Valpefabrikk

Var inne på www.charlottes.no der fant jeg dette :
Charlotte driver omplassering av hunder, anbefaler dere å lese dette, kansje dere kan støtte?
Føler det er viktig å sette lys på ting som ikke alle ser selv, for dette kom jeg over helt tilfeldig.

CHARLOTTES OMPLASSERING OG FOLDAHLS HUNDESKOLE ENGASJERER SEG I DYREVERNSAKER:

For de som ikke har fått med seg hva "valpefabrikken" i Bjugn dreier seg om, kommer det her i korte trekk:

Det handler om noen personer som har drevet planmessig avl på det de har hatt av blandingstisper over flere år. Dette har naturligvis gått utover hundene, først og fremst avlstispene, men også valpene.

Forholdene valpene har vokst opp i er uholdbare. De har vokst opp i et sauefjøs uten sosialisering med andre enn moren under amminga. Vi har også grunn til å tro at de er tatt fra mora altfor tidlig og har vært overlatt veldig mye til seg selv inne i fjøset, mens de voksne hundene har vært ute.
Det kan, og vil, sette dype spor i en hund med en slik start på livet og det har Charlottes omplassering merket. Vi har hatt uforholdsmessig mange hunder til omplassering som kommer fra denne "valpefabrikken". Har vel pr i dag vært i befatning med i underkant av 20 hunder fra forskjellige kull som kommer fra samme sted.
Alle valpekjøperne beskriver de samme forholdene.

Charlottes omplassering og hundetrener Wenche Foldahl har gjort seriøse forsøk på å stoppe denne fryktelige avlinga. Har sendt utallige brev, mail, sms og hatt telefonsamtaler med dyrevernnemda uten at det har gitt resultat. Nemnda har vært på flere befaringer på stedet, uten at de finner forholdene såpass graverende at de tar stilling til hvilke psykiske påkjenninger det er for hundene å leve slik. "Valpefabrikken" og omfanget av dette, tar de ikke stilling til i det hele tatt. Derfor har vi tatt affære selv.
28.02.06
Charlotte og Wenche dro til Bjugn og kjøpte ut de to valpene som var der for å gi dem en best mulig start på livet. Vi betalte kr 1.500 for valpene. De fikk navn Blue og Buddy og er omplassert gjennom Charlottes til gode familier her i Trondheim. Det er Blue og Buddy du ser på bildet.
27.03.06
Charlotte og Wenche avlegger gården et nytt besøk og kjøper ut to av avlstispene deres, Raja og Lizzie. Vi betalte kr 2.500 for Raja, mens vi ga ytterligere kr 1.000 for Lizzie. Du kan lese mer om de to tispene under "Til omplassering". Vi ønsker å gi de en ny sjanse og omplassere de til noen som kan gi dem et nytt og godt liv.
Det er fremdeles 2 tisper og 3 hannhunder igjen på gården, men "valpefabrikken" i Bjugn er langt på vei en saga blott. Den ene tispen er nok pga alder ikke lenger befruktningsdyktig, mens hannen som planmessig er brukt i avl, er 10 år og har fått brokk og er dermed sterkt redusert. Han holder nok ikke lenge.
28.03.06
Charlotte har med tispene til veterinæren.
Feilernæring, dårlig og feil foring, dårlig stell av pels, samt skittent miljø har satt sine spor. Lizzie har kroppen full av betente talgkjertler og må derfor gå på antibiotika i 10 dager. Hun må også bades i spesialshampo 2 ganger i uka. Talgkjertelbetennelsen skyldes feilernæring, dårlig foring og skittent miljø. I tillegg viste vekta 33,2 kg. Tatt i betraktning at hun ikke er store jenta, bør hun nok ned minst 6-7 kg. Pga hudproblemene må hun gå på spesialfor ihvertfall til hun blir bra. Raja var heldigvis i god form, bortsett fra skitten og ustelt pels og at hun fortsatt trenger litt "rekreasjon" etter valpekullet. Passe godt hold.
Veterinærkostnader (undersøkelse, vaksinering, medisiner, spesialshampo samt spesialfor) så langt påløper seg til ca 1700 kr.

Vi ønsker å hjelpe disse hundene til et nytt og bedre liv. Vi ønsker også å sette fokus på dyrevern her i Norge. Dyrevernnemnda er en statlig innstans som har ansvaret for å følge opp tips fra publikum samt selv dra på uanmeldte besøk til gårder rundt om i landet. Dessverre har nemnda veldig innskrenkede økonomiske midler til å dra ut på oppdrag, samt at nemdene ofte har oppnevnte medlemmer som ikke nødvendigvis er der fordi de ønsker å gjøre en god jobb for dyrene? Vi håper å kunne legge såpass press på myndighetene at de ser at det er VIKTIG at nemndene har medlemmer med interesse for og kunnskaper om dyr og dyrevern, samt virkelig ønsker å gjøre en innsats for å sikre dyrenes velferd. I tillegg må det naturlig nok bevilges mer penger til dette arbeidet.

