i trær og skrubbsår er en annen debatt.

Linn: supert med tilbakemelding på vogna. Har vogndilla selv, men har enda ikke gått til innkjøp av vogn nr 2 til 1-åringen. Har sett på Bugaboo bee og den ser fantastisk ut da.

Kan jeg spørre deg hvordan Malin har blitt så glad i mat?:) Har nemmelig en gutt på 12 mnd som ikke vil smake på noenting:( Har du noen tips?

Linn, mamma til Malin | 03.05.2010 | 23:49

Monica...:

Akkurat det jeg ville frem til!

Takk.

Malin har vel bare fått mye forskjellig opp igjennom, gir meg ikke med det første hun grøsser på nesa. Pleier ikke være mer enn fire smakebiter før hun hiver nedpå som om hun aldri har gjort annet ;) De sier at det tar et barn tretti smakebiter før de liker eller ikke liker en ting, så er vel bare å ikke gi seg.

Hun spiser mye selv, oppkuttede brødskiver, middag osv. Kansje derfor?

Ikke vet jeg.

Monica... | 04.05.2010 | 00:12

Hei igjen,

Takk for svar, må nok bare la han smake på mere ja, og ikke gi meg, nei spisenekt er ikke gøy altså.

Kan ikke tro at alle disse menneskene bryr seg om vognkjøpene dine jeg. Synes det er flott at du har økonomi til å kjøpe det du og Malin trenger og ønsker dere, jeg holdt på sånn selv jeg med førstemann, da jeg også hadde greit med penger til å være ung mor. Husker hvor stor glede jeg hadde av å kunne shoppe litt når jeg ønsket, det skal jo ikke så mye til for å lyse opp hverdagene, nei kos deg med vognkjøp du, finnes da langt verre ting du kunne gjort;)

Ellen Marite | 04.05.2010 | 00:45

Monica..., det med skrubbsår var bare for å sette ting på spissen. Jeg er litt skeptisk til forskingen, ikke alle forskerresultater er fakta. Men det høres jo logisk ut ... Jeg tror nok jeg vil finne ut slike ting selv når jeg selv engang får barn. Men hva slags inntrykk er her egentlig snakk om? Biler, rare mennesker, ... ?

SILJE HELÉN - tenåring og alenemor | 04.05.2010 | 00:49

Du er litt søt da, Linn. Kjøper en vogn og prøver å få solgt den bare en ukes tid etter, hehe... Jeg anbefaler iallefall forsatt mountain buggy hvis du har planer om ny vogn, men prøv for all del vognen skikkelig i butikken før du kjøper den - så du ikke gjør samme "tabben" igjen.

Kråka her sitter vendt fra meg, og har gjort det et par måneder nå. Jeg var litt skeptisk i starten, men har fått en unge som sitter mye finere i vogna si. Nå er hun litt større enn Malin da, så er kanskje derfor - men tror ikke en unge på over ett år har vondt av å sitte den veien heller :) Celine er så nyskjerrig på alt som skjer rundt (det har hun vært i over ett år), og ble mye stillere når vi snudde henne - det siste året har hun egentlig hatet vognen, men med nyvogna går det mye bedre.

Anna | 04.05.2010 | 02:07

Ok det er fair!

Helt enig at jeg ikke har noe med det! Men det er jo mye fokus på alt du shopper så man må jo få lure! Syns og du må regne med at folk lurer når man er såpass åpen om livet sitt og blogger så mye som du gjør!

Og jeg syns det er fint at dere klarer dere bra!

Men det er vel ikke så rart at man er nysgjerrig!

Ang forskning, selv om jeg vet lite om dette forskningsresultatet her. Er det jo ikke sånn at alle velger å tro på alt det blir forsket om. Man trenger ikke følge alt de kommer med!

Og man er jo der sammen med barnet likevel mener jo jeg!

Syns det er drøyt mye dill om det meste med barn!

Test selv og Finn ut hva som funker! Uten at man alltid må gjøre som forskerne måtte gjøre! Er jo lov å bruke hodet :-)

Ang vogn, syns jeg bare det er rart å kjøpe en ny vogn uten å finne ut litt om den først! Om man kan snu vogna som du tydligvis er veldig opptatt av er jo nokså vesentlig!

Syns igjen at du har en kjempe bra blogg og at du virker som en veldig flink mor!

Men man må regne med å ikke bare få ros for alt som blogges om! Du legger jo opp til og vil vel at vi skal kommentere uten å nødvendigvis ikke alltid være enige!

Monica... | 04.05.2010 | 14:07

Ellen Marite:

Det er mange slags inntrykk som kan virke overveldende på små barn, da hjernen deres ikke er ferdig utviklet kan de ikke tolke og bearbeide sanseinntrykk på samme måte som eldre barn og voksne kan.

Det trenger ikke være rare eller skumle mennesker og situasjoner som kan gjøre barnet engstelig eller usikker, det kan være helt normale situasjoner hvor barnet enda ikke har lært hva som er hva her i verden.

Når barn skal lære å tolke inntrykk er foreldrene barnets "speil"- altså de ser etter reaksjoner hos foreldrene. Om det feks kjører en motorsykkel forbi som ofte kan lage ganske høy lyd, så vil noen barn ikke reagere på dette, mens andre kan bli redde. Om de da kan se foreldrenes reaksjon vil dette være med på å trygge barnet og lære dem at dette ikke er farlig. Slik trygges barnet, og da er det ingen tvil om at det er en stor fordel å ha barnet vendt mot seg i vognen, for slik kommuniserer foreldre og barn både verbalt og med ansiiktsuttrykk med hverandre.

Husk at det som er en selvfølge for oss, ofte er en helt ny opplevelse og erfaring for 1-åringen:)

tine | 04.05.2010 | 18:53

hehe vogndilla er ikke noe gøy :-P

har og hatt vogn i ei uke for så å bytte pga missnøye.*flaut!!**

Annbefaler absolutt ikke bogaboo- da den sportsdelen fort blir veldig liten og hvis du går inn på barnevognsguiden.no ser du det er mange som skriver mye negativt om den.

jeg liker veldig godt emmaljunga scooter og tfk som sportsvogn- de blir kjempe små sammenlagt og stoore utslått!

Mette | 04.05.2010 | 18:57

Hei.

Vil bare si at jeg liker veldig godt bloggen din, jeg ser du har de samme tankene som jeg hadde når mine jenter var på den alderen. Jeg har hatt samme vogna og mine jenter elsket det, de hadde god oversikt og fikk med seg alt. De ville ikke sitte mot meg etter å ha fylt ett år. Jeg brukte vogna så mye at jeg ikke kunne skrive godt brukt på Finn.no, men fikk kjapt solgt den likevel. Vi hadde også 3 vogner, ei til å sove i i barnehagen ei hjemme og ei lita paraplytrille, men så at hjemme var det kun easywalkeren som ble brukt.

Lykke til!

skyggebarnet | 04.05.2010 | 19:04

glidelås vogner er noe herk.......spes i barnehage...

jeg synes ikke det er så dumt å ha flere vogner, jeg kjenner mange som har skiftet vogn masse mer enn det du har Linn.. En vogn er noe man faktisk har med seg mange steder og den skal være praktisk og lett å ha med seg, pluss att ungen skal føle seg vel i den. Enten vil ikke ungen sitte i den.

Veldig greit å kunne snu vogna.

Jobber i barnehage, og di vognene med rygg som dras ned med glidelås er noe herk. men er sikkert fint til bruk i byen osv. Har prøvet å dra ned ryggen med unge på armen, og det er neimen ikke lett. Ikke nok med det, så spører glidelåsen av og du får stoff inn i den, og da sitter den bomm fast...

Tonemor | 04.05.2010 | 19:09

"Ellen Marite

03.mai.2010 kl.23:12

For mye inntrykk? Når ble det negativt? Mener ikke å kritisere deg Linn, virkelig ikke (jeg elsker bloggen din), men det virker litt "overbeskyttende". Er så mye nå til dags som "ungene liksom ikke har godt av". Skrubbsår er ikke farlig ...

Eller?"