For at Foldahls hundeskole og Charlottes Omplassering skal kunne gjøre slike "dyrevernsaker" på eget initiativ, trenger vi økonomiske midler til å dekke opp noen av våre kostnader. Med slike midler innen rekkevidde, vil vi når som helst kunne rykke ut for å tilby en hund et nytt og bedre liv, mot å betale eier for å levere fra seg hunden/e.

Alle bidrag mottas med stor takk!

Vennlig hilsen Wenche Foldahl og oss i Charlottes omplassering
 
Vi mottar alle økonomiske bidrag med stor takk! Det er opprettet en egen konto for gaver slik at bidragene holdes utenfor virksomhetens daglige drift. Benytt kontonummer 0520 51 23735 Kontoen tilhører Charlottes omplassering. Merk innbetalingen "dyrevern".




8 kommentarer

Martine | 13.09.2009 | 10:52

fint du blogger om dette : D

nathalie | 13.09.2009 | 13:38

ene hunden Raja det står om der, tror jeg er hunden tanten min har nå, nydelig hund

som har hatt et tøft liv, og i begynnelsen var livredd alt og alle. Nå er hun blitt en helt

annen hund, som har det kjempe bra, og er veldig glad, og nesten ikke redd noe

i hele tatt :) Det er så synd at det er noen som er så slem med dyr! helt uskyldige

hunder som ikke har gjort noe galt, blir behandlet sånn, det er så veldig synd!

Aina | 13.09.2009 | 14:17

Har de ikke rydda opp i det der enda?? trodde faktisk det hadde ordna seg *sukk*

Charlotte gjør en kjempejobb, har selv fått tak i e fantastisk hund gjennom henne. Vi valgte å omplassere den igjen da vi skulle ha vårt andre barn, tiden strakk bare ikke til. Hun gjorde også da en kjempejobb. Fantastisk dame.

Katrin | 13.09.2009 | 15:08

Vi kjøpte hund derifra. De annonserte med blanding av golden retriver og flatcoated retriver. Når mamma dro for å hente den, var det mye andre sorter i den. Men hun kjøpte den likevel.

De 2-3 første årene var ett helvete, hunden var mer eller mindre gal, og vi så at veldig mange av søsknene ble levert på charlottes. De hadde ikke tid til å ta seg av de, da de krevde for mye.

I dag er hunden verdens beste, men det har kostet sinnsykt mye jobb, og at det er rett og slett idioter som driver avl der, det er ihvertfall sikkert..

Kristin Sundt | 13.09.2009 | 16:38

jeg bare lurer på en ting.. og det er hvorfor du har gått på 9 forskjellige skoler?

du trenger absolutt ikke svare på det hvis du ikke vil, altså ;)

Elias | 13.09.2009 | 21:40

Charlotte er mora til en kompis av meg i tr.heim;)

Kathrine og Madeleine | 14.09.2009 | 15:02

Ja, det er bra at noe har et så godt hjertet :)

Trine | 26.01.2010 | 11:01

Valpefabrikk, forferdelig. Bra noen er engasjert i disse sakene!
Profilbilde

Jeg heter Linn Thorsen Mikkelsen og er 20år gammel. Mamma til Malin (4) Fillip (0) og stemor til Nicolay (6). Bor sammen med mannen i mitt liv, Halvard (28) i et koselig rekkehus i Fredrikstad.

Ble gravid og flyttet ut som 15åring, var hjemmeværende med Malin i tre år før jeg begynte på skole igjen. Så viste testen positiv igjen som 19åring, og lille Fillip kom 9 tunge og usikre måneder senere. Fillip har medfødt nyresvikt, og vesicoureteral reflux. Det gjør at vi er mye inn og ut av sykehus, og at han krever litt mer enn andre babyer på samme alder. Men vi er med godt mot, og nyter den lille gutten vår. Han er et lite mirakel!

Fremtidsplanene er litt usikre, men om alt går vår vei fortsetter jeg på utdanningen min neste år. Første prioritet nå, er å være hjemme og kose meg med ungene og følge opp utredningen til Fillip.

Er veldig glad i interiør og oppussing, så det er ikke sjeldent at jeg står med malekosten i hånden eller flytter rundt på møbler. Liker også veldig godt å lage mat og bake, så det går endel tid til det også.

Trives godt med livet mitt, og føler meg heldig som har alt allerede i en alder av knappe tjue år.

+ Følg på blogg.no
+ Kontakt

Annonser

Meny

Kategorier

Arkiv

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av Silje Lien Design
hits