Jeg lurer på de som skriver slikt om de faktisk har barn selv. Det virker som de har gruuuusomt mye peiling iallefall.

Jeg er HELT enig med deg Linn, i at når vognen er utovervendt kan barn få for mange inntrykk som kan bli for mye for et så lite barn. Dette varierer såklart fra barn til barn, men de som påstår noe annet har etter min mening liten clue ang. barn. Såklart ikke bare negative inntrykk kan forekomme, men også positive, men likevel kan det bli for mye for et lite barn, og de kan bli gira/og eller opprørte. Det merker jeg iallefall på min 2 1/2 årige datter, er det mye som har skjedd i løpet av en dag og hun har vært med på mye så kan hun gå i fra grinete til gira helt plutselig.

Syntes du er kjempeflink Linn, drit i alle bedrevitende som skal komme å påstå noe annet! :)

Yvonne- | 04.05.2010 | 19:25

Man kan lure litt på hensiktene til noen av de over her. Om man har en annen mening, så praktiser det på egne barn. Om Du velger å gjøre det DU tror er best, så er jo det fint:) må bare si jeg tviler på at de "verste kritikerne" her har barn selv. Håper iallefall mødre klarer å respektere andre mødre, fordi om de ville gjort det på en annen måte selv.

Bra du skriver om dine erfaringer med det du handler. Noen må jo ta de testene, så vi andre kan slippe å gjøre feilkjøp. Vi ser jo godt hvordan det ville blitt mottat:P

TONJE - mer enn bare ei mor | 04.05.2010 | 20:46

TFK kjære deg <3

Silje | 04.05.2010 | 23:23

Unge alenemødre får god økonomi og kan shoppe fordi vi skattebetalerene betaler for det.

hvordan skulle ellers ei 17 år gammal aleinemor uten jobb eller

utdannelse ha råd til hus og shopping osv :)

Lurer på hvorfor 17 åringene får masse penger og ikke vi andre.

Men jeg syns det er helt greit å jobbe, da slipper å jeg å slite benkene ned hos nav.

Linn, mamma til Malin | 04.05.2010 | 23:26

Silje: Fordi jeg ble voldtatt som trettenåring og får oppreisning for det. Fornøyd nå?

Silje | 04.05.2010 | 23:35

Jeg fikk ikke oppreisning da jeg ble voltatt, og kommer heller ikke til å legge det ut på nett så alle kan se det, med et stort bilde av meg ved siden av teksten. det blir useriøst før meg..

jeg påstår ikke at det ikke er sant, men jeg mener at man kanskje ikke bør legge det ut på nett, det roper oppmerksomhet...

Men voltekt er uansett trist..

jeg var 12 når det skjedde, og en dag vil det nok plage deg mindre selv om det aldri blir borte fra minnet..

Linn, mamma til Malin | 05.05.2010 | 00:06

Silje: Det var hvertfall til hjelp for andre. Voldtekt skal ikke være tabu, ikke når vi er i 2010.

Å påstå at det ikke er sant er det ikke noe poeng i, for han har innrømt det og vil bli dømt for det.

Det er ikke snakk om oppmerksomhet, det er snakk om at det kan hjelpe andre, og at det hjelper meg å komme videre.

Anna | 05.05.2010 | 00:29

Syns du er tøff og modig som er åpen om dette!!

Og skulle ønske jeg ikke var så nysgjerrig i det tidligere innlegget!!

Og flott at du ihvertfall ikke trenger å bekymre deg for økonomien. Det er vel ihvertfall en mindre ting å tenke på :-)

Siv lene | 05.05.2010 | 09:36

Teutonia spirit er en av få trehjulinger som man kan ha barnet sittende mot seg og fra seg, det er kjempe enkelt å bytte sitte rettning (Har den selv og er superfornøyd!). Bugaboo bee er sikkert kjempe bra den- men det er en trille og ikke noe mer. Ei venninne av meg har den, og hun er fornøyd, men det er mer en "kjøpesenter" tralle. Den har ikke så god demping.

Siden du ikke er fornøyd med easywalkeren så burde du sjekke nøye om been fyllere alle kravene dine;) Den er ganske dyr til å være en tralle.
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits